Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Le bistrot des amants (riches)…

Am revenit la MA Bistro la cateva luni de la prima vizita, si de la deschiderea lor, de fapt. Cred ca vazusem si atunci inscriptia cu „le bistrot des amants”, insa nu am luat-o in serios, crezusem ca e asa, de decor, un slogan sugubat al vreunuia dintre numerosii copii cu figuri de intelectuali si de creativi care se tot invart pe acolo. Dar nu, mi-am dat seama ca nu e doar o sclipitoare inspiratie a vreunui copywriter, ci un descriptor in toata regula, si ca eu eram cel prins pe picior gresit si inadecvat in context…

Mancarea la fel, buna si originala, se vede imediat talentul in bucataria aceea mica, dupa cum am spus si data trecuta. Si, intre timp, au primit de la noi si Premiul Restocracy pentru „cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti in 2017”. Nu am mai pus o evaluare noua, fiindca notele de la evaluarea din noiembrie au ramas aceleasi, am schimbat doar data cu cea de acum.

La MA Bistro acum am luat un ceviche, o salata de caracatita cu carnati si un peste foarte bun, peste care a turnat o inutila baltita de ulei dintr-un amestec mult prea iute, care mi-a stricat tot pranzul. E drept, scrisesera in meniu ca e iute, nu m-am uitat eu cum trebuie cand am cerut acel peste, altfel m-as fi suparat pe ei.

Dar pentru amanti cred ca e tocmai bun, acestia trebuie sa manance cat mai iute si cat mai clocotit in fata duduitelor infiorate, ca sa le impresioneze si sa le creasca libidoul – e un mecanism eficient de selectie naturala, bine documentat in manualele de psihologie.

In rest, ramane cum am zis deja, MA Bistro e unul dintre locurile interesante si speciale ale Bucurestiului… (GB – martie 2018)

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa

MA e unul dintre noile bistrouri ale Bucurestiului, din noul val al micilor restaurante si cafenele care nu par sa fie facute de catre meseriasii vechi ai lumii restaurantelor, ci de catre niste copii cu figuri de intelectuali, cu semnele apartenentei la neo-boema la vedere. MA se scrie cu majuscule la ambele litere si cu un accent grav pe A. Daca am retinut eu bine, MA ar insemna „impreuna” in catalana si „mana” in persana”. Daca nu, atunci inseamna altceva…

Meniul, de inspiratie frantuzeasca, e atractiv si incitant, se vad mana si capul unor creativi pe acolo – nu stiu daca al celor trei bucatari cu figuri de personaje de revista, sau ale foarte tinerilor fondatori, o fata si un baiat cu figuri de biblioteca, si care, pusi pe un cantar impreuna, probabil ca nu ar aduna la un loc cate kilograme am ajuns sa am eu, de cand cu Restocracy-ul. Eu nu mananc carne cu paine… (GB – noiembrie 2017) (citeste tot)

MA Bistro, mic restaurant boem la Piata Floreasca in Bucuresti

Terasa MA Bistro

Data actualizarii: 19/01/2019

MA Bistro, martie 2018  - Str. Constantin Aricescu, nr. 50A (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close