Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Afiseaza

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier

Bocca, restaurant cu bucatarie italiana traditionala in cartierul PrimaveriiMarea casa din celebrul bulevard al Primaverii, cu spectaculoasa lui gradina, si-a facut o intrare triumfala in lumea buna a restaurantelor bucurestene in vara lui 2017. Cand niste oameni cu nume straine au deschis La Estancia, un restaurant cu fripturi si cu alte mancaruri din indepartatul Uruguay. Triumful a scazut repede, si in 2018 La Rambla a incercat o resuscitare, localul schimbandu-si numele in La Estancia by La Rambla. Si meniul, in consecinta.

Nu a mers nici aceasta, iar in noiembrie am avut surpriza sa vad Bocca scris pe casa, cu aceleasi litere si culori pe care le stiam din Cartierul Francez. Si da, intr-adevar, se pare ca cei doi asociati care au avut restaurantul Bocca s-au despartit, cel din nord schimband placuta in Il Capo, iar celalalt venind cu numele Bocca si punandu-l pe impunatoarea vila din Primaverii. Care vila e gard in gard cu Buongiorno si vizavi de City Grill ale lui Dragos Petrescu.

La Estancia a fost un restaurant foarte bine amenajat, si saloanele si gradina. Am scris cu multa admiratie despre ele, la vremea aceea. In februarie, cand am ajuns eu, nu am vazut mare lucru schimbat fata de ce stiam. Insa degradarea se vedea cu usurinta daca te uitai cu putina atentie: o usa rupta in interior, dezordine pe terasa si pe sus, la etaj. Era evident ca noul proprietar nu a facut vreo investitie cat de cat semnificativa acolo. A luat totul asa cum era, a pus niste decoruri neinspirate facute din sticle goale si alte cateva maruntisuri, si i-a dat drumul.

Meniul de la Bocca e destul de rudimentar, niste feluri simple italienesti si cate ceva ce aduce mai degraba spre bucataria urbana, cum ar fi ciorba de fasole, piept de pui la gratar, frigarui… Mancarea a fost comuna, obisnuita, ca la multe restaurante foarte indepartate de casele bogatilor Bucurestiului. Preturile destul de mari pentru o asemenea mancare.

Chelnerita a fost placuta si destoinica, mi-a adus foarte repede mancarea, probabil si pentru ca eram singurul client din marele restaurant.

Nu stiu daca Bocca chiar si-a propus de la inceput sa devina un fel de cantina a saracilor bogatului cartier, sa traiasca de pe o zi pe alta din meniuri ieftine de pranz cu ciorba de vacuta si pulpe de pui la cuptor cu piure si varza murata, sau asa s-a nimerit sa fie. Daca da, le aduc aminte ca acolo sunt cele mai mari chirii din oras, si aproape sigur si din toata Romania… (GB – februarie 2019)

 

Data actualizarii: 15/11/2019

Bocca  - Str. Herastrau, nr. 4 (Primaverii)

  • Cdd :

    Nu va duceti

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.