Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Belli Siciliani – Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni simpatici

M-am intors la Belli Siciliani ca sa mai prind terasa deschisa. E ca in filmele italienesti la Belli Siciliani, cu o actrita frumoasa si vesela in rolul principal (Amalia), care serveste clientii cu zambetul pe buze, cu sotul bucatar, Domenico, cu toate rudele in jur, cu Domenico Cel Mic, care serveste si el la masa, aduce sticlele cu apa minerala, cu pisicile peste tot… 🙂 Acum am luat o burrata, pe care o fac ei intr-o fabricuta pe care au deschis-o la marginea Bucurestiului, foarte buna, si o mancare cu paste de casa, fructe de mare si peste, buna si aceasta. Painea facuta de ei a fost excelenta. Cappuccino nu prea mi-a placut, si tin minte ca si datile trecute am zis la fel.

Restaurantul acesta italian cu specific sicilian, Belli Siciliani, e un personaj in sine in pestritul Bucuresti, e un loc pe care te bucuri sa-l gasesti asa cum este, si nu de mirare este ca l-am gasit plin de fiecare data. Belli Siciliani au mancare italieneasca traditionala, clasica, nu e locul aici pntru mancaruri fine sau sofisticate. Pentru acelea te duci in alta parte a Bucurestiului, aici mananci ce mananca si italienii de rand la ei acasa, in Sicilia… (GB – septembrie 2018)

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni

Belli Siciliani e o mica vedeta a cartierului sau, pe la Matasari, acolo unde e deschis de ani buni. Am auzit si de la altii si am vazut ca e popular si in cele cateva, putine, dati in care am ajuns eu la ei, pentru ca nu e aproape de mine.

Ce se intampla acolo aduce a scena de film cu sicilieni, intr-adevar. Mai intai a ajuns un sicilian in Romania, cel mai mic dintre cei sase frati ai sai, apoi l-a adus si pe verii lui si pe alta parte din familie, s-au casatorit cu niste romance frumoase si s-au hotarat sa ramana aici, apucandu-se sa faca ce stiau si ei mai bine, adica mancare italiana traditionala.

Au luat o casa de pe Matasari, tot ca din filme (si Matasariul, si casa). Sunt mai multe corpuri de casa, lipite si pornind unul din altul, nu iti dai seama daca sunt mai multe camere sau etaje ale aceleiasi case, sau mai multe case cu o… (citeste tot)

Belli Siciliani, un restaurant italian cu specific sicilian in strada Matasari

Domenico Bellantoni Jr

Fetele de la Belli Siciliani

Fetele vesele de la Belli Siciliani, pasticceria siciliana pe strada Matasari in Bucuresti

 

Data actualizarii: 16/01/2023

Belli Siciliani  - Str. Matasari, nr. 47

  • Constantin A :

    La prima vedere este frumos și … romantic , dar foarte multă butaforie să-i zic așa, de plastic. Băutura lasă de dorit desertul nu-l încercați iar ca și mâncare nu totul e ok și în final plătești extrem de mult.
    Apropo, un pahar de bere ( cică draft 0.2) 15 lei

  • Alina D. :

    Suntem de regula atenti sa ne informam in prealabil atunci cand alegem sa petrecem cateva ore de weekend la o terasa noua sau intr-un restaurant al carui prag nu l-am mai trecut.

    Intocmai pentru acest motiv alegem sa citim review-uri si recomandari „avizate” si desi gusturile nu se discuta si asteptarile clientilor pot fi diferite, daca aprecierile sunt pozitive si numarul voturilor suficient de mare, nu anticipam surprize neplacute.

    Nu-mi pot aminti asadar sa fi vizitat in ultimii ani vreo locatie cu aspect mai strident (n.a. dar neingrijit), cu mancare mai proasta si cu o atmosfera care trimite cu gandul la cea dintr-o gospodarie de zona rurala ocupata de oameni destul de nevoiasi.

    Nu sunt necesare decat cateva minute pentru a realiza ca pentru Belli Siciliani curatenia nu reprezinta o prioritate, vesela pare sa fie cea pe care o foloseste chiar familia in perioadele in care localul nu este deschis, iar mirosul neplacut are desigur legatura cu animalele care traiesc probabil chiar in incinta terasei inghesuite.

    Dezamagirea a fost atat de mare incat tocmai ne-am reevaluat sursele de recomandari pentru iesiri in oras… Credibilitatea celor „avizati” trebuie probata constant, iar Belli Siciliani ar trebui sa figureze intr-o categorie distincta in opinia noastra, categoria „NU recomandam”.

  • LT :

    A fost o experiență groaznică!
    Ideea de a face o ‘cafenea cu animăluțe’ este în sine o idee interesantă și drăguță dar animale de acolo sunt cel mai probabil traumatizate și chinuite.

    Au adus mai multe animăluțe, dintre care pui NOU NASCUTI de pisică și inclusiv un porcușor care încă avea cordonul ombilical, ca să înțelegeți.
    Patronii se purtau execrabil cu animalele, mai ales copilașii lor.
    Înțeleg ca sunt doar copii.. dar chiar să arunci niște iepuri de sus in jos și să le dai șuturi…până și părinții îi zgâlțâiau când țipau de speriați ce erau.

    În afară de condițiile mizerabile cu care sunt tratate acele animăluțe, condițiile din interior sunt deplorabile.
    Murdărie, loc mic și mai ales neamenajat pentru a putea conviețui niște animăluțe.

    Mâncarea și băutura sunt foarte scumpe,
    mai deloc apetisante iar plata se poate face doar numerar.

    Terasa este în schimb foarte frumos amenajată, dar nu se merită absolut deloc.
    Am plecat cu un gust foarte amar de acolo.

    Cel mai probabil este un restaurant de familie, aceștia nu prea vorbesc română ci doar italiană.
    Aceștia erau drăguți și prietenoși dar condițiile au lăsat foarte mult de dorit.

    Dacă dorești să faci un concept ca ăsta trebuie să îți dedici timp și spațiu pentru fiecare animăluț în parte și în special, să nu îi traumatizezi de la primele zile de viață.

    Nu recomand, nu va duceți!
    Maxim mergeți direct cu protecția animalelor.
    Aceasta ‘cafenea’ nu ar trebui sa existe.

  • Iulia :

    Cea mai prosta experienta. Îmi pare atât de rău de săracele animăluțe… Sunt extrem de chinuite, am rămas cu traume. Prețurile exagerate iar mâncarea fără gust. Nu recomand absolut deloc.

  • Geilan :

    Cea mai scarboasa pizza. Nu este comestibila. Cel mai mizerbail restaurant! Totul plin de praf si murdar. Cea mai prosta experienta. Este primul restaurant pentru care scriu recenzii negative dar efectiv este scarbos. Preturile sunt foarte mari si imprevizibile. Nu se ofera bon/chitanta nimic…

  • Anonim :

    linkul pe care l-ati pus nu este de la site-ul restauramtului, ci de la un site porno :))) ce eroare nasoala

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru semnalare! Am schimbat in cel cu terminatia .ro si merge, duce unde trebuie. Adresele site-urilor sunt intotdeauna verificate cand sunt puse pe site, e greu de crezut ca doar a lor nu a fost. Ce s-o fi intamplat in cei 6 ani de cand a fost pusa prima informatie si pana acum, chiar nu stiu… George Butunoiu

  • Anonim :

    O experienta mai mult decat dezamagitoare. Nu as recomanda vreodata.
    Primul motiv pentru care am ales aceasta locatie a fost faptul ca au acele animalute, lucru destul de inedit in oras. Dar, acele animale nu au un spatiu adecvat pentru ele, broastele testoase merg pe acel ciment, ce o fi el.. nu exista spatiu verde, spatiul este mic si inghesuit pentru a putea lasa acele animale libere. Pe langa catei, broaste testoase, iezi, care traiesc in mediu neadecvat, apogeul a fost un iepuras care era aproape lesinat, vizibil not ok pe care il plimbau clientii din mana in mana.
    Al doilea motiv ar fi mancarea specifica… pe care am avut o ocazia sa o mananc de foarte multe ori in tara de oirigine. Antipasto – este mentionat gramajul de aproximativ 400 de grame – nu a avut 400 de grame nici macar cu farfuria si castronul care au fost aduse. Continutul acestora avand maxim 150-200 de grame. Pe langa ascest lucru, prosciuto crudo era alterat. Pappardele noci e speck – pastele au fost fierte cu mult timp inainte si doar incalzite, 2 nuci aruncate in farfurie, si 2 bucati de speck (care nu sunt foarte sigura ca era in regula ca si termen nici acesta). Nu as fi avut o problema cu preturile care sunt mari daca mancarea ar fi fost cat de cat ok.
    Si ca sa fie meniul ,,,complet,” servirea si personalul: ospatarii sunt niste persoane, impresia ar fi ca sunt tinute cu forta acolo, aduse din Italia care nu stiu sa vorbeasca limba romana dar refuza sa vorbeasca si limba italiana, practic nu vorbesc decat ceea ce vor ei, altceva nu inteleg sau nu vor sa inteleaga, pe nici o limba. Iar ,,patroana”…ea preia comenzi si recomanda mancare. Cel putin asa a fost cand am fost noi. Senzatia mea a fost ca am deranjat-o ducandu-ne sa ii facem consumatie acolo. Atitudinea este una de superioritate si efectiv de scarba fata de clienti.
    Dupa ceva discutii pentru a se putea plati prin card si nu cash, cum insista, cand am incercat sa discutam cu ea despre antipasto macar – unde era mancarea alterata, a intors spatele si a plecat pur si simplu.
    La alta masa, 2 baieti s-au ridicat pur si simplu dupa ce au primit mancarea si au plecat.
    Nu inteleg cum poate functiona, si mai mult decat atat, sa fie promovata, o astfel de locatie in anul 2022 fara ca nimeni sa nu faca nimic, ei sa apara la televizor ca si vedete sau ce sunt ei, nu sunt foarte la curent, am aflat ulterior.

  • Cristian :

    06.06.2021, am hotarat sa mergem la acest restaurant! Grava eroare! Mancare absolut mediocra, platoul prajit de peste si fructe de mare prntru 2 persoane, abia daca ajunge pentru o persoana…Aperitivul casei o mare teapa..ff scump si sarac…Pastele porcini cantitate foarte mica, ciuperci din conserva.., (toate gramajele difera fata de lista preturi)..Ca si noi dar probabil si altii, nu mai calcam in acest restaurant!! …o singura data in toata viata este deajuns! Printre mese se plinba un caine impreuna cu puii lui…regretam aceasta alegere..5 persoane 1000 lei si pleci de la masa nesatul si cu un gust amar…In aceste conditii NU RECOMAND ACEST RESTAURANT

  • Theodor Ion :

    We were advised to order the specialty of the house, which is pasta with 30 different types of cheese in the oven. The dish came with the most horrible presentation I have ever seen, wraped in two layers of aluminum foil and one layer of baking paper. After you open the aluminum foil and the baking paper you find 2 centimeters of liquid fat from all the cheese. Underneath the fat, you have the pasta that is so overcooked that it disintegrates in your fork. Absolutely shocking. My wife ordered pasta alla norma, which had nothing related to pasta alla norma. Just a portion of under cooked spaghetti with simple tomata sauce. No ricotta, no eggplant.
    Disappointing experience for a Sicilian restaurant.

  • Alina B :

    Customer service ZERO! Am rezervat o masa telefonic pentru o aniversare! Ajunsi in fata restaurantului era coada la intrare si inca mai veneau oameni care se asezau la rand. Si care in mod surprinzator aveau rezervata in prealabil o masa! Personalul ne-a indemnat sa asteptam pana se elibereaza o masa. Era vizibil ca nu se stie pentru cat timp, pentru ca cei mai multi oameni din interiorul curtii erau in proces de a comanda sau mancarea abia le fusese adusa pe mese. Dupa 15 min am plecat! Si da, nu vom mai reveni!

  • Un mancator :

    Mancare foarte slabă. Am mâncat 2 tipuri de lasagna foarte prost făcute. Parca era lasagna în ciorba. Nu avea pic de gust. Nu se simțea nici sare nici alt continent. De evitat . Teapa cat cuprinde

  • adrian :

    o teapa mare, plata cu card nu le merge niciodata.
    portia de cozze 600gr. in realitate nu are nici 200gr.
    evitati.

  • Andrei :

    O spelunca cu preturi enorme , ce am mancat (o pizza , un fel de mancare cu vinete la cuptor care pluteau intr-o balta de ulei si niste tagliatelle ragu) a fost in limite mediocre. Serviciu praf …Interior friguros ..Toaleta mizera . Nu stiu ce cauta in top , in oricare top

  • Dana_D :

    Servire mediocra; preparatele scumpe, de ex pestele, nu merita comandate, sunt nereusite; limitati-va la paste si pizza; nota de plata incarcata

  • Adi Poe :

    Am fost la ei pentru o pizza cu fructe de mare. Simplu si bun, ati zice, fiind sicilieni? Ba din contra. Blat crud, sos lipsa, trei scoici uscate pe post de fructe de mare. Iar pretul, cit trei pizza decente de oriunde altundeva. Oribil, oribil oribil. Am 110 kile, rar spre niciodata mi se intimpla sa nu golesc farfuria, dar pizza de la Belli Siciliani am lasat-o aproape neatinsa. Nu mai spun ca am stat o ora dupa o pizza care se face in 10 minute – adica vreo doua, la ce am primit eu.

  • Răspunde-i lui Adi Poe Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close