Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din Parcul Herastrau

Ord. dupa

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Face Kusin este un restaurant si club situat in Piata Presei Libere, n...

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte ...

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

Atentie, Meadows, acela e un loc fara noroc! Abia ne-am asezat la m...

Noma, noua promisiune pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

Pescarus nu e genul meu de restaurant, insa nu pot sa nu-i felicit! ...

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

Trattoria Il Calcio H, cea mai proasta mancare dintre multele lor rest...

Afiseaza

Noma, noua promisiune pe piața gastronomică a Bucureștiului

Head Chef Ionut Gheorghe - Chucky

Ca să o luăm cu începutul, pare puțin surprinzător să iei numele celui mai cunoscut restaurant din lume. Au deschis de curând, de câteva săptămâni, la parterul unui bloc nou de pe Șoseaua Nordului. Vizavi de a doua mare intrare în parc, unde a fost înainte La Fattoria și acum e Adamo în locul ei – deschis și el în același timp.

Au o terasă mare în față, acoperită, arată foarte bine. În spate au un salon mijlociu ca mărime. Sunt foarte bine amenajate, concept unitar, construit cu grijă, materiale și mobilier de cea mai bună calitate, investiție consistentă. Decoruri bogate, stilul luxuriant pe care l-am văzut în alte restaurante mari ale Bucureștiului, sunt aproape sigur că e mâna acelorași arhitecți. Efluvii de verdeață peste tot, și nu arată deloc rău, cum ar fi mulți tentați să creadă când le spui că sunt din plastic. Ba chiar dimpotrivă, mi se par chiar potrivite în context.

Meniul e destul de bine conceput, se vede că au un chef care știe bine cum merg lucrurile în bucătărie. Nu e încă gastronomie fină, în totalitate, însă are destule tușe de originalitate și creativitate. Foarte bine prezentate, oricum. Dar în septembrie, când vor face deschiderea oficială, sunt toate șansele să vedem materializată promisiunea lor de a avea un adevărat restaurant de fine dining. Am luat un piept de rață, destul de bun, cu un sparanghel bine făcut. Apoi niște pachețele cu carne de vită (gyoza), bune și ele. Pastele ar fi putut fi încă și mai bune, cu puțin efort, și mai ales dacă ar fi pus altă carne de vită, care a venit cu ele. Și cotletele de miel au fost bune, însă nu din carnea cea mai gustoasă. Dar lui Kaspar i-au plăcut foarte mult, așa că remarca trebuie privită cu rezerve. Cafeaua foarte bună.

Serviciul rapid, eficient, atenți la detalii, însă nu chiar la toate, așa cum te-ai aștepta la un restaurant cu prețurile de la Noma. Nu ne-au adus tacâmuri ca să împărțim mâncarea, deși le-am repetat de mai multe ori că asta urmează să facem. Prețurile foarte mari, cred că îi pun direct printre primele trei cele mai scumpe restaurante din București. Clienți aveau câțiva, și am văzut și în alte dăți, când am trecut doar prin fața terasei.

Noma e, așadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucureștiului, bine conceput și amenajat, cu un meniu bine construit, mâncare bună dar scumpă. Mi-au spus că acum sunt în plină perioadă de tatonări pentru meniuri, bucătarii umblă mai mult pe la traininguri în Franța și prin alte părți decât în bucătărie și că abia pe la sfârșitul lui septembrie vom putea vedea cu adevărat ce pot face. Să mai așteptăm puțin, așadar… Căt privește fumatul în salon, mi-au spus că a fost și acela un „test”, dar că rezultatul a ieșit negativ, adică nu vor mai permite fumatul în salon, ci doar pe terasă. Să o vedem și pe aceasta la viitoarea vizită… (George Butunoiu – iulie 2021)

Bucătăria lui Chucky (Chef Ionuț Gheorghe) la Noma
Salonul
Marea terasă climatizată Noma

The Cigar Room

The Cigar Room

YouTube video
Data actualizarii: 12/09/2021

Noma  - Sos. Nordului, nr. 62D (Parcul Herastrau)

  • Marius :

    Multumim pentru Heads-up! Nu voi calca niciodata acolo; mi se pare cel putin indecenta folosirea numelui unui restaurant care ani de zile a fost probabil cel mai bun din lume, iar treaba cu fumatul arata cat de mult pune pret proprietarul pe reguli si cat de mult isi respecta clientii.

  • Popa Mihai Alexandru :

    Eate un restaurant cu mancare si servicii de 10.

  • Dă-i un răspuns lui Popa Mihai Alexandru Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close