Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Lacrimi si Sfinti: lacrimile pentru servicii, cele sfinte despre mancare…

Mircea Dinescu, Lacrimi si SfintiLacrimi si Sfinti e bine-mersi, are succes in continuare, face o gramada de bani. Nu sunt multe de spus fata de ce am scris data trecuta cand e vorba despre ambianta si mancare. Cred ca sunt cateva schimbari in decorurile saloanelor de sus, de la parter, adica, insa nu semnificative. Terasa tot nematurata, cu tigari aruncate pe jos, desi era ora pranzului, cand oamenii incepeau sa se adune, deci e de presupus ca ar fi trebuit dat cu o matura inainte, ca dupa aceea e mai greu.

Si meniul e la fel, creativ, desi uneori mai mult pe hartie, cum ar fi “branza impaturita”, care e o felie de branza ieftina, fara gust, infasurata intr-o frunza, de vita de vie, parca. Mazarea caramelizata la fel de buna ca data trecuta, pilaful, varza rosie si varza alba murata foarte bune, la fel si parjoalele de legume. Pastrama mult prea tare, ne-a parut rau ca am luat-o.

Cei de la Lacrimi si Sfinti isi angajeaza chelnerii la intamplare, iau si ei pe primul care le suna la usa, presupun. Sunt diferente mari intre chelneri, din toate punctele de vedere. Unul absent cu totul, vreo doi impertinenti de-a binelea, doua fete tacute si cu aer civilizat, unul cules direct de pe camp, probabil. Dar, daca nu trebuie sa fii atent la ei ca sa scrii articole, poti avea un pranz sau o cina bune la Lacrimi si Sfinti, cu un disconfort minim din partea lor, daca nu le dai multa atentie (GB – octombrie 2018)

Pentru ca Mircea Dinescu are imaginatie si altii nu au

Lacrimi si Sfinti e restaurantul din Centrul Vechi la care Mircea Dinescu e asociat, sau de care si-a asociat numele, oricum, ca sa vanda mai bine. Si a reusit, evident, pentru ca Mircea Dinescu e un brand valoros, care aduce audienta peste tot pe unde apare.

Lacrimi si Sfinti e inspre partea bulevardului I. C. Bratianu a Centrului Istoric, aproape de Hanul lui Manuc. Are doua niveluri, un parter in care e si bucataria, la vedere, dupa un perete de sticla, si care mananca mult din spatiu, si subsolul cu mai multe incaperi, un adevarat beci, de fapt, cu ziduri de caramida, bine amenajat. Terasa e mica, amenajata simplu, nimic special de spus despre ea.

Si salonul de sus de la Lacrimi si Sfinti arata bine, cred ca schimba din cand in cand amenajarea, in jurul cate unei teme. De data aceasta este atelierul tamplarului, cu niste bancuri mari de lucru pe post de mese, de mare efect, cu ceva scule de tamplarie pe pereti, pe post de decoruri.

Lacrimi si Sfinti are bucatarie romaneasca, un fel de amestec de mancare traditionala, taraneasca, alaturi de feluri mai boieresti sau altele pur si simplu inventate, alaturari ad-hoc de ingrediente si de moduri de preparare pe care nu prea le mai vezi in alta parte. Pentru ca acesta este USP-ul lui Mircea Dinescu, unul dintre marii specialisti romani in marketing. Sunt sigur ca daca as gusta din toate, as gasi regasi destule feluri de mancare cunoscute deja, insa Mircea Dinescu stie sa le prezinte ca si cand ar fi cu totul altceva. Nu degeaba e el scriitor talentat…

Mancarea e totusi buna la Lacrimi si Sfinti, in ciuda … (citeste tot)

 

Locanta Jaristea

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti!Acum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am...

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta e mai degraba de bine Am revenit la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu dupa o vreme destul de indelungata si nu m-a mirat defe...

Zahanaua Zexe (Icoanei)

Zahanaua Zexe: Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti.Scriu acum despre amandoua Zahanalele Zexe, cea din Icoanei si cea de la Statuia Aviatorilor, pentru ca asa par sa fi fost c...

Data actualizarii: 22/04/2020

Lacrimi si Sfinti  - Str. Sepcari, nr. 16 (Centrul Vechi)

  • Mihnea :

    Incredibil cat de mulți au fost ademeniți de abureală marca Mircea Dinescu.

  • danna :

    Experienta …. nu recomand! mancarea proasta, atmosfera pe masura!

  • Turist :

    Preturi ridicol de mari pentru mancare mediocra.1. preturile puse pe site sunt mai mici decat in restaurant. Care este din start o frauda 2. Sa platesti pentru 3 parjoale reci, care nu au alaturi nimic din ingredientele anuntate: „menta, capere, etc. Este din nou o bataie de joc. Unde este buna cuviinta si professionalismul?

    • chery :

      Da…am comandat pârjoalele…lipsea și menta și sucul de portocale din maioneza …

  • Yos :

    Ospatari zeflemiști cu are de interlopi! Mancarea banala , preturi mari!

  • Ada M :

    Am avut o experiena foarte proasta, in vara asta la aceasta locatie. Am fost la Bucuresti si am vrut sa mergem sa mancam in acest local atat de promovat. Am fi dorit sa stam pe terasa fiind cald afara.Ospatarii stateau toti grupati langa usa povestindu-si problemele personale, nu ne-a bagat nimeni in seama. Ne-am asezat la singura masa pe care nu scria „Rezervat”, restul fiind toate rezervate dar goale. Imediat cum ne-am asezat a aparut o domnisoara care a trantit pe masa o placuta cu „rezervat” invitandu-ne sec sa ne ridicam. Nu scuze, nu nimic. Am plecat cu un gust amar de la ei si chiar daca in interior erau mese libere chiar nu ne-am mai dorit sa ramanem datorita atitudinii lipsite de politete si acrelii cu care ne-au privit toti din personalul prezent. Peste un fel de mancare gatit gresit sau mai slab as putea trece si as reveni cu siguranta intr-un restaurant, dar peste atitudine gresita/comportament al personalului nu pot trece.

  • ion :

    mazarea caramelizata am primit-o de doua ori la rand araa. 🙂 n-o mai comand.

    altfel, cand sunt prin zona si imi e pofta de carnati, trag la lacrimi si sfinti.

    experiente mixte, ok una peste alta.

  • Răspunde-i lui Mihnea Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close