Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Afiseaza
comentarii

Mikkeller BucharestMikkeller Bar e beraria-concept din Romania a unui interesat lant care are astfel de berarii in multe tari de pe diferite continente. Numele vine de la un danez, Mikkel Borg Bjergso, care exports his micro brewed beer to 40 different countries and is internationally acclaimed as one of the most innovative and cutting edge brewers in the world. Site-ul lor te trimite imediat catre site-ul international, in care scrie despre o miscare, un curent, evenimente, bloguri, festivaluri etc. Nu am stat sa le citesc, insa bautorii de bere vor recunoaste toti markerii sociali asociati acestui tip de consum in zilele noastre si in lumea occidentala.

In somptuoasa casa boiereasca din Piata Charles de Gaulle s-a deschis primul restaurant in urma cu mai multi ani, Zabaione. Acesta a lasat locul lui Villa Romana, dar nu pentru mult timp, dupa el venind Cezanne, al lui Cezar Munteanu. Nu au mers niciodata prea bine aceste restaurante, desi nu clientii potentiali ar fi fost cauza.

Casa a fost inchisa pentru renovari o lunga perioada, dupa care la subsol a aparut Bob Coffee Lab, o mica cafenea extrem de interesanta, din noul val, iar la parterul inalt Mikkeller Bar Romania.

A fost o surpriza sa vad ca deschid doar seara, si nu la pranz, cand mii de burti goale de corporatisti coboara de la etajele marilor blocuri de birouri din zona in cautarea hranei. A doua surpriza, de proportii de data aceasta, a venit cand am intrat in casa pe care o stiam in fiecare coltisor.

Nu ma dau in vant dupa contraste cu orice pret, foarte apreciate de lumea semidocta a noilor corporatisti, de altfel, dar trebuie sa recunosc ca ce le-a iesit e interesant, original, intrigant chiar, e un portret stilizat al culturii occidentale actuale foarte reusit.

In poze nu se vede prea bine, pentru ca e semiintuneric la Mikkeller Bar, dar rezumatul ar fi ca e austeritatea scandinava extrema asezata in somptuozitatea aristocratica a marii case de catre niste arhitecti foarte talentati. In spate, langa semineul monumental, e beraria.

Meniul e si el auster la Mikkeller Bar: masline marinate, sorici de porc crocant, cartofi prajiti, calamari si creveti pane, tartar de vita, cateva sandviciuri si cam atat. Bucatarii din poza le fac in bucataria deschisa, de dincolo de un perete de sticla.

Mancarea a fost chiar buna, pentru un astfel de meniu american putin scandinavizat. Desigur, trebuie sa fii tanar ca sa mananci asa ceva fara grija. Preturile sunt si ele rezonabile, cel mai ieftin fel din meniu e 9 lei, iar cele mai scumpe 21.

Desigur, berea e vedeta la Mikkeller Bar, foarte multe feluri. Daca nu le stii, iti explica cei de acolo. Chiar daca nu intelegi mare lucru – cum e cazul meu – povestile te prind si te fascineaza. Mie mi-au dat o bere cu cafea, preferata chelneritei adorabile din poza. Si chelnerii erau simpatici, doar ca nu pareau sa inteleaga sensul catorva fraze scurte si cu notiuni elementare, insa chelnerita a salvat situatia si am putut sa iau si eu o bere.

Erau cativa clienti la Mikkeller Bar, unii dintre ei straini. Nu e deschis de multa vreme, abia au o luna, asa ca probabil ca nu li s-a dus vestea. Sa vedem ce va fi mai departe, o sa urmaresc cu interes. Peste cateva zile vor deschide si etajul, acolo sunt mai multe camere mici, au zis ca vor face cateva saloane separate, intime. Sa le vedem si pe acelea…

Oricum, Mikkeller Bar e una dintre cele mai originale si mai interesante berarii din Bucuresti, si sunt sigur ca asa vor arata si multe altele in viitorul imediat, acesta pare sa fie trendul, la fel cum s-a intamplat si cu noile cafenele ale Bucurestiului. (GB – noiembrie 2017)
Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Data actualizarii: 22/11/2017