Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Mai bine decat un simplu steakhouse

La Estancia e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis in vara lui 2017 in cartierul Primaverii, intr-o frumoasa casa boiereasca din elegantul si bogatul cartier, foarte aproape de Piata Charles de Gaulle.

Au doua saloane la parter, au si la etaj, casa e renovata de curand, e destul de bine amenajata, pacat ca nu mi-au dat voie sa fac poze. Nu era dat drumul la aerul conditionat inauntru, i-au dat doar cand am intrat acolo, asa ca am suferit destul de mult din cauza caniculei, abia asteptam sa termin de mancat ca sa plec. Gradina e spectaculoasa, insa, e atractia principala de la La Estancia, fara indoiala, de primavara pana toamna tarziu. E o terasa mare, cu pomi, am vazut si un nuc acolo.

La Estancia e un restaurant cu bucatarie sud-americana, uruguayana, mai exact spus. Nu cunosc bine bucatariile sud-americane, nu stiu care sunt diferentele dintre ele, insa am retinut ca cei de la La Estancia tin sa sublinieze ca e meniu din Uruguay si ca sunt primul restaurant de acest fel din Bucuresti.

Meniul nu e prea lung la La Estancia si pare bine facut, echilibrat, nu au doar carne fripta, cum te-ai putea gandi la inceput. Chiar am fost placut surprins sa vad multe feluri de care nu auzisem si care pareau foarte interesant de incercat. Sigur, au si multa carne, o aduc de acolo, de la ei din America de Sud, si au si gratare afara.

Am luat mai multe feluri la La Estancia, si toate au fost destul de bune: chiftelute cu spanac, ceva aluat tot cu spanac, nu mi-am notat si am uitat ce era, insa scrie in notite ca a fost destul de bun, porumb prajit si condimentat, bun si acela, orez cu sofran, o scaricica de vita (Asado), buna, de asemenea, dar cam tare si mult prea condimentata, dupa gustul meu.

Dar nu e de mirare, condimentele in exces sunt frecvente in partea aceea de lume, dar si in Asia si Africa. La europeni, mai ales in bucatariile fine, gustul mancarii e dat de calitatea produselor de baza si de reteta, condimentele nu trebuie sa acopere gustul carnii sau pe cel al legumelor. Dar cei de la La Estancia nu sunt europeni, asa ca sa va asteptati la cateva surprize din punctul acesta de vedere.

Au si un bucatar din America de Sud la La Estancia, cred ca nu vorbeste englezeste, iar romaneste nici atat. E tanar, suplu, frumos, e un adevarat personaj de revista, o sa-l recomand unor agentii de publicitate ca sa-l pozeze pentru reclame. A vrut sa-l fotografiez, era chiar foarte incantat sa pozeze, dar o duduie de pe acolo, sefa de sala, de restaurant sau ce o mai fi fost, care nu stiu de ce spioni imaginari pazea La Estancia, m-a facut sa renunt la poze.

Eu si duduia in cauza ne-am antipatizat de la inceput, de la primele priviri. Noroc ca mai avea treaba si prin alta parte, asa ca am ajuns pe mana unei chelnerite adorabile, ca altfel m-as fi ridicat si as fi plecat. Mi-a placut de chelnerita inimoasa, am pus-o si in lista cu cei mai buni chelneri ai Bucurestiului aici, pe Restocracy.

Preturile sunt destul de mari la La Estancia, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti ia cat ai clipi 500 de lei de pe card. Insa e de asteptat sa fie astfel, vita de calitate e scumpa peste tot in lume, chiriile din Primaverii sunt cele mai mari din Bucuresti, si cred ca si din tara, fara indoiala, iar pentru gradina aceea frumoasa trebuie sa platesti, fiindca asa merg lucrurile in viata.

Dupa ce i-am pus notele, m-am uitat in Lista Restocracy si am vazut ca La Estancia s-a dus direct in primele 20 de restaurante din Bucuresti, dupa nota generala. Cred ca merita, e un restauant frumos, mancarea e buna si au venit cu destule noutati, mai ales daca il masuram cu alte steak-houses, care au multa carne fripta, dar putine altele. Si chelnerita inimoasa a contribuit la ridicarea notei finale, ca sa nu mai vorbesc despre gradina.

Cand vrei sa mancati o vita buna, va recomand sa luati serios in calcul La Estancia, mai ales daca nu v-ati pus in plan sa mancati doar carne, si nimic altceva. Si incercati sa ajungeti cat mai au gradina deschisa. Pe bucatarul uruguayan, sau de pe unde altundeva din America de Sud o fi, o sa-l recunoasteti din prima, e un personaj distinctiv…. 🙂 (GB – august 2017)

Acum @ Restaurant La Estancia#Restocracy #LaEstancia #GrandOpening #RestaurantUruguayan #UruguayanGrill #MoreToFollow

Publicată de Restocracy pe Joi, 23 Noiembrie 2017

Save

Data actualizarii: 26/08/2018

La Estancia, august 2017  - Str. Herastrau, nr. 4 (Piata Charles de Gaulle)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close