Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar…

Prietenul meu MN m-a mustrat ca Vacamuuu a iesit mai jos in Topul Restocracy decat credea el ca ar trebui sa fie, asa ca m-am grabit sa merg din nou la Vacamuuu si sa repar nedreptatea, daca chiar am facut-o. Ii spusesem, oricum, ca Vacamuuu are note foarte mari la mancare, si ca notele de la servicii si de la pozitionare l-au dus mai jos.

Acum am revenit, deci, si am mai luat un prieten, pe Gabriel Iovu, ca sa fie si evaluarea mai temeinica. Pana la urma, am observat ca am dat cam aceleasi note ca la vizita din martie.

Acum am luat un rib-eye maturat, cel mai bun de la ei, cotlete de miel cu os, tartar de vita, spanac si ciuperci sote, pe langa cartofii prajiti si salata de varza care vin oricum alaturi de orice fel de carne.

Lui Gabriel i-a placut tartarul de vita, mie ceva mai putin, mi s-a parut ca are prea mult gust doar de pasta de carne, cu toate ca avea si altceva in ea. La rib-eye, a fost pe dos: mie mi s-a parut foarte bun, si pentru ca avea multa grasime, printre altele, lui Gabriel i-a placut, de asemenea, insa zicea ca a mancat nu stiu unde, tot in Bucuresti, chiar si mai bun decat atat. Eu nu am mancat antricot mai bun in Bucuresti. La fel de bun da, insa mai bun nu. Mielul a fost bun si el, dar nu ceva special, am mancat si carnuri de miel ceva mai fragede si mai gustoase de atat. Cartofii prajiti foarte buni, salata de varza excelenta (cred ca avea si putin zahar), muraturile foarte bune, de asemenea, ciupercile foarte bune, spanacul bun, dar nu ca la un restaurant de fine dining. Portiile sunt destul de mari la Vacamuuu, trebuie spus…

Nu au vin romanesc la pahar la Vacamuuu, ceea ce ne-a enervat foarte tare. Eu, cel putin, ca protest, nu am mai luat nimic de baut, nici macar apa, dar m-am dus undeva alaturi si am baut un pahar de vin romanesc bun dupa.

Cat priveste serviciul de la Vacamuuu, suntem pe o cu totul alta lungime de unda. Cu Vacauuu, zic, nu cu Gabriel Iovu. Nu numai cu ei sunt pe o alta lungime de unda, desigur. Au fost mai rapizi decat data trecuta, le-am pus o nota mai mare. Aveau chelneri destui, nu am ramas fara nimic din ce aveam nevoie, pana la urma. Am vazut numai baieti, toti vanjosi si bine facuti, exact ca la Osho. Si tot ca la Osho, nu aveau chef de lucru, stateau in grup (le-am facut si o poza) si discutau aprins de-ale lor, clientii trebuiau sa astepte pana prindeau privirea vreunuia dintre ei. De noi s-a ocupat unul care si-a facut treaba bine, insa nu era in stare sa scoata vreun cuvant inteligibil. Si nici dupa ce i-am spus explicit si apasat ca vom imparti felurile de mancare, tot nu ne-a adus tacamuri pentru impartit. Sunt eu prieten cu Gabriel Iovu, Totusi nu mancam cu furculitele din aceeasi farfurie…

Preturile sunt destul de mari la Vacamuuu, dar nu ar fi o mare surpriza asta, vita de calitate e scumpa, stie toata lumea. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, trece usor de 600 de lei. Clienti erau destui insa, si probabil ca nu toti mancau meniul ieftin al zilei.

Vacamuuu e unul (una?) dintre steakhouses de referinta ale Bucurestiului. Sa vedem daca se vor inscrie in concursul nostru de luna viitoare, in care un juriu foarmat din ambasadorii tarilor in care se mananca cea mai buna vita (nejaponeza) din lume va decide care este cel mai bun steak (nejaponez, repet) din Bucuresti… (GB & Gabriel Iovu – noiembrie 2017)

Cel mai industiral dintre steakhouse-urile din Bucuresti

Vacamuuu (cu trei „u”) e unul dintre cele mai cunoscute restaurante de carne (steakhouse) din Bucuresti, si unul dintre cele mai scumpe dintre toate restaurantele.

Vacamuuu e mare, ocupa unul dintre colturile Complexului Floreasca, chiar spre Calea Floreasca. E si macelarie si bacanie, poti cumpara carne pentru acasa si diverse alte produse.

E bine amenajat, occidental, modern, cu metal si sticla, galantare in care sunt halci mari de carne. Daca nu ai sti ce este, te-ai gandi mai degraba la un fast-food cand intri in sala aceea mare. Au si o terasa afara, pe trotuar, nu e cine stie ce, nu au o incinta proprie, e loc de trecere.

Daca m-am uitat eu cu atentie in meniu, au numai vita si miel la Vacamuuu, nu si porc sau vreo aripa de pui, cum mai gasesti in cate un alt steakhouse. Au Angus si Wagyu, si cred ca si ceva vita romaneasca. Buctarie americana, daca atr trebui sa incadram Vacamuuu undeva, totusi…

Serviciul e cam industrial, dar eficient, cu multi chelneri. Preturile sunt mari, dupa cum am spus, in special la vita „de firma”.

Clienti am vazut de fiecare data, mai ales la pranz, dar cred ca cei mai multi iu niste meniuri ale zilei cu preturi mai rezonabile.

Vacamuuu e unul dintre steakhouses de referinta ale Bucurestiului, un restaurant de volum, cu vita de cea mai buna calitate pentru cine stie sa o aprecieze, si are si bani sa o cumpere. E interesant in special pentru cei carora le place agitatia, atmosfera aceasta citadina, metropolitana. (GB – martie 2017)

Chelneri la Vacamuuu depanand amintiri

Data actualizarii: 22/12/2018

Vacamuuu, noiembrie 2017  - Calea Floreasca, nr. 111 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close