Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Sara Sarroglia e bistroul desprins din Sara din Popa PetreSara e u...

1084 vizite 1 comentarii

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care...

44838 vizite 12 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

30651 vizite 1 comentarii

Secretul restaurantului SardinApreciez cel puțin la fel de mult u...

14586 vizite 3 comentarii

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

14226 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an...Un an de zile nu e o per...

10940 vizite 3 comentarii

Sciccheria Rosetti este un restaurant cu specific italian, situat la P...

803 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

25575 vizite 16 comentarii

O altă La Fattoria, nou-nouță, mai bună decât cea de dinainte...

1938 vizite

Din nou de bine despre Trattoria RomaAm revenit după mai bine...

3494 vizite 1 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

10764 vizite 2 comentarii

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

6535 vizite 5 comentarii

Dacă aș fi vrut sandvici cu salam și brânză, mi l-aș fi făcut a...

6997 vizite

Taxa de vedeta la Ciao NikiCiao Niki e o bacanie cu produse it...

5789 vizite 1 comentarii

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11719 vizite 5 comentarii

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

8267 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

9172 vizite 2 comentarii

Mie imi place de Il Destino!De oamenii acestia, de fapt, pentru ca...

6460 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

4133 vizite 1 comentarii

Trattoria Buongiorno Victoriei - Cantina de lux a corporatistilor din ...

8767 vizite 4 comentarii

Unico Vero - Doar bucatarul pare inadecvat in acest peisaj Am ...

14794 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientaleBocca Lupo e un res...

7446 vizite 3 comentarii

Da Giulio - Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau n...

7845 vizite

Il Mulino - Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din p...

3444 vizite 1 comentarii

Capricciosa - Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian di...

3739 vizite 2 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14922 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30434 vizite 6 comentarii

Zigolini, unul dintre cele mai bune restaurante din zona Baneasa - Vol...

2070 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

A revenit gustul la Fior di Latte

Chef Giovanni Gilliberto

Chef Giovanni Gilliberto

Am revenit la Fior di Latte pentru ca am auzit ca au un nou chef, un sicilian venit de vreo trei luni. E cel din poza, Chef Giovanni Gilliberto. Restaurantul e la fel cum il stiu dintotdeauna, bine amenajat, luminos, culori deschise, meridionale, de vacanta.

Schimbarea vizibila a fost in farfurie, insa. Un meniu nou, deplasat putin mai sus fata de unde era. Acum e in marginea de sus a bucatariei italienesti traditionale, clasice, dar si cu accente de bucatarie fina, iar cateva feluri chiar de fine dining. Am avut o cina lunga, am trecut cam prin tot meniul, pe care l-am si descris si pozat intr-un articol separat, nu mai reiau aici. Toate mancarurile au fost bune si foarte bune, si asta au spus-o si cei cu care am fost. Mai cunoscatori decat mine, ei si traind mai multi ani in acea parte de lume. Si cu o mentiune cu totul si cu totul speciala pentru deserturi, absolut remarcabile. Serviciul la fel cum am scris si data trecuta, adica bun. Restaurantul plin.

Asadar, am repus Fior di Latte pe lista restaurantelor apreciate si preferate, care au mancare buna, cu gust. Nu e foarte sofisticata, si cred ca nici nu isi propun asta, insa e facuta cu grija, cinstit, cu multa munca, si, o spun din nou, cu gust. Succes lui Chef Giovanni Gilliberto, chiar merita! (GB – februarie 2020)

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?

Am revenit  dupa aproape un an si mancarea mi s-a parut mai putin fina decat data trecuta, desi preturile sunt aceleasi, adica destul de mari. Oricum, nu ar avea de ce sa le faca mai mici, clienti aveau destui.

Surprinzator, sunt putine restaurante cu bucatarie italiana fina in Bucuresti, fata de numarul foarte mare de restaurante cu acest specific. Pana acum le consideram pe Fior di Latte si pe fratele lui, Poesia (cred ca au niste actionari comuni), cele mai bune restaurante cu bucatarie italieneasca fina din Bucuresti, cam pe acelasi nivel. Acum, insa, mancarea de la Poesia a trecut clar in fata celei de la Fior di Latte.

Serviciul a fost bun, pana la urma, cu o chelnerita sigura pe ea si placuta, desi … (citeste tot)

Bucataria lui Giovanni Gilliberto
Salonul si terasa

La cina la Chef Giovanni Gilliberto

Poesia, aprilie 2017

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele cu specific italian.Restaurantul acesta se numea Fiore di Poesia, la inceput, si era neam cu Fiore di Latte, un alt restauran...

Poesia

Poesia dupa pandemieA fost unul dintre primele restaurante la care am mers dupa ce s-au redeschis toate in iunie, pentru ca imi era dor de o bucatarie fina. Terasa si mai frumoasa decat o stiam (d...

Osho

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare client in parte...Osho a fost primul mare steakhouse din Bucuresti, cu brand, din cate stiu eu. Au mai fost niste restaurante in...

Data actualizarii: 14/04/2020

Fior di Latte  - Bd. Primaverii, nr. 19-21

  • Marius Nicolescu :

    Mancarea buna, adevarat. Serviciul peste medie. Pana la un punct…cand a trebuit sa renunt la inghetata (chiar daca e foarte buna !) si nici nu mai calc pe acolo, dupa ce am vazut cum una dintre chelnerite ,nederanjata de colegii care erau langa ea si cu care mai schimba cate o vorba, de plictiseala sau ca nu mai putea de pofta, tot baga lingurita (aceeasi de fiecare data) si gusta de zor din vasele cu inghetata. Deci cucina ,poesia si pe romaneste maxima nesimtire.
    Buon Appetito e Adio , Fior di Latte…

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close