Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

2 comentarii

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

3 comentarii

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!Aristocratic elegantu...

10 comentarii

La Taifas in pandemieAm revenit La Taifas in plina pandemie, cand ...

Godai peste o saptamanaAm revenit la Godai dupa cateva zile, in sp...

1 comentarii

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra.Am...

3 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

1 comentarii

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

12 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita everA...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipsterCPWHF inseamna Coffe...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine......

1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

2 comentarii

Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristoc...

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

14 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune...Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

12 comentarii

Grai, un nou nume pe lista scurtă a restaurantelor cu Noua Bucătări...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

POT și inovațiile sale… 🙁

Ambianța plăcută, aerisită, foarte bine realizată, meniu bine conceput, mâncare bună, serviciu bun, prețuri normale… toate bune până la farfurii! Niște pietroaie, mai bine spus, scobite ca să pui mâncarea în ele. Cea mai stupidă inovație pe care am întâlnit-o într-un restaurant în ultimii ani. Fata cu care am fost pur și simplu nu le putea ridica pentru a le muta, cred că aveau 5 sau 6 Kg fiecare. Și ar mai fi de spus că am așteptat foarte mult al doilea fel, aproape o oră de la servirea primelor. (George Butunoiu – mai 2023)

Probabil următorul hotspot monden al Bucureștiului bogat

POT e un restaurant nou-nouț, terminat de amenajat chair când a venit pandemia în aer, așa că nu au apucat să se lanseze și să se prezinte pe măsura planurilor și, mai ales, a investiției făcute.

POT pare să fie mai mult decât un restaurant. Cred că e și cafenea, și club, lounge și loc de socializare – sigur mai mult decât pentru mânct și atât. Acum era închis, am văzut o amenajare originală și interesantă din fugă, traversand salonul imens către o terasă acoperită, unde am putut mânca și pe vreme de pandemie. Dar când se va deschide voi reveni, cu siguranță, și voi face și poze.

Sunt la etajul imensului complex comercial comunist din Piața Floreasca, pe latura cu Puțul lui Zamfir, chiar vizavi de Yoshi, unde e intrarea, și se termină pe Banu Antonache, în spate, sunt piata de legume, BistroMar, Mega Image și altele. Un spațiu industrial, dar din care niște arhitecți buni au reușit să facă ceva interesat și modern, la modă.

Meniul e scurt și bine făcut, ceea ce îl face credibil încă de la prima vedere. Modern și el, tineresc, echilibrat; multicuisine, câte ceva din diverse bucătării ale lumii. Dar doar cu numele, ca să îți stârnească imaginația, pentru că toate felurile par să fie originale, reinterpretate, adaptate și ele modelor zilei. Eu am luat doar calamari prăjiți până au devenit crocanți – nimic deosebit cu ei, mai ales că nici nu prea le mai simțeai gustul de la atâta prăjeală, și un curry vegetarian cu ridichi prin el, foarte bun, cu un castronel de orez alături.

Mi-au plăcut foarte mult chelnerii de la POT, cei doi care au ajuns la masa mea, cel puțin: foarte tineri, veseli, dezinvolți, atenți la ce vorbeai cu ei, cu replică. Prețurile mărișoare, însă rezonabile în ambianță și în context, mai ales. Terasa plină de fiecare dată, chiar în mijlocul iernii; zic asta pentru că am mai intrat de vreo două ori la ei, trecând prin față, doar de curiozitate să văd câtă lume este.

S-a investit mult în POT, a fost proiectat sa ajungă un local mare încă de la început. Și mai mult decât un restaurant, după cum am spus. Când se va permite redeschiderea restaurantelor și a cluburilor, cred că se va umple și va deveni cunoscut repede în oraș, aproape sigur la modă pentru o anumită categorie de clientelă. Voi reveni, desigur… (GB – decembrie 2020)

Bucătăria și stâncile POT

Pot, restaurant la Piata Floreasca - Restocracy

Salonul POT

POT, restaurant si club in Piata Floreasca

Data actualizarii: 03/06/2023

POT  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Piata Floreasca)

  • Arseni :

    Mi a placut mult locatia! Ambianta tinereasca, servicii de buna calitate, prezenta placuta a echipei, bucatarie cu gust, combinatii inedite , explozie in papilele gustative. Clar e o locatie unde poti socializa chiar si in pandemie la o distanta placuta intre mese si un spatiu amplu, inalt ce da senzatia de relaxare deplina !

  • Adi :

    Nu recomand acest restaurant. Serviciile si mancarea foarte slabe din pacate la cum se prezinta.