Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Afiseaza
comentarii

Mikkeller BucharestMikkeller Bar e beraria-concept din Romania a unui interesat lant care are astfel de berarii in multe tari de pe diferite continente. Numele vine de la un danez, Mikkel Borg Bjergso, care exports his micro brewed beer to 40 different countries and is internationally acclaimed as one of the most innovative and cutting edge brewers in the world. Site-ul lor te trimite imediat catre site-ul international, in care scrie despre o miscare, un curent, evenimente, bloguri, festivaluri etc. Nu am stat sa le citesc, insa bautorii de bere vor recunoaste toti markerii sociali asociati acestui tip de consum in zilele noastre si in lumea occidentala.

In somptuoasa casa boiereasca din Piata Charles de Gaulle s-a deschis primul restaurant in urma cu mai multi ani, Zabaione. Acesta a lasat locul lui Villa Romana, dar nu pentru mult timp, dupa el venind Cezanne, al lui Cezar Munteanu. Nu au mers niciodata prea bine aceste restaurante, desi nu clientii potentiali ar fi fost cauza.

Casa a fost inchisa pentru renovari o lunga perioada, dupa care la subsol a aparut Bob Coffee Lab, o mica cafenea extrem de interesanta, din noul val, iar la parterul inalt Mikkeller Bar Romania.

A fost o surpriza sa vad ca deschid doar seara, si nu la pranz, cand mii de burti goale de corporatisti coboara de la etajele marilor blocuri de birouri din zona in cautarea hranei. A doua surpriza, de proportii de data aceasta, a venit cand am intrat in casa pe care o stiam in fiecare coltisor.

Nu ma dau in vant dupa contraste cu orice pret, foarte apreciate de lumea semidocta a noilor corporatisti, de altfel, dar trebuie sa recunosc ca ce le-a iesit e interesant, original, intrigant chiar, e un portret stilizat al culturii occidentale actuale foarte reusit.

In poze nu se vede prea bine, pentru ca e semiintuneric la Mikkeller Bar, dar rezumatul ar fi ca e austeritatea scandinava extrema asezata in somptuozitatea aristocratica a marii case de catre niste arhitecti foarte talentati. In spate, langa semineul monumental, e beraria.

Meniul e si el auster la Mikkeller Bar: masline marinate, sorici de porc crocant, cartofi prajiti, calamari si creveti pane, tartar de vita, cateva sandviciuri si cam atat. Bucatarii din poza le fac in bucataria deschisa, de dincolo de un perete de sticla.

Mancarea a fost chiar buna, pentru un astfel de meniu american putin scandinavizat. Desigur, trebuie sa fii tanar ca sa mananci asa ceva fara grija. Preturile sunt si ele rezonabile, cel mai ieftin fel din meniu e 9 lei, iar cele mai scumpe 21.

Desigur, berea e vedeta la Mikkeller Bar, foarte multe feluri. Daca nu le stii, iti explica cei de acolo. Chiar daca nu intelegi mare lucru – cum e cazul meu – povestile te prind si te fascineaza. Mie mi-au dat o bere cu cafea, preferata chelneritei adorabile din poza. Si chelnerii erau simpatici, doar ca nu pareau sa inteleaga sensul catorva fraze scurte si cu notiuni elementare, insa chelnerita a salvat situatia si am putut sa iau si eu o bere.

Erau cativa clienti la Mikkeller Bar, unii dintre ei straini. Nu e deschis de multa vreme, abia au o luna, asa ca probabil ca nu li s-a dus vestea. Sa vedem ce va fi mai departe, o sa urmaresc cu interes. Peste cateva zile vor deschide si etajul, acolo sunt mai multe camere mici, au zis ca vor face cateva saloane separate, intime. Sa le vedem si pe acelea…

Oricum, Mikkeller Bar e una dintre cele mai originale si mai interesante berarii din Bucuresti, si sunt sigur ca asa vor arata si multe altele in viitorul imediat, acesta pare sa fie trendul, la fel cum s-a intamplat si cu noile cafenele ale Bucurestiului. (GB – noiembrie 2017)
Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Data actualizarii: 22/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close