Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1199 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

276 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2652 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

3088 vizite

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1156 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

393 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

692 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1182 vizite

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

2406 vizite 1 comentarii

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

2903 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

3881 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

312 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2114 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

757 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

76 vizite

Amenajarea in stilul Strabunica cu Disposobie de la Mantuleasa 40 M...

422 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1003 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1468 vizite 1 comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

710 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

3533 vizite

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

1841 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

8552 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

398 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

1511 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

241 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target

Local boem pe strada Ion BrezoianuIata, doi ani si jumatate au trecut de cand nu am mai ajuns eu la Energiea, dar deloc nu m-am mirat sa il (o?) gasesc exact la fel cum l-am lasat. Oamneii acestia au gasit formula de succes cu conceptul boem (neo-boem, sau post-boem, pre-hipster, ca sa fiu mai precis) si nu au vreun motiv sa-l schimbe, desigur. Meniu simplu, mancare la fel, destul de buna pntru ceea ce isi propune. Serviciul, in mod special, e perfect adaptat conceptului, conform principiului fundamental in stabilimentele boeme si hipster, care spune ca chelnerii, si tot personalul, in general, trebuie sa fie identic cu clientela pe toate atributele socio-culturale. Dar cine nu e in target nu cred ca intelege mare lucru… (GB – septembrie 2019)

Energiea, un stabiliment pentru boema corporatista

Chelnerita adorabila intr-un restaurant boem

Energiea se considera „un stabiliment de informare si experiment urban„, dupa cum scrie pe site-ul lor. Energiea este, de asemenea, „in egala masura pub si hub urban, un loc care imbina lejeritatea si relaxarea vorbelor langa un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturala urbana, intr-un decor deconstruit, cu o personalitate puternica. Energiea invita la socializare, completand cu o bucatarie contemporana bazata pe principiile gastronomiei sanatoase, cu preparate homemade, fara adaosuri artificiale. In acelasi timp, aici poti lua parte la ateliere, expozitii, workshop-uri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatura, muzica, gastronomie, jurnalism, antreprenoriat, responsabilitate sociala sau chiar fashion.”

Sa le luam pe rand: stabiliment de informare insemna ca il intrebi pe cel cu care stai la masa ce mai e nou – dupa cum chiar ei scriu. Ca e experiment urban sunt de acord, si e chiar unul reusit, din care poti trage multe invataminte. Daca te duce capul, evident! Spatiucu personalitate puternica da, au trecut niste arhitecti buni pe acolo si au facut o treaba buna. Gastronomie sanatoasa nu cred, nici faza cu homemade. Am luat cate ceva de mancare de la Energiea, au fost chiar bunicele, fara de ce ma asteptam sa gasesc. Pentru clientela boema pe care o au, cred ca e alagerea perfecta a meniului (bucatarie urbana, contemporana, de Internet), e exact ce mananca acesti oameni din clasa mijlocie intelectuala urbana si tanara. Si daca au ateliere, expozitii, dezbateri, teatru si altele asemenea la Energiea, bravo lor, inseamna ca iarasi au facut ce trebuie.

Pacat ca nu m-au lasat sa fac poze, nu stiu ce secrete au de aparat la Energiea, insa puteti sa fiti siguri ca e interesant, original, inedit, in ton cu vremurile, un loc cu clientela bine conturata.

Si sunt sigur ca isi impart clientela boema cu Origo, care e gard in gard cu ei, cu terasa pe acelasi trotuar din Centrul Vechi, unde incepe (sau se termina, cum vreti sa o luati) Lipscaniul in Dambovita. Pare sa fie mai degraba o boema corporatista la Energiea, cu tineri cu joburi bune si bine platite, decat artisti si intelectuali saraci. Presupun ca mananca cate ceva la Energiea, dupa care se duc alaturi sa bea cafeaua la Origo, despre care s-a dus vestea ca e buna. Eu asa as face… (GB – mai 2017)

Chelnerita adorabila intr-un restaurant boem si admiratorii ei

Salonul restaurantului Energiea din Centrul Vechi
Terasa restaurantului Energiea din Centrul Vechi 
Origo

Trotuarul cu boema corporatista Origo e o cafenea boema din Centrul Vechi, pe acelasi trotuar cu Energiea, unde incepe (sau se termina, cum vreti sa o luati) Lipscaniul in Dambovita. Au o singura c...

Data actualizarii: 06/10/2019

Energiea  - Str. Ion Brezoianu, nr. 4 (Centrul Vechi)

  • Cristian G :

    Am fost azi la pranz la Energiea. Serviciul a fost tafnos, iar ambianta din interior, stresanta. Pentru ca muzica e tare, barmanii striga unul la altul, iar clientii ridica tonul ca ss se auda intre ei. Poate asa se explica faptul ca multi stau afara, pe terasa…

  • energiea-bistrou-post-boem-pre-hipster-in-centrul-vechi-restocracy