Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul restaurant în Agora Floreasca, între Sara și E3 by Entourage, în spațiul în care au fost înainte Yasou și Dabeef.

Cătălin Petrescu e unul dintre cei mai mari chefs din București și din România. Iar în ceea ce privește bucătăria japoneză, toți cei pe care îi cunosc eu și discutăm despre restaurante îl consideră cel mai bun.

L-am cunoscut la Argentine, unde am fost cu foarte mulți cunoscători ai marilor restaurante ale lumii, și aprecierile au fost unanime. Și ca să citez doar trei, poate și cele mai convingătoare: ultimii trei ambasadori ai Japoniei în România, Kisaburo Ishii, Hitoshi Noda și Hiroshi Ueda, toți au fost acolo, cu soțiile lor, și surpriza a fost de proporții. Ba unii dintre ei îi aduceau și pe bucătarii personali (toți japonezi) ca să discute cu Cătălin și să se inspire din meniurile lui. O remarcă a Ambasadorului Ishii mi-a rămas cu multă plăcere în minte: „George, să nu crezi că la Tokyo găsești la fiecare colț de stradă astfel de sushi sau de sashimi. Trebuie să mergi la restaurantele mari pentru asta…”.

Nu e de mirare, deci, că a avut unanimitate de voturi din partea tuturor juriilor când au fost decernate Premiile Restocracy pentru cel mai bun sushi și cel mai bun sashimi din București, în fiecare an. Și un juriu exigent, format din ambasadorii Japoniei, Koreei, SUA (Hans Klem e căsătorit cu o japoneză, Meri, așa că avea de unde să ajungă un mare și avizat cunoscător) și alții la fel de umblați prin lume și competenți.

După ce a lucrat mulți ani într-un restaurant cu steluțe Michelin în Norvegia, apoi alții mulți ca Head Chef la Argentine, Cătălin Petrescu și-a deschis restaurantul visurilor sale, pe care l-a numit Ruka Izakaya.

Restaurantul e destul de mare, bine conceput și amenajat. M-am bucurat că nu a rămas la designul industrial „overused” până dincolo de saturație, de multe ori în ultimii ani. Are mobilier din lemn, au acoperit tavanul industrial, cu tubulaturile la vedere tot cu ceva din lemn, de culoare mai deschisă, așa că atmosfera e destul de caldă. Eu aș fi preferat una mult mai luminoasă, dar ei au vrut să rămână la stilul oriental, care se știe, e foarte întunecat.

Mâncarea e foarte bună, desigur, bucătărie fină (fine dining), creativă, bucătărie japoneză contemporană cu inserții masive de creativitate din partea lui Cătălin Petrescu. La deschidere doar vita nejaponeză nu a fost la nivelul celorlalte mâncăruri, însă acesta e lucrul cel mai ușor de remediat, e suficient să găsești doar furnizorul potrivit, pentru că tot restul au (echipamente de top în bucătărie, rețete, condimente etc.)

Prețurile sunt chiar rezonabile pentru nivelul de sofisticare a bucătăriei și pentru calitatea produselor. Cred că doar vita trece de suta de lei, ceea ce e de apreciat la un restaurant de acest nivel de bucătărie fină.

Și serviciul e bun, natural, eficient, fără ostentație. Sigur, pe mine mă cunosc de ani de zile și e posibil să se poarte cu mai multă atenție – nu știu, zic și eu.

Așadar, noul Ruka Izakaya al lui Chef Cătălin Petrescu e deja unul dintre marile restaurante ale Bucureștiului, și sunt sigur că va avea succesul pe care îl merită din plin.

Data actualizarii: 03/08/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close