Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

Boema viu colorata de pe Polona Acuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode

Le Bistrot Francais, restaurant Haute Cuisine la BucurestiDaca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de cand ii stiu. Ceea ce e mai degraba de bine, fiindca sunt un restaurant sofisticat, elegant, pentru oameni rafinati si pretentiosi. Intr-o casa cu nume, cu arta si cu istorie, langa simbolul cultural al Bucurestiului, in centrul centrului.

Bucatarie frantuzeasca fina, Haute Cuisine clasica, de “moda veche” in zilele noastre, daca putem sa-i spunem astfel, pentru unii mai putin obisnuiti cu luxul gastronomic. Si cel mai de seama reprezentant al Relais et Chateaux in Bucuresti, desigur, Le Bistrot Francais a castigat din nou titlul de Cel mai bun restaurant din Bucuresti in Topul Restocracy. (GB – martie 2020)

Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu

Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E cel mai bun restaurant frantuzesc si, pe cale de consecinta, si cel mai bun dintre toate. Fiindca, atunci cand este vorba despre mancare fina, La Grande Cuisine e cea mai buna, si cele care isi fac acum loc (Fusion, Nouvelle Cuisine, Moleculara etc.) tot pe tehnicile de baza ale lui Haute Cuisine se bazeaza.

Poate ca nu am mancat eu chiar la toate restaurantele cu bucatarie fina din Bucuresti, insa am destui prieteni si cunoscuti care mananca acolo in fiecare zi si, daca ar exista ceva mai bun decat Le Bistrot Francais, sigur mi-ar fi trimis si mie o notificare.

Nu am fost la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux de cand s-au mutat cativa metri mai incolo, acum nu mult timp, din Episcopiei, chiar in stanga Atheneului, vizavi de casa de bilete, pe Nicolae Golescu, in spatele acestuia.

Acum am fost cu La Chaine des Rotisseurs, ceea ce inseamna ca am avut un meniu pregatit dinainte, cu tot ce au ei mai bun, pentru cei mai pretentiosi clienti , asa cum se intampla de fiecare data cand La Chaine isi anunta vizita intr-un restaurant. Insa, pentru moment, nu am motiv sa cred ca mancarea de zi cu zi de la Le Bistrot Francais ar fi altfel.

Si da, am spus de fiecare data cand am avut ocazia, si am si scris asta cu litere mari aici, pe site, ca evaluarile Restocracy arata mai degraba cat de bun pot sa fie un chef si restaurantul lui, daca vor si daca isi pun toata mintea si stiinta la treaba. Fiindca se intmpla uneori ca evaluarile de aici, de pe site, sa fie puse dupa ce vreun patron sau chef ma invita la ei la masa si imi dau ce au ei mai bun. Sigur, restaurantele serioase au aceeasi mancare oricand, si cand mananca patronul cu un invitat, si cand intra un client cu pantaloni scurti si sandale pe usa. Din acest punct de vedere, unele restaurante neserioase ar putea sa fie avantajate pe Restocracy… 🙁

Le Bistrot Francais a fost multi ani la parterul unui bloc vechi, unde prima data a fost La Taifas, apoi Bistro Atheneu. Au lasat un restaurant de sushi in locul lui si s-au mutat putin mai in spate, in foarte frumoasa si impozanta vila in care a fost inainte Grand Cafe Galleron, fata in fata cu Chocolat si langa Caju-ul lui Joseph Hadad. Vila a fost … (citeste tot)

Huate Cuisine din bucataria lui Sorin Miftode
Saloanele Le Bistrot Francais Relais et Chateaux

Le Bistrot Francais

 

Data actualizarii: 06/04/2021

Le Bistrot Francais cu Chef Sorin Miftode, martie 2020  - Str. Nicolae Golescu, nr. 18 (Atheneu)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close