Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

Afiseaza
comentarii

HipMenuS-a incheiat preselectia si la categoria “sushi, sashimi, ramen si udon” din “Topul mancarurilor” Restocracy 2018 din Bucuresti.

Competitia a fost stransa, juriul diversificat si reprezentativ, cu multi japonezi, dar si cu nejaponezi care au trait ani buni in Japonia si cunosc bine cultura si, mai ales, mancarea japonezilor.

Sunt multe restaurante japoneze in Bucuresti, insa cele cu alta mancare decat sushi nu sunt numeroase. Ramen au doar cateva, iar udon si mai putine, chiar foarte putine…

Alegerea a fost dificila si la aceasta categorie. Asa cum se intampla adesea in cazul bucatariilor indepartate geografic (exotice), aproape intotdeauna aceleasi mancaruri facute in partea lor de lume sunt foarte diferite de cele „pentru europeni / americani”, cum chiar ei insisi le prezinta. Prin urmare, japonezii din juriu si cei care au trait mult timp in Extremul Orient au avut tendinta sa le compare cu gusturile stiute de ei de acolo, pe cand ceilalti evaluatori au masurat mai degraba cu gustul european.

De aceea, unele restaurante de sushi foarte apreciate de catre bucuresteni, insa care fac un sushi „creativ”, chiar „fusion” (a se intelege cu infuzii europene sau din alte bucatarii), nu au avut castig de cauza si nu s-au regasit in lista finalistelor.

Restaurantele care au ajuns in finala competitiei pentru cele mai bune sushi, sashimi, ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt (in ordine alfabetica):

Sushi

Sashimi

Ramen & udon

Multumim sponsorilor Restocracy,  multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, si membrilor juriului, desigur…

Sponsorii Restocracy

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Sushi

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, categoria Sushi

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

ZenSushi (Victoriei), martie 2017

Zen Sushi Victoriei - Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca primul Zen Sushi din Bucuresti a fost in Serban Voda, intr-o casa foarte mica, unde se taie cu bulevardul Ma...

ZenSushi (Victoriei)

Teoria pieptului de rață la ZenSushi Victoriei O vreme mi s-a părut că e o oarecare diferență între mâncarea de la ZenSushi Victoriei și cea de la ZenSushi din George Călinescu, cu ce...

Data actualizarii: 30/07/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close