Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, organizatie care promoveaza o alimentatie naturala, sanatoasa si echitabila pentru toti, desfasoara intre 1-4 octombrie programul <Food for Change>. L’Atelier Relais & Chateaux se alatura programului, iar Chef Bogdan Alexandrescu introduce in meniu, pe perioada festivalului, un fel special creat pe baza unui ingredient local, sezonier si imperativ de protejat, care devine vedeta meniului si promoveaza biodiversitatea.

Chef Bogdan AlexandrescuIn timp ce pandemia de coronavirus a devastat industria ospitalitatii si a schimbat intreaga lume, expertii continua sa traga un semnal de alarma asupra problemelor de mediu, care consituie o amenintare si mai grava. Schimbarile climatice si pierderea biodiversitatii se accelereaza intr-un ritm fara precedent si este imperativ sa se ia masuri imediate. Pe masura ce lumea s-a schimbat in ultimele opt luni, a avut loc fenomenul intoarcerii catre o viata mai ecologica – atat ca exod in natura, cat si printr-o dieta mai sanatoasa. In timp ce aceasta criza globala a sanatatii determina si schimbari in bine in acest sens, este important sa ne asiguram ca aceste tendinte sunt mentinute ca o reala repozitionare catre un ritm de viata mai tihnit, integrand in mod firesc slow food si slow travel.

Atunci cand gatesc produse locale si de sezon (<50km / 30mi), cand prioritizeaza soiurile traditionale sau cand elimina din meniuri carnea provenita din productia industriala, bucatarii contribuie la reducerea semnificativa a amprentei de carbon a fiecarei farfurii servite si sustin fermierii care cresc rasele de animale sau soiurile de legume de traditie.

Bucatarii Relais & Chateaux au misiunea de a proteja si promova bogatia si diversitatea bucatariei si traditiilor de ospitalitate din intreaga lume. Prin Food for Change, Relais & Chateaux spera sa inspire oamenii din intreaga lume sa fie mai atenti la sistemul alimentar, care este responsabil pentru 30% din emisiile de gaze cu efect de sera.

Fondatorul Slow Food, Carlo Petrini, spune: „Pentru noi, la Slow Food, protectia biodiversitatii este cheia pentru depasirea celor trei crize pe care le intampina in prezent comunitatea noastra globala: schimbarile climatice, disparitatile socio-economice si pandemia de COVID-19. Aceste crize au afectat profund multe aspecte ale vietii de zi cu zi, inclusiv sistemele noastre deja fragile de productie alimentara. In acest context devine si mai relevanta misiunea noastra, desfasurata impreuna cu Relais & Chateaux si reteaua sa globala de bucatari care participa la Food for Change. Prin acest program, ambasadorii impartasesc un mesaj esential: biodiversitatea este singura modalitate de a hrani planeta. Protejarea biodiversitatii inseamna, pe de o parte, garantarea accesului la alimente de calitate, sanatoase si corecte pentru toti; pe de alta parte, protejarea capitalului natural inseamna a pune capat unui model de dezvoltare care genereaza nedreptati sociale si dauneaza mediului inconjurator.”

„Mai mult ca oricand, Relais & Chateaux este o miscare dedicata apararii biodiversitatii si a mediului. Hrana noastra de zi cu zi se regaseste astazi in centrul unei miscari de redefinire a sistemelor politice, economice si sociale, astfel ca avem un cuvant important de spus in sanatate si cultura. Relais & Chateaux lucreaza in parteneriat cu ONG-uri precum Slow Food pentru a sustine aceasta misiune si pentru a-i ajuta pe membrii nostri sa contribuie si sa faca diferenta. ” spune presedintele Relais & Chateaux, Philippe Gombert.

Olivier Roellinger, vicepresedinte Relais & Chateaux adauga: „Bucatarii au un rol important in promovarea bunelor practici alimentare alegand surse de aprovizionare locale si produse de sezon, punand accent pe practicile “zero deseuri” si prioritizand soiurile traditionale si mostenirea culinara”.

Adevarata putere a mancarii consta in faptul ca aduce oamenii impreuna, in acelasi timp creand contextul unui dialog mai amplu despre dreptate sociala, sistemele agricole si viitorul planetei noastre. Bucatarii Relais & Chateaux pregatesc calatorii memorabile, delicioase, dar creatiile lor reprezinta si o forma de educatie si de activism.

200 de bucatari Relais & Chateaux din peste 50 de tari sustin Food for Change in 2020, fiecare alegandu-si un ingredient local, sezonier si imperativ de protejat care devine vedeta unuia – sau a mai multor feluri unice, explorandu-i astfel potentialul si explicand rolul important al alegerii ingredientelor care promoveaza biodiversitatea.

Chef Bogdan Alexandrescu – L’ Atelier  Relais & Chateaux – a ales hamsiile drept ingredient-vedeta pentru Food for Change, iar preparatul final se numeste: Salata de icre afumate & ansoa crocant de Marea Neagra cu  mujdei de leustean si va fi servit atat la pranz, cat si la cina. (Comunicat de presa – septembrie 2020)

Data actualizarii: 29/09/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close