Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

Afiseaza

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de iarna, care va fi disponibil pe toata perioada anotimpului rece.

Dintre noutatile propuse amintim:

  • Noutati antipasti: un mix nou de branzeturi si mezeluri italienesti, o noua reteta de tartar de vita, o terina de foie gras, sau ceviche de branzino;
  • Noutati primi: tagliolini cu trufe de sezon, paste cu salsiccia facut in casa sau spaghetti cu sardine;
  • Noutati secondi: pieptul de rata, facuta de vita slow-cooked sau vrabioara farm-to-table cu radicchio;

Semnat de Chef Dani Prodan, noul meniu se axeaza, ca si cele precedente, pe produse de calitate superioara, scotand in evidenta legumele, fructele si produsele specifice anotimpului rece, intr-o combinatie de gusturi, texturi si arome care genereaza o experienta integrala.

Despre Sardin

Folosim ingrediente artizanale de calitate superioara care dau gust autentic preparatelor cu specific italian pe care le promovam in restaurantul nostru. Framantam si coacem paine de casa cu maia, din faina ecologica macinata in mod autentic, intr-o moara de piatra din Piemonte.

Branzeturile provin din Reggio Emilia si Lombardia. Parmigiano Reggiano maturat 36 luni, Gorgonzola dulce, Taleggio, Bagoss de pe varful Bagolino si Strachitunt din Val Taleggio.

Pastele artizanale sunt ‘trafilate al bronzo’ manual, chiar la noi in bucatarie. Servim si paste pentru cei alergici la gluten. Fileturile de ansoa, caperele si rosiile de Piennolo vin din Napoli. Din Sicilia provin maslinele si uleiul extravirgin presat la rece, dar si lamaile si clementinele in sezon.

Despre Chef Dani Prodan

Chef Dani Prodan a urmat cursuri de specializare atat in Romania, cat si in Italia (Venetia). A lucrat in Romania, in restaurante de 4 si 5 stele, iar in prezent este bucatarul sef al restaurantului Sardin.

Chef Dani Prodan participa si la evenimente private, iar unul de care isi aminteste este cand a gatit pentru 800 de persoane si, doar la starter, a pregatit 4000 de farfurii. Isi aduce aminte cu placere de Chefi ca: Dino Sprovieri, Gaitano Raguni si  Alex Bigniotti. (Comunicat de presa – noiembrie 2019)

Foto credit: Sarin (Facebook)

Data actualizarii: 13/11/2019