Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă…

Florin Munteanu si adorabila lui fetita

Nu am mai scris de un an si jumatate despre restaurantul de peste Raionul Floreasca, desi am mai mancat la ei de multe ori, si au castigat si niste premii Restocracy intre timp. Nu din lene pentru scris, ci mai degraba pentru ca la Raion toate sunt la fel. Adica la fel de bune, si cu mancarea si cu ambianta, cu serviciile si cu Florin Munteanu, charismaticul lor patron. Nu e usor de imaginat cum ar putea sa fie si mai bun de atat, daca nu ne gandim la o bucatarie fina sofisticata, Haute Cuisine, fine dining. Insa nu ar avea sens o astfel de schimbare, si sunt sigur ca nici nu vor face vreodata acest pas. Oricum, nu in restaurantul lor din Agora Floreasca.

Am avut surpriza sa-l gasesc aici pe tanarul si frumosul portughez Ricardo Deus cu noua sa boneta de chef la Raionul Floreasca. Il stiu de pe cand era la Dancing Lobster, si intotdeauna am scris de bine despre el. Chef Ricardo a facut un nou meniu, si noua ne-a pregatit o gustare destul de gustoasa, o supa asiatica foarte buna, o tocana taraneasca de peste si fructe de mare – destul de buna si aceasta, insa nimic special cu ea.

Insa urmatorul fel a fost remarcabil, din acelea care iti raman in minte zile si saptamani la rand, si pentru care te-ai intoarce de fiecare data din celalalt capat al orasului: Tagine cu peste salbatic! Descrisa cu cuvintele lui Chef Ricardo Deus, aceasta suna cam asa: „Inspirati de calatoriile in Maroc, am reprodus un gust care ne-a placut foarte mult. Ceapa, ardei gras si rosiile coapte sunt baza acestei tocane la care aduagam un amestec de condimente cu chimion, boia afumata si ardei iute. Marinam pestele in Chermoula asa cum am invatat de la bucatarii din portul din Essaouira, de pe coasta Atlanticului, dupa care gatim totul la foc mic intr-un vas inchis ermetic, care ajuta la intensificarea aromelor.”

Cand este vorba despre mancare, eu apreciez mai mult si sunt mai sensibil la calitatea produselor si a ingredientelor, apoi la retete si abia dupa aceea la condimente si arome, pe care nu imi place sa le vad ca „vedete” ale meniului, acoperind sau estompand adesea toate celelalte gustori. Insa aici, la Raionul Floreasca, chiar mi-a placut cum a reusit Chef Ricardo Deus puna condimentele si sa combine aromele, si in supa asiatica, dar, mai ales, in tajine/ tagine, care mi s-a parut remarcabil si pe care o sa-l cer din nou cand voi ajunge la ei.

In rest, toate la fel la Raion, cu serviciul bun, atent, si cu o prezenta-surpriza de aceasta data printre noi, fermecatoarea fetita a lui Florin Munteanu… 🙂 (GB – octombrie 2020)

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii in toata viata

Dupa succesul nebun si indelungat pe care l-au avut cu Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, si pe care il au inca, cei doi baieti firavi au mai deschis unul. I-au spus Raionul Floreasca. In mod natural, as spune. Acesta, insa, de vreo zece ori mai mare.

E al cincilea restaurant care se deschide in Agora Floreasca, si cel mai mare de pana acum, de vreo 300 mp. A doua saptamana din mai, 2019. Acelasi concept, pescarie cu toate galantarele la vedere, cu peste proaspat, tinut pe gheata, bucatariile la fel, tot deschise. I-au zis Raionul Floreasca, sau Raionul de Peste Floreasca, asa cum am mai vazut scris. Oricum, trage la maximum folosul din brandul deja consacrat al primului Raion de Peste.

Amenajarea o fi ea considerata foarte originala si spectaculoasa, dupa modele zilei, insa… (citeste tot)

Chef la restaurant pescaresc in Piata Floreasca

Bucataria pe vremea frumosului Chef Ricardo Deus

Chef Ricardo Deus la Raionul Floreasca

Salonul minimalist de la Raionul Floreasca
Stapanul Raionului Floreasca si stapana stapanului…
Terasa Raionului

Raionul Floreasca restaurant cu peste si fructe de mare in Agora

Data actualizarii: 12/12/2021

Raionul de Peste (Agora Floreasca)  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)

  • Rucsi :

    Totul ok, mancarea foarte buna, dar muzica este prea tare. Cand ies in oras, o fac de obicei pentru companie, pentru a revedea pe cineva drag, cu care vreau sa stau de vorba. Sa stau de vorba, nu sa ascult muzica. Numai restaurantele proaste (tip hala de mese) au muzica tare, ca sa acopere zgomotul clientilor. Luati model Franta – muzica se pune aproape in surdina, ca oamenii sa poata discuta.

    • George Butunoiu :

      Da, de acord cu principiul, dar vezi că dacă e prea încet auzi ce vorbesc cei de la alte mese, și e încă și mai deranjant…

  • Stefan Stefan :

    We had the misfortune to meet the most naughty waiters (2) and the most arrogant. We do not recommend Calea Floreasca no. 113, Bucharest. – Am avut nesansa sa intalnim cei mai obraznici chelneri (2) si cei mai aroganti. Nu recomandam Calea Floreasca nr. 113, București.

  • Florin :

    Deși mie nu îmi era foame am revenit cu familia. Am ajuns sa lingem farfuriile: creveti cu sos de unt, caracatița la plita și un john dory (peste) la cuptor; iar ca intrare am gustat din fiecare fel de stridii, toate proaspete. Iar barmanul a for de mare ajutor sa ne alegem băuturile pe masura mâncărurilor. Bravo echipei, dacă o țineți tot așa, ajungeți in top 3 locuri din Bucuresti pt peste și fructe de mare. Revenim cu mare plăcere!

  • Florin :

    Am revenit, și de data asta am lins farfuriile: creveti in unt, caracatița la plita și un peste la tava. Și am gustat din fiecare fel de stridie, proaspete toate. Servicii foarte bune, barmanul ne-a ajutat bine sa alegem băuturile potrivite. Raionul Floreasca devine foarte interesant pt o masa de peste/fructe de mare. Bravo echipei !

  • Anonim :

    Cel mai prost serviciu din București.

  • fostaBercenara :

    de unde isi aduc pestele? Metro?

    • George Butunoiu :

      Sunt importatori si multe alte restaurante mari de peste din Bucuresti il cumpara de la ei. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close