Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Afiseaza
comentarii

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua

Gargantua KSLF e un restaurant deschis chiar la inceputul lui 2017 in casa in care a fost cativa ani restaurantul Collage, cel mai bun restaurant din Bucuresti pentru o vreme, cat l-au avut pe Roberto dal Seno chef, un mare, foarte mare bucatar!

Sunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii – Mavrogheni si de bulevardul Kiselev, de la care se trage bucata de nume KSLF (Kiseleff, pe frantuzeste), fara indoiala. Chiar in spatele lui e un alt restaurant italian, mult mai cunoscut, fiind si mai vechi, Osteria Gioia.

Collage avea toata casa, destul de mare, ce ajunge pana in bulevardul Ion Mihalache, insa acum o vad impartita intre mai multe magazine si ce o mai fi prin ea, Gargantua KSLF avand doar fostul club al lui Collage si terasa din fata lui. Partea aceea de constructie pare sa fi fost facuta mult mai tarziu, seamana cu un fel de hala, fara geamuri, insa cu un perete de sticla catre terasa.

Era vara cand am fost eu la Gargantua KSLF, chiar in ultimele zile din august, insa abia acum am reusit sa ajung cu scrisul la ei, din pacate, asa ca scriu doar dupa cateva notite luate in fuga, nu si din memorie.

Fara notite, de Gargantua KSLF imi aduc doar aminte ca terasa arata bine, erau si niste flori, si ca mesele erau foarte, mult prea apropiate.

Meniul e foarte lung, cu de toate, fara vreo logica aparenta, preponderent bucatarie italiana clasica, populara, felurile arhicunoscute de mancare, multe fara nume, sau, mai bine zis, cu numele format direct din produsele si ingredientele de baza din care sunt facute.

Am luat o supa crema de broccoli la Gargantua KSLF, surprinzator de buna, si ar fi fost si mai buna daca nu era atat de sarata. Nu era ca piureul de broccoli pe care ti-l dau aproape toti la restaurantele bucrestene, sonsistenta era numai buna si avea si cateva bucatele intregi si crocante de broccoli, foarte bune. Si nu era nici clocotita! Mai scrie in notite ca am mancat niste calamari cu un pane mult prea uscat, dar buni si ei la gust, legume asa si asa, spanac prost facut, pui cu piure destul de comune. Si un fel de sos de apa (sau vin) fara niciun gust.

Serviciul cam mecanic si impersonal la Gargantua KSLF, lenti, dar nu de mirare, pentru ca terasa era plina si faceau si ei cat puteau. Preturile cam mari pentru o mancare mai degraba mediocra.

Nu am scris lucruri prea bune despre celelalte restaurante Gargantua, Gargantua In The Park, de la Gradina Icoanei, si Gargantua d’Oro (Pantagruel), de la Piata Dorobantilor, insa au ajuns, totusi, in Lista Restocracy pentru ca sunt bine amenajate si in parcuri frumoase, asta le-a ridicat mult nota. Si Gargantua KSLF e cam in aceeasi linie, dupa cum se vede… (GB – august 2017)

Data actualizarii: 31/10/2018

Gargantua KSLF, august 2017  - Str. Monetariei, nr. 14 (Piata Victoriei)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.