Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai bun mancarii…

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din BucurestiNu mai repet ce am spus data trecuta despre La Pescaria Dorobantilor, doar ca acum mi se pare ceva mai ingrijit locul, cred ca au schimbat si fetele de masa cu unele mai fine, foarte curate, arata bine.

Mancarea e aceeasi, cateva gustrari si feluri cu peste, retete simple, de baza. Am mai fost si acum cateva luni, la o masa cu mai multi. Acum am luat un somn la gratar, foarte bun, fara miros de mal. Usturoiul a fost foarte bun si consistent, mamaliga simpla, din malai ieftin. Icrele asa si asa, nimic special cu ele, cu exceptia surprinzatorului pret de 30 de lei.

Aceeasi doamna in sala, probabil si patroana, buna pentru un asemenea rol, stie sa le arate si sa le spuna clientilor ce le place sa vada si sa auda. Care clienti sunt destui, fiindca am auzit ca La Pescaria Dorobantilor e pusa ca cel mai bun restaurant din Bucuresti de catre TripAdvisor.

La Pescaria Dorobantilor e un mic bistrou de peste corect, sunt destul de bune cele cateva feluri simple pe care le au in meniu. Dar de aici si pana la “cel mai tare restaurant de peste din Bucuresti”, cum aud si citesc adesea, e cale lunga, daca nu-l pui pe TripAdvisor sa gandeasca in locul tau in ziua respectiva. Stiu ca suna frumos in folclorul urban cuvinte ca restaurant ascuns, mic bistrou, mancare cu suflet, autenticitate, retete stramosesti… Totusi, mancarea cu mancarea, sufletul cu sufletul… (GB – octombrie 2018)

PS: si da, bine ca mi-a amintit cineva ca nu poti plati cu cardul La Pescaria Dorobantilor

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza

Un om important, bogat si umblat prin lume, mi-a spus ca La Pescaria Dorobantilor e cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti. M-am uitat mai bine la el si mi-am dat seama ca el chiar credea asta. Si altii mi-au spus ca e foarte buna mancarea de La Pescaria Dorobantilor. Chiar ieri, un alt om bogat mi-a spus ca s-a dus cu alti sapte oameni bogati La Pescaria Dorobantilor si ca toti au zis ca totul e bun La Pescaria Dorobantilor.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, nu zic nu, am fost si eu de cateva ori, insa dupa ce i-am auzit pe bogatii Bucurestiului ca, vai, ce bine se mananca prin gherete ca Taverna Racilor sau La Kostas, la vremea cand tocmai deschisese, stiu ca li se pare mai degraba chic sa manance si se simt mai tineri cand ajung prin astfel de locuri. Si trebuie sa se convinga singuri ca e cea mai buna mancare acolo, altfel nu ar avea cum sa-si justifice prezenta.

La Pescaria Dorobantilor a fost deschisa acum cativa ani intr-o casa mica de pe Tudor Stefan, aproape de benzinaria din Piata Dorobantilor, de catre doi galateni, o familie. Cred ca el gateste iar ea serveste in sala si se ocupa de administrare.

E foarte mic, are cateva mese, foarte simplu, auster, dupa modelul celor mai multe bistrouri de peste si fructe de mare din Europa, in care singurul lucru important e sa mananci bine, rapid si la preturi rezonabile, la care sa nu-ti adauge si onorariul arhitectului si costurile decorurilor. Totul e din lemn, podeaua e data cu vopsea, au cateva obiecte legate de marinarie.

La Pescaria Dorobantilor au peste proaspat, evident, caci altfel nu ar mai avea niciun haz. Il aduc de la Dunare si de la Marea Neagra, si vad ca in ultima perioada si-au diversificat si inmultit sursele. Erau mancaruri de cherhana, la inceput, cu retete simple, insa au mai imbogatit meniul, ceea ce e de bine, la prima vedere. Au cateva gustari si diferite feluri de peste prajit sau saramura, aproape toate cu o mamaliga bine facuta si mujdei.

E buna mancarea La Pescaria Dorobantilor, in general, dupa cum am spus, unele feluri chiar foarte bune, insa mie nu mi se pare ca e cel mai bun restaurant pescaresc din Bucuresti, asa cum au scris mai multi exaltati, si cum a aparut si pe Trip Advisor, la un moment dat. Daca e sa-i masuram la gradul de sofisticare cu Raionul de Peste, doar, vecinii lor din Piata Dorobantilor, la o aruncatura de bat, ies dezavantajati. Ca sa nu mai spun de Mesogiosuri sau de altii. Insa ies in avantaj cand e vorba despre preturi si, cine stie, daca poate cineva sa faca un calcul exact al raportului gustul mancatii / pret, s-ar putea sa iasa chiar mai bine decat aceia.

Sigur, si prezenta proprietarilor si a bucatarilor printre mese conteaza, asta a intarit intotdeauna increderea si, adesea, senzatia ca ai mancat mai bine decat in realitate. Doamna e o prezenta foarte placuta, e naturala si te face sa te simti cu adevarat ca ai venit la masa la ei acasa, la casa lor de la tara, mai bine spus. Ceea ce, iarasi, nu este cazul multor altor restaurante de peste din Bucuresti.

Asadar, ca sa nu o mai lungim prea mult, mergeti La Pescaria Dorobantilor si formati-va propria parere. Chiar daca ambianta de birt nu va produce aceleasi efecte ca asupra altora, macar nu veti spune ca ati mancat prost, pentru ca nu e cazul La Pescaria Dorobantilor. Ba dimpotriva… (GB – iunie 2017)

La Pescaria Dorobantilor, bistrou de peste la Piata Dorobantilor din Bucuresti

Raionul de Peste (Piata Dorobantilor)

Momentul ridicării mesei la tavan la Raionul de PeșteRaionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele mai celebre povești de succes din lumea restaurantelor bucureștene, înc...

Mesogios Seafood

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristocraticăUn restaurant excelent – și nu doar pe specificul lui, adică pește și fructe de mare, ci așa, cu totul. Dintre m...

Data actualizarii: 15/05/2020

La Pescaria Dorobantilor, octombrie 2018  - Intrarea Tudor Stefan, nr. 23 (Piata Dorobantilor)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close