Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffe Am revenit la Caffe Ci...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Exista viata in Caragea 8! Dar nu exsita mancare... Caragea 8 (scri...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Afiseaza

Vatra, un restaurant conservator

Vatra, restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca in Centrul Vechi BucurestiM-am intors la restaurantul Vatra dupa aproape un an si jumatate, si nu am observat vreo schimbare, cat de mica. E drept, nu e vreun restaurant care sa-mi fi atras atentia atat de mult incat sa fiu foarte atent la toate detaliile. E curat, arata destul de bine pentru ceea ce este si ce vrea sa arate. Terasa are verdeata, vara e destul de cautata. Serviciul a fost rapid si atent, cu o doamna chelnerita placuta, pe care cred ca am intalnit-o si data trecuta.

Vatra e un restaurant traditional romanesc, cu mancarea pe care te astepti sa o gasesti intr-un restaurant fara imaginatie. E mancare obisnuita, nimic special, chiar daca e atent facuta si prezentata, dupa cum mi s-a parut.

Oricum, insa, printre restastaurantele cu specific traditional romanesc din Bucuresti, Vatra e in lista scurta a celor dezirabile, macar pentru ca e curat si cu atentie la prezentare si la detalii. E un restaurant mare ca intindere si de volum, intr-o zona turistica, greu de imaginat cum ar putea sa fie mancarea mai buna de atat, obligati fiind sa-si ia produse si ingrediente ieftine de la supermarket ca sa poata ramane in piata. (GB – august 2019)

Vatra e un restaurant romanesc bine asezat

Vatra e un restaurant cu specific traditional romanesc bine asezat, in Bucurestiul vechi, pe Brezoianu, langa Palatul Universul.

Restaurantul e bine amenajat, curat, ingrijit, impodobit cu obiecte care ii subliniaza specificul, cu barne de lemn, obiecte artizanale, un cuptor-semineu chiar la intrare. Nu m-au lasat sa fac poze – doar asa, ca nu au vrut ei, fiindca poze au si pe site-ul lor, nu cred ca din cauza vreunui secret ce trebuia aparat. Au vreo trei camere la parter, si au un salon si la subsol, dar acolo jos nu cred ca se duce nimeni.

Meniul de la Vatra e din bucataria taraneasca romaneasca, traditionala, felurile stiute. Ce am luat eu: ciorba de perisoare, sarmale si niste mici au fost bune si bine prezentate, in general, insa nimic special. Serviciul de la Vatra a fost destul de bun, rapid, cu o doamna placuta, insa nu foarte atenta la detalii. Adica atenta era ea, insa nu parea sa inteleaga lucrurile ceva mai de finete. Clienti destui erau.

Vatra e, asadar, un restaurant serios cu specific romanesc, cu mancare previzibila, preturi normale. Nu e de mers in mod special la el din alt capat al orasului, insa pentru straini si pentru cei din zona, care vor sa manance traditional romaneste, e un lucru bun. (GB – martie 2018)

Data actualizarii: 01/09/2019

Vatra  - Str. Ion Brezoianu, nr. 19

  • C :

    Mancarea foarte proasta. Servirea, la fel. Imi era si frica sa le cer ceva.

    Aperitive : sunca, salata de vinete, zacusca, fasole batuta, o rosie nefeliata si ceapa si jumari si ceva branza. Aproape necomestibile.

    Fel de baza: mix grill – mie imi ieseau mai bune. Carne fara gust de pui, porc, doi mici si un carnat subtire.
    Am mancat doar carnat. Am mai avut muraturi, ok, si desert: placinta cu branza si placinta cu mere. Astea
    au avut cel mai mare succes, toata lumaa a mancat, ca de celelalte nu se prea atinsese nimeni.

    Vin alb si rosu la carafa, prost. Culmea e ca era plin. Si, mirosea a cantina.

  • vatra-restaurant-traditional-romanesc-in-centrul-vechi-restocracy