Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult

A treia oara la Caju, dupa un an de la ultima vizita. Restaurantul arata la fel de bine, am tot scris despre asta in articolele trecute, nu mai revin.

Mancarea mi s-a parut ceva mai buna decat data trecuta, i-am repus in Lista restaurantelor cu bucatarii fine, de unde ii scosesem dupa ce am mancat ceva despre care sper ca Joseph Hadad nu stia ca a ajuns in farfuria unui client.

Hadad face exces de frunze de salata si de frunze si rosii crude, in general, pentru decor, nu au amuse bouche, desi timpul de asteptare e destul de lung. Nu e adevarata bucatarie fina la Caju, dar e aproape si, oricum, am avut aceleasi dubii si la alte restaurante care au ajuns totusi in aceasta lista.

Acum am luat Calamari a la plancha, nu cine stie ce, cu biscuit de parmezan si mozzarella tempura (asta a fost buna), o caracatita la gratar cu sos, buna aceasta, si un kafta de vita, tahini si rosii coapte cu ierburi, kafta excelenta, restul mai putin. Painea foarte buna, intr-adevar, la fel si cafeaua.

Serviciul a fost inca si mai bun decat la ultima vizita la Caju, desi ma asteptam la mai rau, vazand multiplele comentarii negative de pe Internet. Insa am dat la intrare de o fata foarte sigura pe ea si cu replicae, apoi un chelner foarte amabil si placut, rabdator si atent in ciuda eforturilor mele asidue de a-l enerva.

Terasa plina, ca de obicei. Preturile normale, poti manca bine cu 300 de lei in doi, daca nu esti prea mofturos, si cu cate un pahar de vin.

Caju e un restaurant de referinta al centrului orasului, in primul rand, dar si al Bucurestiului, desigur. Si jumatatea aceea de fine dining, cu salata si cu rosii crude in farfurie nu deranjeaza decat pe extrem de putini dintre cei care fac coada ca sa prinda un loc la Caju. (GB – mai 2018)

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna

Am revenit la Caju by Joseph Hadad la scurt timp de la prima evaluare, mai ales ca mai multi m-au indemnat sa fac asta. Lungul comentariu de mai jos al duduii care considera ca mancarea de la Caju by Joseph Hadad e exceptionala si care e convinsa ca de fiecare data a avut un fine dining acolo e reprezentativ. Am fost cu altcineva de data aceasta, am zis ca daca schimb evaluatorul si ca daca iau pareri din mai multe parti voi fi mai credibil. (…) Dar nota de la mancare a ramas cam aceeasi… Am luat o burrata, supa de cartofi si praz, biban de mare si paste cu somon. Burrata a fost, de departe, cel mai bun lucru de pe masa noastra, dar asta pentru ca i-a pus trufe. Or, Joseph, sa stii ca burrata buna gasesti in multe restaurante din Bucuresti, si sa pui niste trufe pe ea nu e atat de complicat pe cat pare. Supa nu a fost buna. Dar deloc, in asa fel incat a… (GB – aprilie 2017) (citeste tot)

Si Joseph, si investitorii si restaurantul merita mai mult pentru toate eforturile facute!

Joseph Hadad mai are mult de lucru cu bucatarii lui de la Caju pana sa-i invete sa fie disciplinati si sa respecte cu strictete retetele si procedurile stabilite de el, asa cum se face in toate marile restaurante. Noua ne-au dat o mancare atat de sarata, incat a ramas in farfurie. Si nu doar la mine  (eu sunt sub medie in privinta cantitatii de sare apreciata in mancare, intr-adevar!), ci si la invitata mea, o foarte buna cunoscatoare in ale gastronomiei si „normala” din punctul de vedere al folosirii sarii. Mai multe feluri erau sarate mai mult decat trebuie, insa, in special, spanacul si sosul de la peste, care sos era si inecat in ulei, pe deasupra. Din intamplare, era si Joseph Hadad acolo, i-am dat sa guste. Mi-a dat dreptate, s-a enervat si el pe bucatarii lui, s-a dus in bucatarie si a preparat el… (GB – martie 2017) (citeste tot)

Salonul si terasa Caju by Joseph Hadad

 

Joseph by Joseph Hadad

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cuisine originareDa, am revenit la Joseph de cateva ori, insa nu am scris de fiecare data, pentru ca nu e mai nimic nou de spus d...

Data actualizarii: 15/05/2020

Caju by Joseph Hadad, mai 2018  - Str. Nicolae Golescu, nr. 16 (Atheneul Roman)