Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

Afiseaza

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul restaurant în Agora Floreasca, între Sara și E3 by Entourage, în spațiul în care au fost înainte Yasou și Dabeef.

Cătălin Petrescu e unul dintre cei mai mari chefs din București și din România. Iar în ceea ce privește bucătăria japoneză, toți cei pe care îi cunosc eu și discutăm despre restaurante îl consideră cel mai bun.

L-am cunoscut la Argentine, unde am fost cu foarte mulți cunoscători ai marilor restaurante ale lumii, și aprecierile au fost unanime. Și ca să citez doar trei, poate și cele mai convingătoare: ultimii trei ambasadori ai Japoniei în România, Kisaburo Ishii, Hitoshi Noda și Hiroshi Ueda, toți au fost acolo, cu soțiile lor, și surpriza a fost de proporții. Ba unii dintre ei îi aduceau și pe bucătarii personali (toți japonezi) ca să discute cu Cătălin și să se inspire din meniurile lui. O remarcă a Ambasadorului Ishii mi-a rămas cu multă plăcere în minte: „George, să nu crezi că la Tokyo găsești la fiecare colț de stradă astfel de sushi sau de sashimi. Trebuie să mergi la restaurantele mari pentru asta…”.

Nu e de mirare, deci, că a avut unanimitate de voturi din partea tuturor juriilor când au fost decernate Premiile Restocracy pentru cel mai bun sushi și cel mai bun sashimi din București, în fiecare an. Și un juriu exigent, format din ambasadorii Japoniei, Koreei, SUA (Hans Klem e căsătorit cu o japoneză, Meri, așa că avea de unde să ajungă un mare și avizat cunoscător) și alții la fel de umblați prin lume și competenți.

După ce a lucrat mulți ani într-un restaurant cu steluțe Michelin în Norvegia, apoi alții mulți ca Head Chef la Argentine, Cătălin Petrescu și-a deschis restaurantul visurilor sale, pe care l-a numit Ruka Izakaya.

Restaurantul e destul de mare, bine conceput și amenajat. M-am bucurat că nu a rămas la designul industrial „overused” până dincolo de saturație, de multe ori în ultimii ani. Are mobilier din lemn, au acoperit tavanul industrial, cu tubulaturile la vedere tot cu ceva din lemn, de culoare mai deschisă, așa că atmosfera e destul de caldă. Eu aș fi preferat una mult mai luminoasă, dar ei au vrut să rămână la stilul oriental, care se știe, e foarte întunecat.

Mâncarea e foarte bună, desigur, bucătărie fină (fine dining), creativă, bucătărie japoneză contemporană cu inserții masive de creativitate din partea lui Cătălin Petrescu. La deschidere doar vita nejaponeză nu a fost la nivelul celorlalte mâncăruri, însă acesta e lucrul cel mai ușor de remediat, e suficient să găsești doar furnizorul potrivit, pentru că tot restul au (echipamente de top în bucătărie, rețete, condimente etc.)

Prețurile sunt chiar rezonabile pentru nivelul de sofisticare a bucătăriei și pentru calitatea produselor. Cred că doar vita trece de suta de lei, ceea ce e de apreciat la un restaurant de acest nivel de bucătărie fină.

Și serviciul e bun, natural, eficient, fără ostentație. Sigur, pe mine mă cunosc de ani de zile și e posibil să se poarte cu mai multă atenție – nu știu, zic și eu.

Așadar, noul Ruka Izakaya al lui Chef Cătălin Petrescu e deja unul dintre marile restaurante ale Bucureștiului, și sunt sigur că va avea succesul pe care îl merită din plin.

Data actualizarii: 03/08/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close