Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

482 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

1119 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

492 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

12150 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

877 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

1062 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

363 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4547 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

3098 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

8248 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

344 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1912 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1837 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2950 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

674 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

4108 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2555 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2862 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

429 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2498 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1549 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

4575 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4958 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

4164 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2090 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

1045 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

979 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1553 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

647 vizite 3 comentarii

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1898 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

454 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1472 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

1040 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2970 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

7268 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4347 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3237 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6705 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4193 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

2018 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1715 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

2027 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

515 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

4429 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1707 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

583 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3179 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

2110 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

6361 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

3149 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target

Local boem pe strada Ion BrezoianuIata, doi ani si jumatate au trecut de cand nu am mai ajuns eu la Energiea, dar deloc nu m-am mirat sa il (o?) gasesc exact la fel cum l-am lasat. Oamneii acestia au gasit formula de succes cu conceptul boem (neo-boem, sau post-boem, pre-hipster, ca sa fiu mai precis) si nu au vreun motiv sa-l schimbe, desigur. Meniu simplu, mancare la fel, destul de buna pntru ceea ce isi propune. Serviciul, in mod special, e perfect adaptat conceptului, conform principiului fundamental in stabilimentele boeme si hipster, care spune ca chelnerii, si tot personalul, in general, trebuie sa fie identic cu clientela pe toate atributele socio-culturale. Dar cine nu e in target nu cred ca intelege mare lucru… (GB – septembrie 2019)

Energiea, un stabiliment pentru boema corporatista

Chelnerita adorabila intr-un restaurant boem

Energiea se considera „un stabiliment de informare si experiment urban„, dupa cum scrie pe site-ul lor. Energiea este, de asemenea, „in egala masura pub si hub urban, un loc care imbina lejeritatea si relaxarea vorbelor langa un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturala urbana, intr-un decor deconstruit, cu o personalitate puternica. Energiea invita la socializare, completand cu o bucatarie contemporana bazata pe principiile gastronomiei sanatoase, cu preparate homemade, fara adaosuri artificiale. In acelasi timp, aici poti lua parte la ateliere, expozitii, workshop-uri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatura, muzica, gastronomie, jurnalism, antreprenoriat, responsabilitate sociala sau chiar fashion.”

Sa le luam pe rand: stabiliment de informare insemna ca il intrebi pe cel cu care stai la masa ce mai e nou – dupa cum chiar ei scriu. Ca e experiment urban sunt de acord, si e chiar unul reusit, din care poti trage multe invataminte. Daca te duce capul, evident! Spatiucu personalitate puternica da, au trecut niste arhitecti buni pe acolo si au facut o treaba buna. Gastronomie sanatoasa nu cred, nici faza cu homemade. Am luat cate ceva de mancare de la Energiea, au fost chiar bunicele, fara de ce ma asteptam sa gasesc. Pentru clientela boema pe care o au, cred ca e alagerea perfecta a meniului (bucatarie urbana, contemporana, de Internet), e exact ce mananca acesti oameni din clasa mijlocie intelectuala urbana si tanara. Si daca au ateliere, expozitii, dezbateri, teatru si altele asemenea la Energiea, bravo lor, inseamna ca iarasi au facut ce trebuie.

Pacat ca nu m-au lasat sa fac poze, nu stiu ce secrete au de aparat la Energiea, insa puteti sa fiti siguri ca e interesant, original, inedit, in ton cu vremurile, un loc cu clientela bine conturata.

Si sunt sigur ca isi impart clientela boema cu Origo, care e gard in gard cu ei, cu terasa pe acelasi trotuar din Centrul Vechi, unde incepe (sau se termina, cum vreti sa o luati) Lipscaniul in Dambovita. Pare sa fie mai degraba o boema corporatista la Energiea, cu tineri cu joburi bune si bine platite, decat artisti si intelectuali saraci. Presupun ca mananca cate ceva la Energiea, dupa care se duc alaturi sa bea cafeaua la Origo, despre care s-a dus vestea ca e buna. Eu asa as face… (GB – mai 2017)

Chelnerita adorabila intr-un restaurant boem si admiratorii ei

Salonul restaurantului Energiea din Centrul Vechi
Terasa restaurantului Energiea din Centrul Vechi 
Origo

Trotuarul cu boema corporatista Origo e o cafenea boema din Centrul Vechi, pe acelasi trotuar cu Energiea, unde incepe (sau se termina, cum vreti sa o luati) Lipscaniul in Dambovita. Au o singura c...

Data actualizarii: 06/10/2019

Energiea  - Str. Ion Brezoianu, nr. 4 (Centrul Vechi)

  • Cristian G :

    Am fost azi la pranz la Energiea. Serviciul a fost tafnos, iar ambianta din interior, stresanta. Pentru ca muzica e tare, barmanii striga unul la altul, iar clientii ridica tonul ca ss se auda intre ei. Poate asa se explica faptul ca multi stau afara, pe terasa…