Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Bistrou cantina corporatistaBacania Veche din cartierul de afaceri...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Boema austera scandinava in MatasariBITE e un restaurant constru...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

Afiseaza

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE

EMTE vine de la “eat, meet, taste, emotion”, si e bine ca au renuntat sa-i streseze pe clienti cu o ghicitoare la care nici Patapievici nu cred ca ar fi reusit sa raspunda din prima.

Ii vazusem inchisi o vreme pentru reamenajare si mi-am propus sa ma reintorc sa vad ce schimbari au facut. Mi-a placut mai mult acum, e mai luminos si mai vesel. Un perete negru sau gri inchis e acum alb, au o masa sociala in mijloc, cred ca si cateva decoruri sunt noi. Muzica stridenta, zbierata, ca sa nu te apuce cumva reveria cat stai sa astepti mancarea.

Au scurtat si simplificat si mai mult meniul la EMTE, acum au ramas pe “modelul” hamburgeri, paste si salate, pe care il intalnesc din ce in ce mai des in localurile din Bucuresti care se pozitioneaza catre clientela tanara.

Un chelner foarte simpatic, cel din poza, a incercat sa-mi bage pe gat niste hamburgeri, insa am rezistat. Nu mananc asa ceva decat sub amenintarea inanitiei sau vreunei arme, fie ea de foc, alba sau bacteriologica. Am luat niste paste, surprinzator de bune si de bine facute, mai putin pumnul de sare din ele. Si desertul, o sarlota cu tapioca, a fost excelent.

Mi-a placut de chelner, dupa cum am spus, chiar daca se prostea adaugand cate un caraghios in context “domnule” dupa fiecare trei cuvinte.

EMTE e unul dintre putinele bistrouri de hamburgeri, sandviciuri, paste si salate de care mi-a placut, in care mancarea e facuta cu grija si de cineva care clar stie cum merg lucrurile in bucatarie, nu doar ca sa fie ceva in meniu si in farfurie. Si cei care au mai trecut pe la EMTE mi-au spus acelasi lucru, asa ca ii pun pe EMTE pe lista bistrourilor cu mancare serioasa.

Sa vedem daca vor fi atatia mancatori de carne cu paine in oras pe cat de multe astfel de bistrouri care ii asteapta au aparut in ultima vreme. Dar de ce vrea un bucatar bun sa isi risipeasca talentul in acest fel? Se pare ca e alta ghicitoare lansata de simpaticul, si el, patron de la EMTE… (GB – august 2018)

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent

Cat sunt eu de inteligent, dar nu m-as fi prins niciodata ca micul restaurant de pe Calea Floreasca se cheama EMTE, si nu MT, sau MT Nr. 262 Lunch & Dinner, in cel mai bun caz. Dar se cheama EMTE, deci, si am uitat sa-i intreb de la ce vine numele acesta incuietor. Pe Facebook scrie EMTE Street Food, si iarasi nu m-am prins repede, de vreme ce unele care sunt chiar street food, cum ar fi cele din Piata Dorobantilor, nu isi spun astfel. EMTE e un restaurant (sa-i zicem asa) nou, deschis in martie 2017 la parterul unei cladiri de pe Calea Floreasca. E un spatiu de dimensiuni medii, au o singura sala, foarte inalta, cu partea din spate inaltata pe un podium la semiinaltime, la care ajungi pe o scara. Acolo, sus, au bucataria si barul si o masa mare, comuna, sociala, cum sunt la moda acum. EMTE e frumos amenajat, modern, stilul industrial, minimalist, dar un concept unitar, bine facut de un arhitect cu pricepere. Peretele dinspre starada e de sticla, pe toata inaltimea, e de efect. Au si un videoproiector permanent, se pot face filme pe un ecran deja pe pozitie.

Intr-un asemenea decor modern, luminos, tineresc, optimist, te-ai astepta sa gasesti un meniu din acelasi film, mai lejer, modern, creativ, mai sanatos, adica dupa tendintele zilei, bio, mai spre vegetal, fructe, chestii sanatoase, lucruri din astea. Dar nu a fost sa fie… (citeste tot)

EMTE, bistrou de hamburgeri, paste si salate in Calea Floreasca

Save

Data actualizarii: 26/11/2019

EMTE  - Calea Floreasca, nr. 77

  • ion :

    lasati snobismul, bagati burgeri. sunt buni! 🙂

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close