Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem ceea ce stim: sa gatim mancare de calitate pentru clientii nostri. Ne-am adaptat rapid la sistemul delivery, constienti fiind ca locatia din Bd Primaverii nu ne mai este de ajutor si nici designul si atmosfera din restaurant. In noua paradigma de business conteaza doua lucruri: pretul si calitatea. Cum pe partea de pret se lupta cateva sute de restaurante, numai in Bucuresti, am ales sa mizam pe calitate. Dar avand in vedere si preturile, evident, ramase neschimbate in pofida comisioanlor percepute de catre firmele de delivery ce ne pun la grea incercare.
Ne-am gandit sa lansam un nou brand, pe nume “Fiori” (pe romaneste) mancare inspirata din gastronomia romaneasca, pastrand acelasi respect pentru calitate.
Avem un MENIU separat pentru acest concept aditional (click pentru a descarca meniul „Fiori”), l-am gatit, l-am degustat, ne-am infiorat si l-am pozat.
Si MENIUL nostru italian clasic (click pentru a descarca), in varianta Delivery, in spacial pentru clientii care ne cunosc de ani de zile.
(Stire de presa – aprilie 2020)
Si meniul italian traditional al Fior di Latte:
A revenit gustul la Fior di Latte
Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e la fel cum il stiu dintotdeauna, bine amenajat, luminos, culori deschise, meridionale, de vacanta.
Schimbarea vizibila a fost in farfurie, insa. Un meniu nou, deplasat putin mai sus fata de unde era. Acum e in marginea de sus a bucatariei italienesti traditionale, clasice, dar si cu accente de bucatarie fina, iar cateva feluri chiar de fine dining. Am avut o cina lunga, am trecut cam prin tot meniul, pe care l-am si descris si pozat intr-un articol separat, nu mai reiau aici. Toate mancarurile au fost bune si foarte bune, si asta au spus-o si cei cu care am fost. Mai cunoscatori decat mine, ei si traind mai multi ani in acea parte de lume. Si cu o mentiune cu totul si cu totul speciala pentru deserturi, absolut remarcabile. Serviciul la fel cum am scris si data trecuta, adica bun. Restaurantul plin.
Asadar, am repus Fior di Latte pe lista restaurantelor apreciate si preferate, care au mancare buna, cu gust. Nu e foarte sofisticata, si cred ca nici nu isi propun asta, insa e facuta cu grija, cinstit, cu multa munca, si, o spun din nou, cu gust. Succes lui Chef Giovanni Gilliberto, chiar merita! (GB – februarie 2020)
E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?
Am revenit dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica destul de mari. Oricum, nu ar avea de ce sa le faca mai mici, clienti aveau destui.
Surprinzator, sunt putine restaurante cu bucatarie italiana fina in Bucuresti, fata de numarul foarte mare de restaurante cu acest specific. Pana acum le consideram pe Fior di Latte si pe fratele lui, Poesia (cred ca au niste actionari comuni), cele mai bune restaurante cu bucatarie italieneasca fina din Bucuresti, cam pe acelasi nivel. Acum, insa, mancarea de la Poesia a trecut clar in fata celei de la Fior di Latte.
Serviciul a fost bun, pana la urma, cu o chelnerita sigura pe ea si placuta, desi … (citeste tot)