Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34157 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49872 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5355 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9681 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4995 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3459 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4981 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35219 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19894 vizite 2 comentarii

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5366 vizite 2 comentarii

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8360 vizite

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6509 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3840 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2253 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5666 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutuluiCine ...

2699 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7318 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

7779 vizite

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5276 vizite 1 comentarii

Bucharest Business Park este un complex de birouri unde am gasit doua...

1553 vizite

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1540 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28600 vizite 12 comentarii

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

3366 vizite

Carnivale Food Market, cel mai spectaculos fast-food pe care l-am vazu...

9838 vizite

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

15138 vizite 6 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29775 vizite 3 comentarii

La numai 6 km de DN1 in apropierea localitatii Tancabesti ( DN1 la km ...

1210 vizite

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

18 vizite

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

652 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8750 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3769 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2551 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10236 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8670 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20907 vizite

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

3256 vizite

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

866 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca È™i clădirea Ã...

3423 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7924 vizite

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

491 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14244 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7844 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7279 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9837 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

8 vizite

Mandarin – Asian Restaurant este locul ideal pentru descoperirea de ...

1179 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9536 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

10 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6679 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă…

Florin Munteanu si adorabila lui fetita

Nu am mai scris de un an si jumatate despre restaurantul de peste Raionul Floreasca, desi am mai mancat la ei de multe ori, si au castigat si niste premii Restocracy intre timp. Nu din lene pentru scris, ci mai degraba pentru ca la Raion toate sunt la fel. Adica la fel de bune, si cu mancarea si cu ambianta, cu serviciile si cu Florin Munteanu, charismaticul lor patron. Nu e usor de imaginat cum ar putea sa fie si mai bun de atat, daca nu ne gandim la o bucatarie fina sofisticata, Haute Cuisine, fine dining. Insa nu ar avea sens o astfel de schimbare, si sunt sigur ca nici nu vor face vreodata acest pas. Oricum, nu in restaurantul lor din Agora Floreasca.

Am avut surpriza sa-l gasesc aici pe tanarul si frumosul portughez Ricardo Deus cu noua sa boneta de chef la Raionul Floreasca. Il stiu de pe cand era la Dancing Lobster, si intotdeauna am scris de bine despre el. Chef Ricardo a facut un nou meniu, si noua ne-a pregatit o gustare destul de gustoasa, o supa asiatica foarte buna, o tocana taraneasca de peste si fructe de mare – destul de buna si aceasta, insa nimic special cu ea.

Insa urmatorul fel a fost remarcabil, din acelea care iti raman in minte zile si saptamani la rand, si pentru care te-ai intoarce de fiecare data din celalalt capat al orasului: Tagine cu peste salbatic! Descrisa cu cuvintele lui Chef Ricardo Deus, aceasta suna cam asa: „Inspirati de calatoriile in Maroc, am reprodus un gust care ne-a placut foarte mult. Ceapa, ardei gras si rosiile coapte sunt baza acestei tocane la care aduagam un amestec de condimente cu chimion, boia afumata si ardei iute. Marinam pestele in Chermoula asa cum am invatat de la bucatarii din portul din Essaouira, de pe coasta Atlanticului, dupa care gatim totul la foc mic intr-un vas inchis ermetic, care ajuta la intensificarea aromelor.”

Cand este vorba despre mancare, eu apreciez mai mult si sunt mai sensibil la calitatea produselor si a ingredientelor, apoi la retete si abia dupa aceea la condimente si arome, pe care nu imi place sa le vad ca „vedete” ale meniului, acoperind sau estompand adesea toate celelalte gustori. Insa aici, la Raionul Floreasca, chiar mi-a placut cum a reusit Chef Ricardo Deus puna condimentele si sa combine aromele, si in supa asiatica, dar, mai ales, in tajine/ tagine, care mi s-a parut remarcabil si pe care o sa-l cer din nou cand voi ajunge la ei.

In rest, toate la fel la Raion, cu serviciul bun, atent, si cu o prezenta-surpriza de aceasta data printre noi, fermecatoarea fetita a lui Florin Munteanu… 🙂 (GB – octombrie 2020)

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii in toata viata

Dupa succesul nebun si indelungat pe care l-au avut cu Raionul de Peste din Piata Dorobantilor, si pe care il au inca, cei doi baieti firavi au mai deschis unul. I-au spus Raionul Floreasca. In mod natural, as spune. Acesta, insa, de vreo zece ori mai mare.

E al cincilea restaurant care se deschide in Agora Floreasca, si cel mai mare de pana acum, de vreo 300 mp. A doua saptamana din mai, 2019. Acelasi concept, pescarie cu toate galantarele la vedere, cu peste proaspat, tinut pe gheata, bucatariile la fel, tot deschise. I-au zis Raionul Floreasca, sau Raionul de Peste Floreasca, asa cum am mai vazut scris. Oricum, trage la maximum folosul din brandul deja consacrat al primului Raion de Peste.

Amenajarea o fi ea considerata foarte originala si spectaculoasa, dupa modele zilei, insa… (citeste tot)

Chef la restaurant pescaresc in Piata Floreasca

Bucataria pe vremea frumosului Chef Ricardo Deus

Chef Ricardo Deus la Raionul Floreasca

Salonul minimalist de la Raionul Floreasca
Stapanul Raionului Floreasca si stapana stapanului…
Terasa Raionului

Raionul Floreasca restaurant cu peste si fructe de mare in Agora

Data actualizarii: 12/12/2021

Raionul de Peste (Agora Floreasca)  - Calea Floreasca, nr. 111-113 (Agora Floreasca)

  • Rucsi :

    Totul ok, mancarea foarte buna, dar muzica este prea tare. Cand ies in oras, o fac de obicei pentru companie, pentru a revedea pe cineva drag, cu care vreau sa stau de vorba. Sa stau de vorba, nu sa ascult muzica. Numai restaurantele proaste (tip hala de mese) au muzica tare, ca sa acopere zgomotul clientilor. Luati model Franta – muzica se pune aproape in surdina, ca oamenii sa poata discuta.

    • George Butunoiu :

      Da, de acord cu principiul, dar vezi că dacă e prea încet auzi ce vorbesc cei de la alte mese, È™i e încă È™i mai deranjant…

  • Stefan Stefan :

    We had the misfortune to meet the most naughty waiters (2) and the most arrogant. We do not recommend Calea Floreasca no. 113, Bucharest. – Am avut nesansa sa intalnim cei mai obraznici chelneri (2) si cei mai aroganti. Nu recomandam Calea Floreasca nr. 113, BucureÈ™ti.

  • Florin :

    Deși mie nu îmi era foame am revenit cu familia. Am ajuns sa lingem farfuriile: creveti cu sos de unt, caracatița la plita și un john dory (peste) la cuptor; iar ca intrare am gustat din fiecare fel de stridii, toate proaspete. Iar barmanul a for de mare ajutor sa ne alegem băuturile pe masura mâncărurilor. Bravo echipei, dacă o țineți tot așa, ajungeți in top 3 locuri din Bucuresti pt peste și fructe de mare. Revenim cu mare plăcere!

  • Florin :

    Am revenit, și de data asta am lins farfuriile: creveti in unt, caracatița la plita și un peste la tava. Și am gustat din fiecare fel de stridie, proaspete toate. Servicii foarte bune, barmanul ne-a ajutat bine sa alegem băuturile potrivite. Raionul Floreasca devine foarte interesant pt o masa de peste/fructe de mare. Bravo echipei !

  • Anonim :

    Cel mai prost serviciu din București.

  • fostaBercenara :

    de unde isi aduc pestele? Metro?

    • George Butunoiu :

      Sunt importatori si multe alte restaurante mari de peste din Bucuresti il cumpara de la ei. GB

  • ExperienÈ›a pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptaÈ›i folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close