Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

140 vizite

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

77 vizite

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

795 vizite

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

1039 vizite

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

69 vizite

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

67 vizite

Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu - Sarman...

99 vizite

O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gur...

1057 vizite

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

159 vizite

La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufe...

347 vizite

Winemaker dinner with Andrea GERE O cina memorabila la restaurantul...

506 vizite

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

77 vizite

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

70 vizite

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

457 vizite

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

1688 vizite 2 comentarii

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

86 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

671 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

28 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

263 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

82 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

1294 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2272 vizite 1 comentarii

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

1269 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

170 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

72 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

84 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

4111 vizite 2 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

837 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1412 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

1703 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

146 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

164 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de catre Chef Catalin P...

488 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

201 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

373 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1479 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

439 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

655 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

786 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

854 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

1005 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

462 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

98 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2100 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1054 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

11364 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

158 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

707 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

955 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

5099 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

455 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

196 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

137 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

335 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

162 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

50 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

68 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

262 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

114 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

153 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2636 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

50 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

303 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

276 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

83 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

109 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

77 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

146 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

229 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

96 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

639 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

177 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

150 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

294 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

103 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3648 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1380 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

398 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

176 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1226 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

432 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

116 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

154 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

321 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

151 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1099 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1148 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

106 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

155 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

151 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

177 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

245 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2906 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1218 vizite 1 comentarii

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

38 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1224 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

195 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

163 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

99 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

136 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cea mai incantatoare faptura dintr-un restaurant bucuresteanIn ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti pe anul care a trecut, pentru cele mai importante bucatarii nationale si specific dominant, cei mai buni bucatari, cateva premii speciale si mentiunile „Preferintele Restocracy” pentru restaurantele apreciate de catre noi.

Nu am dat premii pentru categoriile (bucatariile) pentru care sunt prea putine restaurante in Bucuresti spre a putea face un adevarat clasament: bucataria spaniola, cea indiana, thailandeza etc., chiar daca si acestea sunt intre bucatariile mari si reprezentative ale lumii.

La bucataria italiana am facut un premiu doar pentru restaurantele cu bucatarie fina deoarece inca nu am definitivat metodologia de evaluare si de ierarhizare a celor cu bucatarie traditionala, pe care am decis sa le separam de cele cu bucatarie fina, pana la urma, dupa indelungate discutii.

La fel, pentru bucataria romaneasca nu am facut (inca) separarea intre bucataria romaneasca traditionala (taraneasca), cea boiereasca si cea fina – aceasta, ultima, abia aparuta, in urma cu cateva luni! Insa in premiile de anul viitor vor fi trei categorii distincte pentru aceasta bucatarie nationala a noastra.

Dintre bucatariile apropiat-orientale si nord africane, am premiat anul acesta doar pe cea libaneza, care este mult mai bine reprezentata in Bucuresti decat toate celelalte la un loc. Daca vom reusi sa punem la punct un instrumentar de evaluare operational, pe de o parte, si daca vor aparea si mai multe restaurante cu specific distinct in aceasta categorie, vom avea premii separate anul viitor.

Nu am facut, de asemenea, o categorie distincta pentru noile bucatarii creative fine, nouvelles cuisines, moleculare etc., pentru ca inca sunt putine restaurante de acest tip in Bucuresti. Speram sa ajunga si ele anul acesta la un numar care sa permita alcatuirea unui grup distinct.

Anul acesta vom finaliza si mecanismele de repertoriere, descriere si, eventual, evaluare a altor categorii aditionale din zona food & bar (cafenele, ceainarii, berarii, terase, cofetarii si patiserii, localuri boeme etc.), asa ca premiile de la inceputul anului urmator le vor include si pe multe dintre acestea, fara indoiala.

Voi reveni cu niste comentarii pe larg pentru fiecare dintre categoriile de mai jos, in care voi arata ce restaurante am luat in calcul, ce tendinte si trasaturi distinctive am remarcat la restaurantele respective, concluziile pe care le-am tras si diverse alte note si remarci.

Premiile vor fi / au fost inmanate castigatorilor in cadrul unei cermonii care are loc la Locanta Jaristea vineri 2 februarie 2016, un eveniment finantat de catre partenerul nostru Domeniile Bogdan, caruia ii multumesc din nou aici, in public.

Va multumesc dinainte pentru comentariile pe care le veti face in legatura cu aceste clasamente si cu premiile Restocracy!

George Butunoiu
fondator si evaluator principal Restocracy

Premiile Restocracy 2017 – Bucuresti

Restaurantul anului 2017 in Bucuresti – Le Bistrot Francais

Bucatarii nationale si specific dominant

  • Cea mai buna bucatarie frantuzeasca din Bucuresti 2017 – Le Bistrot Francais
  • Cea mai buna bucatarie japoneza din Bucuresti 2017 – Benihana
  • Cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti 2017 – Zexe
  • Cea mai buna bucatarie internationala din Bucuresti 2017 – Joseph
  • Cea mai buna bucatarie italiana fina din Bucuresti 2017 – Poesia
  • Cea mai buna bucatarie libaneza din Bucuresti 2017 – Piccolo Mondo
  • Cea mai buna bucatarie chinezeasca din Bucuresti 2017 – Zen Garden
  • Cea mai buna bucatarie greceasca din Bucuresti 2017 – Amvrosia
  • Cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti 2017 – MA Bistro
  • Cel mai bun sushi bar din Bucuresti 2017 – Ginger Sushi Bar & Lounge
  • Cel mai bun steakhouse din Bucuresti 2017 – JW Steakhouse
  • Cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti 2017 – Mesogios

Cei mai buni Chefs

Premii speciale

  • Cel mai bun restaurant nou deschis in Bucuresti 2017 – MAIZE
  • Cea mai frumoasa gradina a unui restaurant din Bucuresti 2017 – Casa Doina
  • Cel mai original restaurant din Bucuresti 2017 – Piranha
  • Cea mai incantatoare faptura intalnita intr-un restaurant din Bucuresti in 2017 – Alexandra (MAIZE)

Mentiuni – Preferintele Restocracy

Data actualizarii: 19/02/2018

  • Gheorghe ciubotaru :

    E pe bune? Sau pe… Eu, fiind profesionist în materie de alimentație publică, vă contrazic. În special pentru că nu poate nimeni stabili cu certitudine care este cea mai bună ciorbă de pui, de exemplu. „gusturile nu se discută” spune o vorba din bătrâni. Și atunci? Cum puteți voi hotărâ care este cea mai bună bucătărie? Orice fel de bucătărie. Astfel că toate clasamentele voastre sunt subiective.

  • Alecsa :

    De ce articolul foloseste o poza cu baietii de la Mesange Fromagerie cand acest cheese bar nu se regaseste in lista de premiati?

  • Andreea Trifan :

    La Poesia preturile sunt exagerat de mari, iar calitatea nu este intotdeauna aceeasi, nu recomand.

  • Liviu :

    The artist de ce nu e in lista? E totusi nr.1 pe tripadvisor.

    • George Butunoiu :

      1. Sunt prea putine restaurante cu tipul acela de bucatarie in Bucuresti, pentru a forma o categorie si a da un premiu; la fel e cu bucatariile spaniola, thailandeza etc.
      2. Am scris chiar aici un articol despre restaurantul care nu exista, insa care ajunsese No. 1 pe TripAdvisor. Asa ca aceste clasamente trebuie privite si ele cu rezerva cuvenita…
      GB

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.