Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

11832 vizite 5 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14937 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3062 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

307 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30488 vizite 6 comentarii

Nunta luxoasa in Vitan Bellagio Villa e un restaurant cu ceva ani i...

2759 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

25659 vizite 16 comentarii

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

2557 vizite

Bellini Barn. Dar i-au spus, mai poetic, Bellini Garden... Acolo a ...

1916 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

7478 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut acasă, nu era cazul să merg până la Sara în Floreasca!

Sara, restaurantul italian din Agora Floreasca

Repet două lucruri despre preferințele mele culinare, pe care le-am spus de mai multe ori, dar sunt nevoit să explic de ce fac eu evaluările în acest fel și nu în altul. Primul este că nu apreciez decât foarte rar mâncărurile și rețetele minimaliste, cu produse, legume și alte cele crude sau aproape crude, cu o intervenție minimală din partea bucătarului. Explicația că astfel putem savura mai pe deplin prospețimea și gustul natural al produselor ascunde, în marea majoritate a cazurilor, sunt convins, lenea bucătarului sau lipsa lui de imaginație – ca să nu spun mai mult de atât.

Următorul: oamenii se împart în două tabere aproximativ egale atunci când își dau cu părerea despre gustul și calitatea unei mâncări dintr-o anumită bucătărie (națională, etnică etc.). Primii o evaluează strict după apropierea sau depărtarea de gustul și rețetele din regiunea de proveniență, ceilalți după gusturile și obiceiurile locurilor în care este mâncată, și nu după cât de asemănătoare este cu ce au mâncat ei când au fost acolo de unde mâncarea a venit. Eu sunt în această din urmă categorie.

Dar să revenim la Sara din Agora Floreasca: au preluat și spațiul în care era Paul, acum e un restaurant chiar mare, cu o băcănie la fel de mare, cu tot felul de produse italienești, despre care nu mă îndoiesc că sunt de cea mai bună calitate. Au redecorat, acum merg pe o ambianță minimalistă, mult pe gustul noilor generații. Terasa e acoperită, același stil ca la toți cei din Agora Floreasca, mobilierul de calitate, toate arată bine, sunt noi, încă nu se văd urme de degradare pe undeva.

Meniul e destul de lung. Bucătărie italiană clasică, tradițională, cu paste, risotto, pizza și alte câteva. Acum am luat spaghetti carbonara și pinsa romana. Eu nu am nimic cu pastele al dente, dar nici nu dau scârbit farfuria deoparte atunci când pastele nu sunt destul de tari, așa cum fac mulți. Acestea au fost chiar foarte al dente și cu mai mult sos decât aș fi pus eu dacă eram de partea cealaltă a bucătăriei. Au fost bune la gust, nimic de zis.

Pinsa romana, versiunea Sara

Cât privește pinsa romana, am avut o surpriză neplăcută din momentul în care am văzut-o pe masa mea. Blatul foarte subțire și în întregime crocant a rămas pe farfurie, mie nu-mi place defel așa ceva. Gustul aluatului era bun, am găsit doar un colț cu pâine nesfărâmicioasă, am gustat de acolo, se simțea grâul dur, care îmi place. Însă doar un minuscul colț am reușit să recuperez. Despre ceea ce era peste această lipie, când am citit în meniu mi-am zis că sunt, așa, doar ingredientele principale: mortadella, burrata și ulei. Dar chiar asta era tot! Toată pinsa mea romana, pentru care mi-au scos 54 de lei de pe card, era un sandvici cu mortadella și burrata pe o turtă uscată, cu o picătură de ulei deasupra! Or fi fost ele cel mai bun salam din lume și cea mai bună brânză, însă nu asta aș fi vrut să mănânc la Sara. Puteam să mi le fac și singur acasă, și pe o pâine incomparabil mai abordabilă…

Prețurile sunt mari, toate. După o masă în doi cu un vin bun, cel puțin 4-500 de lei iau drumul Italiei. Serviciul bun, însă foarte lent, am așteptat aproape trei sferturi de ceas pastele carbonara și o pinsa după care mi-a părut rău de banii dați. La banii aceștia cred că și-ar permite să schimbe fețele de masă când se murdăresc. Dar să zicem că pe a noastră nu au văzut-o astăzi, eram într-un colț, ca să deranjăm cât mai puțin. Chelnerii rapizi și amabili în rest, era chiar și un italian vesel și vorbăreț, care părea să fi venit direct din bucătărie.

Sara din Agora Floreasca e un restaurant cu succes foarte mare, mereu văd terasa plină, iar seara sunt mulți clienți și înăuntru. Mai norocoși decât mine, care sunt mai greu de mulțumit cu minimalisme… (GB – iunie 2021)

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza

E unul dintre cele mai de succes restaurante din Agora Floreasca, si nu e de mirare, pentru ca pizzeriile au mare trecere la bucuresteni. Plus ca drumul deschis de primele “delicateria” (bacanii cu un mic bistrou impreuna) se dovedeste bun de urmat pentru multi. Intr-adevar, un concept foarte raspandit in Occident, insa care abia de cativa ani s-a inradacinat si la noi.

Cristian Petcana (s-a retras din Sara în 2020 – n. a.) a lucrat multi ani in Italia stie multe despre pizza. S-a asociat cu un italian care se pricepe la bacanii si au facut impreuna Sara. Primul in Popa Petre, si apoi inca unul in Agora Floreasca. Pastele si pizza sunt atractia principala, si pe buna dreptate, pentru ca sunt foarte bune. Cristi Petcana insista si cu fructele de mare gatite sub vid, insa acelea nu au acelasi gust ca lucrurile nesanatoase – e bine… (citește tot)

Pinsa romana

Sandvici cu salam și brânză pe post de pinsa romana la Sara

Saloanele Sara din Agora Floreasca și terasa

Clienți nemulțumiți în Agora Floreasca

 

Sara Restaurant & more

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din Bucuresti Am revenit la Sara, i-am gasit exact la fel cum ii stiam, mai putin s...

Data actualizarii: 08/06/2021

Sara (Agora Floreasca)  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close