Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

Afiseaza

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul restaurant în Agora Floreasca, între Sara și E3 by Entourage, în spațiul în care au fost înainte Yasou și Dabeef.

Cătălin Petrescu e unul dintre cei mai mari chefs din București și din România. Iar în ceea ce privește bucătăria japoneză, toți cei pe care îi cunosc eu și discutăm despre restaurante îl consideră cel mai bun.

L-am cunoscut la Argentine, unde am fost cu foarte mulți cunoscători ai marilor restaurante ale lumii, și aprecierile au fost unanime. Și ca să citez doar trei, poate și cele mai convingătoare: ultimii trei ambasadori ai Japoniei în România, Kisaburo Ishii, Hitoshi Noda și Hiroshi Ueda, toți au fost acolo, cu soțiile lor, și surpriza a fost de proporții. Ba unii dintre ei îi aduceau și pe bucătarii personali (toți japonezi) ca să discute cu Cătălin și să se inspire din meniurile lui. O remarcă a Ambasadorului Ishii mi-a rămas cu multă plăcere în minte: „George, să nu crezi că la Tokyo găsești la fiecare colț de stradă astfel de sushi sau de sashimi. Trebuie să mergi la restaurantele mari pentru asta…”.

Nu e de mirare, deci, că a avut unanimitate de voturi din partea tuturor juriilor când au fost decernate Premiile Restocracy pentru cel mai bun sushi și cel mai bun sashimi din București, în fiecare an. Și un juriu exigent, format din ambasadorii Japoniei, Koreei, SUA (Hans Klem e căsătorit cu o japoneză, Meri, așa că avea de unde să ajungă un mare și avizat cunoscător) și alții la fel de umblați prin lume și competenți.

După ce a lucrat mulți ani într-un restaurant cu steluțe Michelin în Norvegia, apoi alții mulți ca Head Chef la Argentine, Cătălin Petrescu și-a deschis restaurantul visurilor sale, pe care l-a numit Ruka Izakaya.

Restaurantul e destul de mare, bine conceput și amenajat. M-am bucurat că nu a rămas la designul industrial „overused” până dincolo de saturație, de multe ori în ultimii ani. Are mobilier din lemn, au acoperit tavanul industrial, cu tubulaturile la vedere tot cu ceva din lemn, de culoare mai deschisă, așa că atmosfera e destul de caldă. Eu aș fi preferat una mult mai luminoasă, dar ei au vrut să rămână la stilul oriental, care se știe, e foarte întunecat.

Mâncarea e foarte bună, desigur, bucătărie fină (fine dining), creativă, bucătărie japoneză contemporană cu inserții masive de creativitate din partea lui Cătălin Petrescu. La deschidere doar vita nejaponeză nu a fost la nivelul celorlalte mâncăruri, însă acesta e lucrul cel mai ușor de remediat, e suficient să găsești doar furnizorul potrivit, pentru că tot restul au (echipamente de top în bucătărie, rețete, condimente etc.)

Prețurile sunt chiar rezonabile pentru nivelul de sofisticare a bucătăriei și pentru calitatea produselor. Cred că doar vita trece de suta de lei, ceea ce e de apreciat la un restaurant de acest nivel de bucătărie fină.

Și serviciul e bun, natural, eficient, fără ostentație. Sigur, pe mine mă cunosc de ani de zile și e posibil să se poarte cu mai multă atenție – nu știu, zic și eu.

Așadar, noul Ruka Izakaya al lui Chef Cătălin Petrescu e deja unul dintre marile restaurante ale Bucureștiului, și sunt sigur că va avea succesul pe care îl merită din plin.

Data actualizarii: 03/08/2022

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close