Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftSotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului, in timp ce Amalia se ocupa de partea de management.

Povestea localului a inceput odata cu venirea lui Domenico (si a fratilor sai) in Romania, aici unde acesta s-a si stabilit si a deschis acest local specific sicilian, in care totul este adus din Sicilia, pana si vopseaua de pe ziduri.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Domenico Bellantoni: Tot ce stiu am invatat de la parintii,fratii si surorile mai mari, provendind dintr-o familie cu 6 frati.Restocracy - Topul Mancarurilor 2018, festivitatea de premiere (19.04.2018) la Isoletta

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Domenico Bellantoni: Cine gateste cu daruire si pasiune este deja un mare bucatar.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Carnea de cal este preferata familiei noastre.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Peste spada, fructe de mare si calamar la gratar.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Vinete si zucchini siciliane evident, pentru ca textura este diferita.

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Domenico Bellantoni: Sammurigghiu, care este un sos cu ulei de masline si lamai siciliane, si il utilizez la majoritatea preparatelor.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Domenico Bellantoni: Cofetaria este prin excelenta siciliana, iar un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”, asa cum am fost nominalizat de Regione Siciliana, trebuie sa prepare Cannolo siciliano si Cassata siciliana – regele si regina dulciurilor siciliane.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Domenico Bellantoni: Pestele si fructele proaspate siciliane sunt specialitatea restaurantului nostru.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Domenico Bellantoni: Familia noastra este toata de bucatari, pana si cel mai mic fiu al meu de 4 ani isi face singur pizza.Restocracy - Topul Mancarurilor 2018, festivitatea de premiere (19.04.2018) la Isoletta

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Domenico Bellantoni: Cea mai buna bucatarie este cea mediteraneana, evident!

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Domenico Bellantoni: Nimic special.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Domenico Bellantoni: Cammelo, varul meu sicilian, care ne trimite legumele, fructele si toate cele necesare pentru bucatarie.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Domenico Bellantoni: In zilele noastre internetul gestioneaza tot.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Domenico Bellantoni: Secretul unei bucatarii sanatoase sunt ingredientele si produsele proaspete. Noi aducem toate ingredientele din Sicilia, iar toate branzeturile le producem noi la fabrica noastra de mozzarella.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Pasta and Risotto

Chef Domenico Bellantoni: Un mare bucatar este de fapt un servitor umil care iti satisface papilele gustative.

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Domenico Bellantoni: Tot personalul face parte din familie, deci toata lumea se pliaza in functie de nevoie. Am inceput un proiect nou cu o fabrica de mozzarella si produse lactate proaspete si maturate in Bucuresti unde folosim laptele romanesc, dar mana de lucru si celelalte ingrediente din Italia.

Martisoare dulci la Belli Siciliani

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni "Bucatarul Ambasador al Siciliei in Lume" si Chef al restaurantului Belli Siciliani, pregateste martisoare dulci pentru 1 martie a...

Un meniu de 100 pagini demn de un „Bucatar Ambasador al Siciliei in Lume”

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione S...

Amalia Bellantoni, proprietar & manager Belli Siciliani

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...

Belli Siciliani

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpaticiM-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Bel...

Data actualizarii: 08/05/2018

  • Boemi Tindaro :

    Un grande chef con un grande staff = grande ristorante ,complimenti evviva la Sicilia

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close