Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spiritul, în cultura, în frumusețea și în luxul rafinat al acelei mari țări decât bătrâna Maison Gillardeau și stridiile sale, care sunt de multă vreme cele mai cunoscute și mai faimoase din lume. Așa că orice invitație în care apare acest cuvânt magic, atrage imediat atenția celor care au avut norocul să înțeleagă ce e aceea „art de vivre”.

Florin Munteanu a avut curajul să facă cea mai spectaculoasă și mai scumpă reamenajare a unui restaurant, când l-a adus pe Karim Rashid, unul dintre cei mai mari și mai mofturoși designeri din lume, ca să schimbe fața Raionului de Pește din Piața Floreasca. Am scris deja un articol despre asta, nu mai revin cu detalii.

Și fiindcă a considerat că nu a cheltuit destul, Florin a mai băgat o dată mâna în buzunar ca să facă la București una dintre cele mai surprinzătoare și mai neașteptate cine, care va rămâne cu siguranță în istoria gastronomiei fine din România: Cina Gillardeau! Și ce s-a gândit: a invitat-o pe Coralie Mandrelli, una dintre directoarele Maison Gillardeau, să vină la București cu câteva zeci de lădițe de stridii și să-i servească ea personal pe norocoșii invitați!

Raul Gliguță, tânărul și foarte talentatul lor chef, și echipa lui, au făcut ceva la care nu se aștepta nimeni: au gătit stridiile în zece feluri diferite, de i-au uimit până și pe cei mai pretențioși, mai umblați prin lume și mai bogați invitați. Sigur, stridii proaspete mâncaseră cu toții până atunci, dar după al doilea și al treilea fel, au început surprizele. Ca să culmineze cu stridiile gătite de la sfârșit, cele pane, cu cârnați și cu ce au mai inventat ingenioșii lor bucătari… 😊

La masă au fost câteva zeci de ambasadori străini, oameni de afaceri, doctori mari și alte personalități, adică oameni umblați prin lume, care știu ce e aceea mâncare fină. Dar dintre care niciunul nu mâncase până atunci stridii gătite în atât de multe feluri! Vinurile și șampaniile, de asemenea, la înălțime, au ținut bine pasul. Iar miniona Coralie i-a servit personal pe toți, și mai avea și puterea să zâmbească atunci când oaspeții făceau poze cu ea, deși trecuse deja de toate nivelurile suportabile de extenuare spre sfârșitul cinei, noaptea târziu. O veți recunoaște ușor în filmulețele și în pozele de mai jos, desigur… (George Butunoiu – iunie 2023)

Gillardeau dinner in the company of Coralie MANDRELLI (Maison Gillardeau) – Menu:

Fresh Oysters – Cold Salsa & Veuve Clicquot

  • Oysters – Granny Smith Apple, ponzu jalapeno
  • Oysters – Strawberry, Pedro Ximenes
  • Oysters – Rasberry, lime, and tequila granita.

Fresh Oysters – Hot Salsa & Carassia Blanc de Blanc

  • Oysters – Pear, taijisker butter
  • Oysters – Beurre blanc, kiwi
  • Oysters – Pastis Zabaglione, fennel dill

Cooked Oysters & Galicea Mare Chardonnay

  • Fried Oysters – Aji Amarillo, coriander
  • Oysters – Hollandaise, Nduja calabrese
  • Oysters – Rockefeller our way

Octopus-king Oyster mushroom-Singapore laksa sauce & Rose
Wild fish – vongole mousse-broccolini & Pinot Noir

*

ChatGPT: Maison Gillardeau este o faimoasă companie franceză specializată în producția de stridii de înaltă calitate. Fondată în 1898 de către Henri Gillardeau în satul Bourcefranc-le-Chapus din regiunea Charente-Maritime din Franța, Maison Gillardeau s-a bucurat de o tradiție îndelungată în cultivarea și comercializarea stridiilor. Henri Gillardeau și-a început activitatea cu câteva mii de stridii cultivate în apele din apropierea fermei sale, iar în scurt timp a devenit renumit pentru calitatea excepțională a produselor sale. Stridiile Gillardeau se remarcă prin gustul lor delicat, consistența cărnii și aspectul lor atrăgător.

În decursul timpului, Maison Gillardeau a dezvoltat o metodă inovatoare de cultivare a stridiilor în bazine cu apă de mare, utilizând tehnici de creștere controlată și hrănire atentă a moluștelor. Acest proces asigură că stridiile Gillardeau sunt uniforme în dimensiune și au un gust bogat și consistent. Stridiile Gillardeau au devenit apreciate la nivel internațional, fiind considerate un simbol al luxului și rafinamentului. Acestea sunt servite în restaurante de top din întreaga lume și sunt preferate de gurmanzi și bucătari renumiți.

Maison Gillardeau este în continuare o afacere de familie, gestionată de urmașii fondatorului său. Compania pune un accent deosebit pe calitatea produselor și respectarea tradițiilor, devenind unul dintre cei mai cunoscuți producători de stridii din lume.

*

Maison Gillardeau is a famous French company specializing in the production of high-quality oysters. It was founded in 1898 by Henri Gillardeau in the village of Bourcefranc-le-Chapus in the Charente-Maritime region of France. Maison Gillardeau has a long-standing tradition in oyster cultivation and trade. Henri Gillardeau began his venture with a few thousand oysters cultivated in the waters near his farm, and soon gained a reputation for the exceptional quality of his products. Gillardeau oysters are known for their delicate flavor, meaty texture, and attractive appearance.

Over time, Maison Gillardeau developed an innovative method of oyster cultivation in sea-water basins, using techniques of controlled growth and careful feeding of the mollusks. This process ensures that Gillardeau oysters are uniform in size and have a rich and consistent taste. Gillardeau oysters have gained international acclaim and are considered a symbol of luxury and refinement. They are served in top restaurants around the world and are favored by gourmet enthusiasts and renowned chefs.

Maison Gillardeau remains a family-owned business, managed by the descendants of its founder. The company places a strong emphasis on product quality and upholds traditional practices, making it one of the most well-known oyster producers in the world.

Data actualizarii: 16/06/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close