Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron

Chef Alexandru DumitruNoul Bistro Ateneu inseamna urmatoarele: Cristi Preotu si Calin Capusan au inchis Le Bistrot Francais, dupa multi ani. Apoi au mutat fostul Bistro Ateneu in Casa Galleron, in spatele Ateneului Roman, cu vreo suta de metri mai in spate fata de unde fusese. Adica in locul lui Le Bistrot Francais. Cu Chef Alexandru Dumitru cu tot, cu Noua lui Bucatarie Romaneasca Fina, cu meniul si cu conceptul cu totul.

Bistro Ateneu a fost ani de zile vizavi de casa de bilete a Ateneului. Cu acelasi nume, cu valoare de brand, insa cu stapani diferiti – Cristi Preotu si Calin Capusan ultimii in lista. Acum in locul fostului Bistro Ateneu au adus inapoi SushiRoom din Piata Dorobantilor, adica in locul din care a plecat acum vreun an.

Casa Galleron e o cladire cunoscuta si emblematica a Bucurestiului vechi si elegant. Am descris-o cand vorbeam despre Le Bistrot Francais, si nu mai revin, pentru ca a ramas la fel si acum, cu noul sau nume alternativ. Nici nu ar fi avut de ce sa schimbe ceva, totul arata foarte bine acolo, ambianta aristocratica ce-l prinde foarte bine pe Cristi Preotu. Cat va fi casa lui, sunt sigur ca nu vom vedea acolo pereti daramati ca sa faca ceva design industrial.

Si despre conceptul si bucataria creativa a lui Alexandru Dumitru am scris pe larg cand Bistroul Ateneu era dincolo. Aici, in noua casa, nu s-a schimbat nimic semnificativ, doar ca au alt meniu, insa din acelasi registru de bucatarie fina si creativa. Ceea ce era si de asteptat, pentru ca a primit numeroase laude pentru ea.

Si serviciile au ramas aceleasi in nou-vechiul restaurant, am recunoscut aceleasi fete de la Le Bistrot Francais, aceiasi chelneri mereu pregatiti pentru clienti pretentiosi si sofisticati.

De vreme ce cheful, Alex Dumitru, a ramas acelasi, meniul la fel, presupun ca aproape dublarea preturilor se trage exclusiv de la eleganta Casei Galleron si de la ceremonialul mai accentuat al serviciului. Sa vedem, asadar… (GB – septembrie 2019)

Saloanele Bistro Ateneu in Casa Galleron

Le Bistrot Francais

Mica terasa Bistro Ateneu
Data actualizarii: 14/11/2019

Bistro Ateneu  - Str. Nicolae Golescu, nr. 18 (Atheneu)

  • paul :

    ma bucur ca sunt nasul „casei Galleron” nume dat de mine in 2004 cand am infiintat acolo Grand Cafe Galleron si ca mare parte din decoratiuni si mobilier au ramas cele facute de mine (cu usoare modificari). Bafta pe mai departe

  • Dă-i un răspuns lui George Butunoiu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close