Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Bookingham, platformă de rezervări și programări online, se lansea...

Magic by Hop Garden devine Hop Garden Group și estimează afaceri de ...

Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastrono...

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de ...

Reduce stafful si timpul de asteptare al clientilor (nu mai printa men...

Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Drag...

Crama Villa Vinèa a câștigat două medalii de aur și una de ar...

Centrul de Evenimente The President devine The President Club și esti...

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Afiseaza

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, organizatie care promoveaza o alimentatie naturala, sanatoasa si echitabila pentru toti, desfasoara intre 1-4 octombrie programul <Food for Change>. L’Atelier Relais & Chateaux se alatura programului, iar Chef Bogdan Alexandrescu introduce in meniu, pe perioada festivalului, un fel special creat pe baza unui ingredient local, sezonier si imperativ de protejat, care devine vedeta meniului si promoveaza biodiversitatea.

Chef Bogdan AlexandrescuIn timp ce pandemia de coronavirus a devastat industria ospitalitatii si a schimbat intreaga lume, expertii continua sa traga un semnal de alarma asupra problemelor de mediu, care consituie o amenintare si mai grava. Schimbarile climatice si pierderea biodiversitatii se accelereaza intr-un ritm fara precedent si este imperativ sa se ia masuri imediate. Pe masura ce lumea s-a schimbat in ultimele opt luni, a avut loc fenomenul intoarcerii catre o viata mai ecologica – atat ca exod in natura, cat si printr-o dieta mai sanatoasa. In timp ce aceasta criza globala a sanatatii determina si schimbari in bine in acest sens, este important sa ne asiguram ca aceste tendinte sunt mentinute ca o reala repozitionare catre un ritm de viata mai tihnit, integrand in mod firesc slow food si slow travel.

Atunci cand gatesc produse locale si de sezon (<50km / 30mi), cand prioritizeaza soiurile traditionale sau cand elimina din meniuri carnea provenita din productia industriala, bucatarii contribuie la reducerea semnificativa a amprentei de carbon a fiecarei farfurii servite si sustin fermierii care cresc rasele de animale sau soiurile de legume de traditie.

Bucatarii Relais & Chateaux au misiunea de a proteja si promova bogatia si diversitatea bucatariei si traditiilor de ospitalitate din intreaga lume. Prin Food for Change, Relais & Chateaux spera sa inspire oamenii din intreaga lume sa fie mai atenti la sistemul alimentar, care este responsabil pentru 30% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Fondatorul Slow Food, Carlo Petrini, spune: „Pentru noi, la Slow Food, protectia biodiversitatii este cheia pentru depasirea celor trei crize pe care le intampina in prezent comunitatea noastra globala: schimbarile climatice, disparitatile socio-economice si pandemia de COVID-19. Aceste crize au afectat profund multe aspecte ale vietii de zi cu zi, inclusiv sistemele noastre deja fragile de productie alimentara. In acest context devine si mai relevanta misiunea noastra, desfasurata impreuna cu Relais & Chateaux si reteaua sa globala de bucatari care participa la Food for Change. Prin acest program, ambasadorii impartasesc un mesaj esential: biodiversitatea este singura modalitate de a hrani planeta. Protejarea biodiversitatii inseamna, pe de o parte, garantarea accesului la alimente de calitate, sanatoase si corecte pentru toti; pe de alta parte, protejarea capitalului natural inseamna a pune capat unui model de dezvoltare care genereaza nedreptati sociale si dauneaza mediului inconjurator.”

„Mai mult ca oricand, Relais & Chateaux este o miscare dedicata apararii biodiversitatii si a mediului. Hrana noastra de zi cu zi se regaseste astazi in centrul unei miscari de redefinire a sistemelor politice, economice si sociale, astfel ca avem un cuvant important de spus in sanatate si cultura. Relais & Chateaux lucreaza in parteneriat cu ONG-uri precum Slow Food pentru a sustine aceasta misiune si pentru a-i ajuta pe membrii nostri sa contribuie si sa faca diferenta. ” spune presedintele Relais & Chateaux, Philippe Gombert.

Olivier Roellinger, vicepresedinte Relais & Chateaux adauga: „Bucatarii au un rol important in promovarea bunelor practici alimentare alegand surse de aprovizionare locale si produse de sezon, punand accent pe practicile “zero deseuri” si prioritizand soiurile traditionale si mostenirea culinara”.

Adevarata putere a mancarii consta in faptul ca aduce oamenii impreuna, in acelasi timp creand contextul unui dialog mai amplu despre dreptate sociala, sistemele agricole si viitorul planetei noastre. Bucatarii Relais & Chateaux pregatesc calatorii memorabile, delicioase, dar creatiile lor reprezinta si o forma de educatie si de activism.

200 de bucatari Relais & Chateaux din peste 50 de tari sustin Food for Change in 2020, fiecare alegandu-si un ingredient local, sezonier si imperativ de protejat care devine vedeta unuia – sau a mai multor feluri unice, explorandu-i astfel potentialul si explicand rolul important al alegerii ingredientelor care promoveaza biodiversitatea.

Chef Bogdan Alexandrescu – L’ Atelier  Relais & Chateaux – a ales hamsiile drept ingredient-vedeta pentru Food for Change, iar preparatul final se numeste: Salata de icre afumate & ansoa crocant de Marea Neagra cu  mujdei de leustean si va fi servit atat la pranz, cat si la cina. (Comunicat de presa – septembrie 2020)

Data actualizarii: 29/09/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close