Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR�...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat�...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si pregatita de Doamna Aurora Nicolau, aka Kera Calita, cu excese de toate felurile posibile, asa cum face intotdeauna Doamna. Mancare romaneasca boiereasca, pe care nu o mai gasesti acum in farfurie in Bucuresti, si nici in carti nu prea ai ocazia sa o vezi, pentru ca pe vremea aceea nu se faceau poze. E pentru prima data cand am mancat paun fript, de pilda, insa si cateva feluri de mancare pe care nu le-a mai gatit pana acum. Sunt doar doua restaurante cu bucatarie romaneasca boiereasca in Bucuresti, in care poti vedea cum se manca la noi in alte vremuri.

Iata meniul (cu tot cu preambul)…

Meniul mărturisit de baș-bucătarul Nicolas Bodislav: S-a primit strașnică poruncă de la Dumneaei Stăpâna ca mesele să fie acoperite în deplin ighemonicon cu talgere de argint filigranat pline cu toate bucatele de demult, după cum au fost lăsate rețetele de Stolnicul Cantacuzino, Constantin Bacalbașa, Maria general Dobrescu, Ecaterina colonel Steriady, Mihail Sevastos și Păstorel Teodoreanu, reuniți ad-hoc peste timpuri în conclav culinar în cuhnia Jariștei eterne!

  1. La pièce de résistance– Păun întreg la cuptor, împodobit cu coroana lui maiestuoasă
  2. Hulubi făcuți pe jăratec sub formă de pară
  3. Godăcel de lapte întreg salutând asistența cu un măr roșu de Voinești în gură
  4. Berbec întreg pregătit după obiceiul rumeliot de altădată
  5. Jambon de porc hrănit neabătut cu jir și ghindă
  6. Rățoi fuduli întregi, picurați cu sos de portocale și sos de alone sau întovărășiți de varză albă călită încetișor
  7. Gâscani trufași întregi cu movilițe de orez basmatic
  8. Fazani tăiați în patru și aduși pe tipsie înconjurați de mere coapte
  9. Confit de canard– pulpe de rață tăiate în două, blagoslovite cu miere
  10. Împletitura hazaicei generoase …din piept de porc aromit cu cuișoare și ienibahar
  11. Rulou de curcan îmbătat cu cognac dinaintea hangerului
  12. Kreatopita– plăcintă grecească de carne
  13. Sagesse du bonhomme– plăcintă de creier
  14. Șalăul Doamnei Casnice”, ce i se mai zice și Bonne Femme,pregătit cu sos de ciuperci, vin alb, unt și smântână dulce
  15. Vol-au-vent – pateuri cu cel mai fin feuilletage franțuzesc
  16. Salată de boeuf… comme il faut!
  17. Salată de potârniche de Bărăgan à la Odobescu
  18. Feerie de ouă umplute cu crème demayonnaise fraîche
  19. Pachețele de fasole verde
  20. Gutui și mere coapte la discreție
  21. SouffléTartuffe de legume
  22. Varză albă călită cu roșii de Sicilia bine coapte
  23. Pilavialb otoman ca pe vremea lui Nicolae Mavrocordat
  24. Salată provensală de andive
  25. Salată de varză acră tăiată fin, ademenită cu ulei de măsline grecesc și paprika dulce-iute
  26. Curcubeu de salată proaspătă de varză albă și varză roșie
  27. Plăcintă cu brânză macedoneană de Bitolia
  28. Plăcintă de mere cu vanille Bourbondin Madagascar
  29. Plăcintă de dovleac – ludai de Stambul
  30. … Et, pour la bonne bouche,cafeluță făcută la nisip în ibric de aramă ca pe vremea lui Nasreddin Hogea, după cum ne povestește dumnealui Anton Pantoleon Petroveanu!

O cina romaneasca boiereasca la Locanta Jaristea pregatita de Kera Calita

Festin romanesc boieresc la Locanta Jaristea

Festin romanesc boieresc la Locanta Jaristea

 

Data actualizarii: 12/02/2019

  • Kir Ghiorghios. :

    Sunt câteva clipe în viața unui om care se cuvin sărbătorite cu fast, ca-n vremurile bune de altădată! Kera Calița a gândit Locanta Jariștea și pentru marile ceremonii ale sufletelor boieresti și celebrarea bucuriei de a trăi momente înălțătoare împreună cu toți cei apropiați.
    Castel de alabastru pentru distinsa Doamna cea buna a gastronomiei si vodevilului romanesc de la Georgiana și George Huiu!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close