Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

... citiți asta! 😊 Și eu și mulții alții ne dăm seama, a...

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Afiseaza
comentarii

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de iarna, care va fi disponibil pe toata perioada anotimpului rece.

Dintre noutatile propuse amintim:

  • Noutati antipasti: un mix nou de branzeturi si mezeluri italienesti, o noua reteta de tartar de vita, o terina de foie gras, sau ceviche de branzino;
  • Noutati primi: tagliolini cu trufe de sezon, paste cu salsiccia facut in casa sau spaghetti cu sardine;
  • Noutati secondi: pieptul de rata, facuta de vita slow-cooked sau vrabioara farm-to-table cu radicchio;

Semnat de Chef Dani Prodan, noul meniu se axeaza, ca si cele precedente, pe produse de calitate superioara, scotand in evidenta legumele, fructele si produsele specifice anotimpului rece, intr-o combinatie de gusturi, texturi si arome care genereaza o experienta integrala.

Despre Sardin

Folosim ingrediente artizanale de calitate superioara care dau gust autentic preparatelor cu specific italian pe care le promovam in restaurantul nostru. Framantam si coacem paine de casa cu maia, din faina ecologica macinata in mod autentic, intr-o moara de piatra din Piemonte.

Branzeturile provin din Reggio Emilia si Lombardia. Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe varful Bagolino si Strachitunt din Val Taleggio.

Pastele artizanale sunt ‘trafilate al bronzo’ manual, chiar la noi in bucatarie. Servim si paste pentru cei alergici la gluten. Fileturile de ansoa, caperele si rosiile de Piennolo vin din Napoli. Din Sicilia provin maslinele si uleiul extravirgin presat la rece, dar si lamaile si clementinele in sezon.

Despre Chef Dani Prodan

Chef Dani Prodan a urmat cursuri de specializare atat in Romania, cat si in Italia (Venetia). A lucrat in Romania, in restaurante de 4 si 5 stele, iar in prezent este bucatarul sef al restaurantului Sardin.

Chef Dani Prodan participa si la evenimente private, iar unul de care isi aminteste este cand a gatit pentru 800 de persoane si, doar la starter, a pregatit 4000 de farfurii. Isi aduce aminte cu placere de Chefi ca: Dino Sprovieri, Gaitano Raguni si  Alex Bigniotti. (Comunicat de presa – noiembrie 2019)

Foto credit: Sarin (Facebook)

Data actualizarii: 13/11/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close