Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34107 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

955 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49847 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1632 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11760 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5345 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9671 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1201 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5473 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29193 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4991 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3435 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7768 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

11 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25159 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4513 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5921 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7696 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2285 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14932 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12345 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4974 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3090 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3053 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

293 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35200 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19870 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30456 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

5254 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2015 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6590 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6246 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7068 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2081 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5360 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1572 vizite

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8352 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3029 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din orasPe Can...

3367 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18881 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

8 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7349 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6503 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3917 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3704 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

5871 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2251 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1823 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel ...

2072 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet...Mi-am ...

3267 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

60 de lei ravioli, 40 melcisorii…

60 de lei

Am revenit la Grano pentru o cina rapida, am luat tot ravioli ca si data trecuta, cu trufe, pentru ca stiam sigur ca sunt bune si nu voiam sa fac experiemnte, cu riscurile despre care am scris deja. Mi-au luat 60 de lei pe ele, ceea ce mi se pare mult, mai ales pentru o bacanie in care stai si foarte inghesuit. Insa bucurestenilor le place, era plin, ca intotdeauna. Sa le fie de bine… (GB – septembrie 2018)

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Datile trecute nu am mancat bine la Grano, de aceea le-am si dat niste note destul de mici. Niste tarte reincalzite si fara gust, niste paste fara vreun gust anume, si acelea, si nu mai stiu ce.

40 de lei

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat de o oarecare vinovatie, m-am dus din nou la ei, ca sa-mi repar eventualele greseli.

Se sta foarte incomod la Grano, mesele sunt foarte mici si inghesuite, scaunele incomode. Daca plescaie vecinul de la masa de alaturi ceva mai tare, iti feresti farfuria sa nu ajunga ceva in ea…

Am intrebat care sunt cele mai bune feluri de mancare de la ei, si pe acelea le-am luat: un snitel de vita si ravioli cu trufe. Ravioli au fost foarte bune, insa snitelul de vita, (prefiert, am dedus noi) a fost de nemancat. nici invitatul meu nu l-a putut manca, asa ca am mai cerut un fel, ca sa nu ramanem nemancati: niste paste facute de ei, un fel de melcisori, cu doua fire de broccoli si cu mult ulei – Cavatelli a la Romana scria pe tablita. Au fost banale acestea, conform celor doua gusturi reunite, au ramas jumatate in farfurie si am plecat sa bem cafeaua in alta parte, destul de indispusi.

Serviciul a fost foarte bun, personal, natural, asa cum am scris si data trecuta. Au un chelner placut si zambitor, si vreo trei chelnerite maruntele si absolut adorabile.

Preturule sunt mari la Grano: pe cele trei feluri de mancare descrise mai inainte, dintre care doua au ramas in farfurie, plus dous sticle cu apa, ne-a luat italianul 178 de lei, cu zambetul pe fata. Fara desert, fara vin (nu au vinuri romanesti), fara cafea sau altceva.

Melcisorii aceia fara noima (se vad bine si in poza) au fost 40 de lei. Am facut noi un calcul ca food costul pentru ei (pretul produselor si ingredientelor) nu putea sa fie mai mare de 3-4 lei. Sa-i fie de bine italianului daca e atat de bun la afaceri!

Fiindca la Grano sunt clienti destui, si vad destui de fiecare data cand trec prin fata. Sa le fie si lor de bine, daca le place sa plateasca atat ca sa se inghesuie in asa hal si sa isi imagineze ca mananca o nemaipomenita mancare italiana, „ca in Italia”.

Nu zice nimeni ca mancarea de la Grano nu e ca in Italia, ba chiar sunt convinsa ca asa si este. Doar ca am fost si eu in Italia de cateva ori – la intamplare, e drept – si am nimerit in cateva restaurante care si acum ma fac sa ma enervez cand mi le amintesc… (GB – decembrie 2017)

Bacanie cu mancare italieneasca obisnuita

Am vazut pe cineva care a scris ca Grano e cel mai bun restaurant cu mancare italiana din Bucuresti. Cand m-am uitat si la celelalte scrisuri ale lui, am recunoscut repede profilul, era dintre cei tineri carora le plac locurile si localurile mai putin conventionale, mai informale, cu atmosfera boema sau chiar studenteasca, gen Frudisiac, unul cu raci de prin Piata Buzesti, Pescaria din Piata Dorobantilor, La Kostas si altele asemenea. De la a-ti placea cum stai ci pe cine vezi acolo si pana la a spune ca e cea mai buna mancare, e doar un pas, si specialistii in psihologie au o explicatie simpla pentru acest „transfer” de valoare intre lucruri alaturate, dar care nu au o legatura de fond intre ele.

Am mancat si eu de cateva ori la Grano, doar pentru ca e aproape de casa si de biroul meu. E o mancare italieneasca traditionala, obisnuita, simpla, de oras si de zi cu zi, nimic din marea lor bucatarie fina, sofisticata. E o mancare pentru cand ti-e foame si te nimeresti in zona, nu-mi inchipui ca s-ar putea gandi cineva sa vina din partea cealalta a orasului doar ca sa manance intr-o bacanie.

Pentru ca Grano e o bacanie de pe Putul lui Zamfir, intre Piata Floreasca si Piata Dorobantilor, care are si cateva mese, asa cum se face in Occident si cum a devenit o moda si la noi – foarte buna si utila, de altfel! Acum cativa ani ai fi putut sa-i spui lui Grano ca e o „delicateria”, insa acum aproape toate bacaniile serioase au cam aceleasi produse, nu mai e cazul pentru o asemenea diferentiere.

Lume multa si inghesuita, aproape toti tineri, reprezentativi pentru profilul descris mai sus, convinsi ca au in fata mancare italieneasca autentica. Da, e adevarat, insa nu e de ajuns ca ceva din farfurie sa fie facut de un italian, sau ca in Italia, ca sa fie si ceva deosebit. Desi multi cred asta, din cauza mecanismului psihologic de care scriam mai sus, care intra automat in functiune daca nu esti atent.

Au un chelner si o chelnerita foarte buni, mi-a placut de ei, se incadrau perfect in concept, in atmosfera si in multimea cu fete familiare lor, presupun – pentru ca e genul de local care face clienti recurenti.

Ce gasesti in orice bacanie-bistrou si in orice local cu atmosfera boema si prietenoasa, insa nu si la Grano, a fost sa-ti dea sa gusti ceva, daca te roade curiozitatea. Bucatarul, sau cine o fi fost acela dincolo de tejghea, mi-a taiat-o foarte scurt ca trebuie sa comand o portie intreaga, daca am asemenea pofte.

Preturile mi se par cam mari la Grano, pentru un astfel de loc si o asemenea mancare, si iti mai pun si o taxa de 5 lei la fiecare asezat la masa. Dar trebuie sa o platesti daca vrei sa te simti tanar si boem si sa crezi pentru o jumatate de ceas ca esti in Italia… (GB – martie 2017)

Grano, farfurie cu ravioli de 60 de lei

 

Data actualizarii: 09/07/2019

Grano  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 40 (Piata Floreasca)

  • Mariana Besliu :

    Excelent! Rafinament si bun gust! Bravo! Am fost ieri, 28 mai 2022

  • filip :

    Mncare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top

  • filip :

    Mancare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top.E clar ca celce a fost in Italia a mancat la restaurante chinezesti

  • Rudy :

    Ah, totusi fiind fair play, nota 8.25 l-ar propulsa pe locul 172 in clasament, insa eu unul nu l-am vazut. Numai bine

  • Rudy :

    Am fost de nenumarate ori la Grano, in majoritatea datilor pentru a-mi lua pentru acasa diverse produse din bacanie , vinuri sau deserturi. Ai perfecta dreptate cand spui ca preturile sunt mari, este un restaurant in Bucurestiul vechi mutat recent , care are aceleasi produse cu acelasi gust la un pret mult mai rezonabil, e adevarat ca nu au aceeasi selectie bogata de vinuri.
    Mancarea decenta insa sunt perfect de acord ca nu vreau sa-mi aduc aminte de multe restaurante din italia unde am mancat ca in italia si n-as mai reveni vreodata in vreunul din ele. Cavatelli a la Romana, fatti in casa cum ar zice italianul , au atat de mult ulei incat iti trebuie un antiemetic inainte sa incepi sa ii mananci. Sigur, e o atmosfera linistita si confortabila pe batrana strada Putul lui Zamfir , ai zice ca esti pe vreo straduta dintr-un orasel linistit din Toscana mai ales ca mai si auzi vorbindu-se in italiana, insa stiu foarte clar ca acolo sunt preturile mai mici fata de ce am avut eu pe nota romaneasca.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close