Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Știați că JW Steakhouse Bucharest (din cadrul Marriott Grand Hotel)...

Noul restaurant DeSoi este amplasat într-un spațiu de 160 de metri p...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania Ediția aniver...

Apex Alliance Hotel Management îl numește pe Tadas Ėvaltas în func...

1 comentarii

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

Afiseaza
comentarii

S-a incheiat etapa de preselectie a competitiei „Topul Mancarurilor” Restocracy 2018 la categoria „peste” (fructele de mare sunt intr-o categorie separata).

Selectia a fost dificila pentru ca evaluatorii au avut de comparat lucruri greu de pus in balanta, cum ar fi unele feluri care se bazau exclusiv pe calitatea produselor de baza (peste crud, sau cu foarte putine interventii asupra lor, insa de foarte mare calitate, pesti rari, salbatici etc.) cu mancaruri sofisticate, gatite cu tehnicile si cu talentul din Haute Cuisine, in care retetele si modul de preparare eclipsau adesea produsul in sine. Pozele din galeria de mai jos spun destul de multe despre nivelul competitiei.

De aceea, in mod exceptional, am dus in finala 5 restaurante, fata de limita auto-impusa initial de 4. Aceste restaurante sunt (in ordine alfabetica):

Probabil ca la competitia de anul viitor vom face subcategorii separate pentru produse si retete la peste si fructe de mare. Si printre evaluatori a existat o oarecare confuzie cu privire la ponderea criteriilor in evaluarea finala, ei neprimind din partea Restocracy indicatii prea restrictive.

Oricum, vom sintetiza concluziile trase dupa incheierea competitiei, suntem siguri ca le vor fi de folos multora.

Multumim restaurantelor inscrise in competitie! Va asiguram ca si in restaurantele care nu au ajuns in finala gasiti mancaruri exceptionale, cum ar fi la restaurantul care tocmai a primit de la Restocracy titlul de „Cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti in 2017” – de Mesogios vorbesc, evident…

Si multumim si evaluatorilor, desigur, pe care ii veti vedea in mai multe poze cu carnetelele si cu pixurile in mana, alaturi de farfuriile de mancare!

Nu in ultimul rand, multumim sponsorilor: Grundig, inainte de toate, care este partenerul si finantatorul nostru pentru aceasta categorie, dar si producatorilor care ne-au dat vinurile pentru toate sesiunile de degustare!

Sponsorii Restocracy

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Peste

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, categoria Peste

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

Data actualizarii: 30/07/2025

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close