Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent

Cat sunt eu de inteligent, dar nu m-as fi prins niciodata ca micul restaurant de pe Calea Floreasca se cheama EMTE, si nu MT, sau MT Nr. 262 Lunch & Dinner, in cel mai bun caz. Dar se cheama EMTE, deci, si am uitat sa-i intreb de la ce vine numele acesta incuietor. Pe Facebook scrie EMTE Street Food, si iarasi nu m-am prins repede, de vreme ce unele care sunt chiar street food, cum ar fi cele din Piata Dorobantilor, nu isi spun astfel.

EMTE e un restaurant (sa-i zicem asa) nou, deschis in martie 2017 la parterul unei cladiri de pe Calea Floreasca. E un spatiu de dimensiuni medii, au o singura sala, foarte inalta, cu partea din spate inaltata pe un podium la semiinaltime, la care ajungi pe o scara. Acolo, sus, au bucataria si barul si o masa mare, comuna, sociala, cum sunt la moda acum.

EMTE e frumos amenajat, modern, stilul industrial, minimalist, dar un concept unitar, bine facut de un arhitect cu pricepere. Peretele dinspre starada e de sticla, pe toata inaltimea, e de efect. Au si un videoproiector permanent, se pot face filme pe un ecran deja pe pozitie.

Intr-un asemenea decor modern, luminos, tineresc, optimist, te-ai astepta sa gasesti un meniu din acelasi film, mai lejer, modern, creativ, mai sanatos, adica dupa tendintele zilei, bio, mai spre vegetal, fructe, chestii sanatoase, lucruri din astea. Dar nu a fost sa fie, la EMTE au mancaruri grele, cu multa carne: coaste de porc, miel cu nu stiu ce mirodenii, supa de cartofi cu praz, dar de fapt o supa de smantana, cu un pic de cartofi si alt pic de praz. Un meniu foarte scurt, cateva feluri, dintre care multi burgers. Nu au fost rele, dar nici ceva special, pentru care sa vrei sa revii neaparat la EMTE, si sa spui si altora. Cred ca se mandresc cu hamburgerii, din ce mi-a recomandat chelnerul, dar la 35C nu cred ca multi viseaza la asa ceva.

Ca tot am vorbit despre chelner, mi-a placut de el, arata a om civilizat, placut, atent, din alta clasa sociala decat cea foarte usor recognoscibila a chelnerimii de meserie. Preturile nu sunt mici la EMTE.

Cat sunt eu de inteligent, dupa cum spuneam, dar nici conceptul de la EMTE nu l-am inteles, si nici logica de business. Ei spun ceva despre street food. Nu vad unde si cum, si mai ales la preturile acestea. Pe cine vor ei sa atraga la EMTE si, mai ales, cu ce, iarasi e un mister. Dar poate ca au ei un as in maneca si inca nu l-au scos… (GB – iunie 2017)

Save

Data actualizarii: 31/08/2018

EMTE, iunie 2017  - Calea Floreasca, nr. 77

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close