Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din București Sun...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Afiseaza

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier

Bocca, restaurant cu bucatarie italiana traditionala in cartierul PrimaveriiMarea casa din celebrul bulevard al Primaverii, cu spectaculoasa lui gradina, si-a facut o intrare triumfala in lumea buna a restaurantelor bucurestene in vara lui 2017. Cand niste oameni cu nume straine au deschis La Estancia, un restaurant cu fripturi si cu alte mancaruri din indepartatul Uruguay. Triumful a scazut repede, si in 2018 La Rambla a incercat o resuscitare, localul schimbandu-si numele in La Estancia by La Rambla. Si meniul, in consecinta.

Nu a mers nici aceasta, iar in noiembrie am avut surpriza sa vad Bocca scris pe casa, cu aceleasi litere si culori pe care le stiam din Cartierul Francez. Si da, intr-adevar, se pare ca cei doi asociati care au avut restaurantul Bocca s-au despartit, cel din nord schimband placuta in Il Capo, iar celalalt venind cu numele Bocca si punandu-l pe impunatoarea vila din Primaverii. Care vila e gard in gard cu Buongiorno si vizavi de City Grill ale lui Dragos Petrescu.

La Estancia a fost un restaurant foarte bine amenajat, si saloanele si gradina. Am scris cu multa admiratie despre ele, la vremea aceea. In februarie, cand am ajuns eu, nu am vazut mare lucru schimbat fata de ce stiam. Insa degradarea se vedea cu usurinta daca te uitai cu putina atentie: o usa rupta in interior, dezordine pe terasa si pe sus, la etaj. Era evident ca noul proprietar nu a facut vreo investitie cat de cat semnificativa acolo. A luat totul asa cum era, a pus niste decoruri neinspirate facute din sticle goale si alte cateva maruntisuri, si i-a dat drumul.

Meniul de la Bocca e destul de rudimentar, niste feluri simple italienesti si cate ceva ce aduce mai degraba spre bucataria urbana, cum ar fi ciorba de fasole, piept de pui la gratar, frigarui… Mancarea a fost comuna, obisnuita, ca la multe restaurante foarte indepartate de casele bogatilor Bucurestiului. Preturile destul de mari pentru o asemenea mancare.

Chelnerita a fost placuta si destoinica, mi-a adus foarte repede mancarea, probabil si pentru ca eram singurul client din marele restaurant.

Nu stiu daca Bocca chiar si-a propus de la inceput sa devina un fel de cantina a saracilor bogatului cartier, sa traiasca de pe o zi pe alta din meniuri ieftine de pranz cu ciorba de vacuta si pulpe de pui la cuptor cu piure si varza murata, sau asa s-a nimerit sa fie. Daca da, le aduc aminte ca acolo sunt cele mai mari chirii din oras, si aproape sigur si din toata Romania… (GB – februarie 2019)

 

Data actualizarii: 15/11/2019

Bocca  - Str. Herastrau, nr. 4 (Primaverii)

  • Cdd :

    Nu va duceti

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close