Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

232 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

42 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

1341 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

496 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

1984 vizite

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1297 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

421 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

254 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1667 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

1687 vizite 3 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

478 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

2915 vizite

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

7488 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1355 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

463 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

983 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1327 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3354 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

4448 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

388 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2377 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1039 vizite 3 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

379 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1117 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1216 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target

Local boem pe strada Ion BrezoianuIata, doi ani si jumatate au trecut de cand nu am mai ajuns eu la Energiea, dar deloc nu m-am mirat sa il (o?) gasesc exact la fel cum l-am lasat. Oamneii acestia au gasit formula de succes cu conceptul boem (neo-boem, sau post-boem, pre-hipster, ca sa fiu mai precis) si nu au vreun motiv sa-l schimbe, desigur. Meniu simplu, mancare la fel, destul de buna pntru ceea ce isi propune. Serviciul, in mod special, e perfect adaptat conceptului, conform principiului fundamental in stabilimentele boeme si hipster, care spune ca chelnerii, si tot personalul, in general, trebuie sa fie identic cu clientela pe toate atributele socio-culturale. Dar cine nu e in target nu cred ca intelege mare lucru… (GB – septembrie 2019)

Energiea, un stabiliment pentru boema corporatista

Chelnerita adorabila intr-un restaurant boem

Energiea se considera „un stabiliment de informare si experiment urban„, dupa cum scrie pe site-ul lor. Energiea este, de asemenea, „in egala masura pub si hub urban, un loc care imbina lejeritatea si relaxarea vorbelor langa un pahar, cu energia evenimentelor din zona artistico-culturala urbana, intr-un decor deconstruit, cu o personalitate puternica. Energiea invita la socializare, completand cu o bucatarie contemporana bazata pe principiile gastronomiei sanatoase, cu preparate homemade, fara adaosuri artificiale. In acelasi timp, aici poti lua parte la ateliere, expozitii, workshop-uri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatura, muzica, gastronomie, jurnalism, antreprenoriat, responsabilitate sociala sau chiar fashion.”

Sa le luam pe rand: stabiliment de informare insemna ca il intrebi pe cel cu care stai la masa ce mai e nou – dupa cum chiar ei scriu. Ca e experiment urban sunt de acord, si e chiar unul reusit, din care poti trage multe invataminte. Daca te duce capul, evident! Spatiucu personalitate puternica da, au trecut niste arhitecti buni pe acolo si au facut o treaba buna. Gastronomie sanatoasa nu cred, nici faza cu homemade. Am luat cate ceva de mancare de la Energiea, au fost chiar bunicele, fara de ce ma asteptam sa gasesc. Pentru clientela boema pe care o au, cred ca e alagerea perfecta a meniului (bucatarie urbana, contemporana, de Internet), e exact ce mananca acesti oameni din clasa mijlocie intelectuala urbana si tanara. Si daca au ateliere, expozitii, dezbateri, teatru si altele asemenea la Energiea, bravo lor, inseamna ca iarasi au facut ce trebuie.

Pacat ca nu m-au lasat sa fac poze, nu stiu ce secrete au de aparat la Energiea, insa puteti sa fiti siguri ca e interesant, original, inedit, in ton cu vremurile, un loc cu clientela bine conturata.

Si sunt sigur ca isi impart clientela boema cu Origo, care e gard in gard cu ei, cu terasa pe acelasi trotuar din Centrul Vechi, unde incepe (sau se termina, cum vreti sa o luati) Lipscaniul in Dambovita. Pare sa fie mai degraba o boema corporatista la Energiea, cu tineri cu joburi bune si bine platite, decat artisti si intelectuali saraci. Presupun ca mananca cate ceva la Energiea, dupa care se duc alaturi sa bea cafeaua la Origo, despre care s-a dus vestea ca e buna. Eu asa as face… (GB – mai 2017)

Chelnerita adorabila intr-un restaurant boem si admiratorii ei

Salonul restaurantului Energiea din Centrul Vechi
Terasa restaurantului Energiea din Centrul Vechi 
Origo

Trotuarul cu boema corporatista Origo e o cafenea boema din Centrul Vechi, pe acelasi trotuar cu Energiea, unde incepe (sau se termina, cum vreti sa o luati) Lipscaniul in Dambovita. Au o singura c...

Data actualizarii: 06/10/2019

Energiea  - Str. Ion Brezoianu, nr. 4 (Centrul Vechi)

  • Cristian G :

    Am fost azi la pranz la Energiea. Serviciul a fost tafnos, iar ambianta din interior, stresanta. Pentru ca muzica e tare, barmanii striga unul la altul, iar clientii ridica tonul ca ss se auda intre ei. Poate asa se explica faptul ca multi stau afara, pe terasa…

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.