Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Restaurantul Belli Siciliani este compus exclusiv din membri ai familiei siciliane Bellantoni in principal din bucatarul Domenico Bellantoni si sotia lui Amalia Bellantoni, premiati de catre Regione Siciliana ca „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume” la Expo Milano in 2015.
Povestea lor este simpla:

Amalia Bellantoni, absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine de la Universitatea din Bucuresti si fosta stewardessa, a scris meniul restaurantului, iar Domenico, bucatar ce a mostenit acesta meserie de la familia sa din Sicilia, pregateste toate cele aproape 100 de pagini din meniu.

Explicatia este ca Amalia Bellantoni, de formatie filolog, a colectionat de-a lungul anilor carti de bucate mai vechi si mai noi din bucataria siciliana si s-a apucat sa le adune intr-un meniu asemanator unei carti de bucate veritabile tradus in 5 limbi (italiana, franceza, germana, engleza si romana), cu titlurile in dialectul sicilian.

Toata lumea se intreba cum este posibil sa pregatesti 100 de pagini de produse? Raspunsul este ca totul se pregateste pe moment de la fierberea tipului de paste dorit, taiere legumelor etc. fapt ce iti da posibilitatea de a avea o multitudine de combinatii culinare.
Totul se pregateste pe moment chiar si supele.

Cat despre traditia culinara, raspunsul chef-ul Domenico Bellantoni este graitor: „Bucataria siciliana este o carte nescrisa transmisa din generatie in generatie pe care trebuie sa o traiesti pentru a o putea transmite mai departe”. (Comunicat de presa – iunie 2018)

Domenico Bellantoni

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific Sicilian, situata pe strada Matasari din Capitala. Domenico este si Cheful localului,...

Amalia Bellantoni, proprietar & manager Belli Siciliani

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului Belli Siciliani, o locatie cu specific sicilian (asa cum o spune si numele sau) situata pe strada Matasari din Capitala. Totodata, ...

Belli Siciliani

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Bel...

Data actualizarii: 15/06/2018

  • Client1 :

    Un meniu demn de o revizie pentru ca este plin de greseli

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close