Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

315 vizite

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

49 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

88 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

345 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

503 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

733 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

194 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

297 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

177 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

294 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

145 vizite

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent Cat sunt eu de int...

276 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

262 vizite

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

280 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1305 vizite 1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

60 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

233 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

299 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

203 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

18 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

23 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

209 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

14 vizite

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude...

367 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

462 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua

Gargantua KSLF e un restaurant deschis chiar la inceputul lui 2017 in casa in care a fost cativa ani restaurantul Collage, cel mai bun restaurant din Bucuresti pentru o vreme, cat l-au avut pe Roberto dal Seno chef, un mare, foarte mare bucatar!

Sunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii – Mavrogheni si de bulevardul Kiselev, de la care se trage bucata de nume KSLF (Kiseleff, pe frantuzeste), fara indoiala. Chiar in spatele lui e un alt restaurant italian, mult mai cunoscut, fiind si mai vechi, Osteria Gioia.

Collage avea toata casa, destul de mare, ce ajunge pana in bulevardul Ion Mihalache, insa acum o vad impartita intre mai multe magazine si ce o mai fi prin ea, Gargantua KSLF avand doar fostul club al lui Collage si terasa din fata lui. Partea aceea de constructie pare sa fi fost facuta mult mai tarziu, seamana cu un fel de hala, fara geamuri, insa cu un perete de sticla catre terasa.

Era vara cand am fost eu la Gargantua KSLF, chiar in ultimele zile din august, insa abia acum am reusit sa ajung cu scrisul la ei, din pacate, asa ca scriu doar dupa cateva notite luate in fuga, nu si din memorie.

Fara notite, de Gargantua KSLF imi aduc doar aminte ca terasa arata bine, erau si niste flori, si ca mesele erau foarte, mult prea apropiate.

Meniul e foarte lung, cu de toate, fara vreo logica aparenta, preponderent bucatarie italiana clasica, populara, felurile arhicunoscute de mancare, multe fara nume, sau, mai bine zis, cu numele format direct din produsele si ingredientele de baza din care sunt facute.

Am luat o supa crema de broccoli la Gargantua KSLF, surprinzator de buna, si ar fi fost si mai buna daca nu era atat de sarata. Nu era ca piureul de broccoli pe care ti-l dau aproape toti la restaurantele bucrestene, sonsistenta era numai buna si avea si cateva bucatele intregi si crocante de broccoli, foarte bune. Si nu era nici clocotita! Mai scrie in notite ca am mancat niste calamari cu un pane mult prea uscat, dar buni si ei la gust, legume asa si asa, spanac prost facut, pui cu piure destul de comune. Si un fel de sos de apa (sau vin) fara niciun gust.

Serviciul cam mecanic si impersonal la Gargantua KSLF, lenti, dar nu de mirare, pentru ca terasa era plina si faceau si ei cat puteau. Preturile cam mari pentru o mancare mai degraba mediocra.

Nu am scris lucruri prea bune despre celelalte restaurante Gargantua, Gargantua In The Park, de la Gradina Icoanei, si Gargantua d’Oro (Pantagruel), de la Piata Dorobantilor, insa au ajuns, totusi, in Lista Restocracy pentru ca sunt bine amenajate si in parcuri frumoase, asta le-a ridicat mult nota. Si Gargantua KSLF e cam in aceeasi linie, dupa cum se vede… (GB – august 2017)

Data actualizarii: 31/10/2018

Gargantua KSLF, august 2017