Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii

Domnule, noi pregătim totul în casă, absolut toată mâncarea e fă...

1 comentarii

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

1 comentarii

Florin Cojocariu gătind în bucătăria de servire din noua sa marchi...

Marchiza Athanor. La Coupteur. a Victoriei și a lui Florin Cojocariu ...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Bulevardul Corneliu Coposu din București, unde se taie cu Hristo Bote...

Barul Marmorosch, din subsolul cu Tezaurul băncii Marmorosch Blank, a...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

Mulți se așteptau să se deschidă mai puține restaurante noi în B...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Mikkeller BucharestMikkeller Bar e beraria-concept din Romania a unui interesat lant care are astfel de berarii in multe tari de pe diferite continente. Numele vine de la un danez, Mikkel Borg Bjergso, care exports his micro brewed beer to 40 different countries and is internationally acclaimed as one of the most innovative and cutting edge brewers in the world. Site-ul lor te trimite imediat catre site-ul international, in care scrie despre o miscare, un curent, evenimente, bloguri, festivaluri etc. Nu am stat sa le citesc, insa bautorii de bere vor recunoaste toti markerii sociali asociati acestui tip de consum in zilele noastre si in lumea occidentala.

In somptuoasa casa boiereasca din Piata Charles de Gaulle s-a deschis primul restaurant in urma cu mai multi ani, Zabaione. Acesta a lasat locul lui Villa Romana, dar nu pentru mult timp, dupa el venind Cezanne, al lui Cezar Munteanu. Nu au mers niciodata prea bine aceste restaurante, desi nu clientii potentiali ar fi fost cauza.

Casa a fost inchisa pentru renovari o lunga perioada, dupa care la subsol a aparut Bob Coffee Lab, o mica cafenea extrem de interesanta, din noul val, iar la parterul inalt Mikkeller Bar Romania.

A fost o surpriza sa vad ca deschid doar seara, si nu la pranz, cand mii de burti goale de corporatisti coboara de la etajele marilor blocuri de birouri din zona in cautarea hranei. A doua surpriza, de proportii de data aceasta, a venit cand am intrat in casa pe care o stiam in fiecare coltisor.

Nu ma dau in vant dupa contraste cu orice pret, foarte apreciate de lumea semidocta a noilor corporatisti, de altfel, dar trebuie sa recunosc ca ce le-a iesit e interesant, original, intrigant chiar, e un portret stilizat al culturii occidentale actuale foarte reusit.

In poze nu se vede prea bine, pentru ca e semiintuneric la Mikkeller Bar, dar rezumatul ar fi ca e austeritatea scandinava extrema asezata in somptuozitatea aristocratica a marii case de catre niste arhitecti foarte talentati. In spate, langa semineul monumental, e beraria.

Meniul e si el auster la Mikkeller Bar: masline marinate, sorici de porc crocant, cartofi prajiti, calamari si creveti pane, tartar de vita, cateva sandviciuri si cam atat. Bucatarii din poza le fac in bucataria deschisa, de dincolo de un perete de sticla.

Mancarea a fost chiar buna, pentru un astfel de meniu american putin scandinavizat. Desigur, trebuie sa fii tanar ca sa mananci asa ceva fara grija. Preturile sunt si ele rezonabile, cel mai ieftin fel din meniu e 9 lei, iar cele mai scumpe 21.

Desigur, berea e vedeta la Mikkeller Bar, foarte multe feluri. Daca nu le stii, iti explica cei de acolo. Chiar daca nu intelegi mare lucru – cum e cazul meu – povestile te prind si te fascineaza. Mie mi-au dat o bere cu cafea, preferata chelneritei adorabile din poza. Si chelnerii erau simpatici, doar ca nu pareau sa inteleaga sensul catorva fraze scurte si cu notiuni elementare, insa chelnerita a salvat situatia si am putut sa iau si eu o bere.

Erau cativa clienti la Mikkeller Bar, unii dintre ei straini. Nu e deschis de multa vreme, abia au o luna, asa ca probabil ca nu li s-a dus vestea. Sa vedem ce va fi mai departe, o sa urmaresc cu interes. Peste cateva zile vor deschide si etajul, acolo sunt mai multe camere mici, au zis ca vor face cateva saloane separate, intime. Sa le vedem si pe acelea…

Oricum, Mikkeller Bar e una dintre cele mai originale si mai interesante berarii din Bucuresti, si sunt sigur ca asa vor arata si multe altele in viitorul imediat, acesta pare sa fie trendul, la fel cum s-a intamplat si cu noile cafenele ale Bucurestiului. (GB – noiembrie 2017)
Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Mikkeller Bucharest, berarie concept la Piata Charles de Gaulle

Data actualizarii: 22/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close