Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione Siciliana ca „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume” la Expo Milano in 2015.
Povestea lor este simpla:

Amalia Bellantoni, absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine de la Universitatea din Bucuresti si fosta stewardessa, a scris meniul restaurantului, iar Domenico, bucatar ce a mostenit acesta meserie de la familia sa din Sicilia, pregateste toate cele aproape 100 de pagini din meniu.

Explicatia este ca Amalia Bellantoni, de formatie filolog, a colectionat de-a lungul anilor carti de bucate mai vechi si mai noi din bucataria siciliana si s-a apucat sa le adune intr-un meniu asemanator unei carti de bucate veritabile tradus in 5 limbi (italiana, franceza, germana, engleza si romana), cu titlurile in dialectul sicilian.

Toata lumea se intreba cum este posibil sa pregatesti 100 de pagini de produse? Raspunsul este ca totul se pregateste pe moment de la fierberea tipului de paste dorit, taiere legumelor etc. fapt ce iti da posibilitatea de a avea o multitudine de combinatii culinare.
Totul se pregateste pe moment chiar si supele.

Cat despre traditia culinara, raspunsul chef-ul Domenico Bellantoni este graitor: „Bucataria siciliana este o carte nescrisa transmisa din generatie in generatie pe care trebuie sa o traiesti pentru a o putea transmite mai departe”. (Comunicat de presa – iunie 2018)

Domenico Bellantoni

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...

Amalia Bellantoni, proprietar & manager Belli Siciliani

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...

Belli Siciliani

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpaticiM-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Bel...

Data actualizarii: 15/06/2018

  • Client1 :

    Un meniu demn de o revizie pentru ca este plin de greseli

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close