Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

32 vizite

Dacă te-ai îndrăgostit deja de muzica portugheză sau cauți să o ...

59 vizite

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

114 vizite

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

913 vizite

Mananc zilnic de 40 de ani in restaurante, pentru ca asa a fost viata ...

450 vizite

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le detesta cel mai mult la n...

1059 vizite 4 comentarii

Bucataria romaneasca a facut un salt spectaculos in ultimii doi ani, d...

949 vizite

In restaurantele din Bucuresti, aproape fara exceptie, chelnerii au ob...

429 vizite 8 comentarii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

228 vizite

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

139 vizite

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

63 vizite

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

91 vizite

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui ...

526 vizite 1 comentarii

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

241 vizite

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

26 vizite

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

1501 vizite 1 comentarii

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

235 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

357 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

72 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

684 vizite 3 comentarii

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

932 vizite 2 comentarii

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

850 vizite

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

489 vizite 2 comentarii

Peste si fructe de mare cu care Dancing Lobster au concurat la Topul M...

45 vizite

Evaluatorii din juriile Restocracy la lucru, la restaurantele care con...

31 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Cea mai incantatoare faptura dintr-un restaurant bucuresteanIn ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti pe anul care a trecut, pentru cele mai importante bucatarii nationale si specific dominant, cei mai buni bucatari, cateva premii speciale si mentiunile „Preferintele Restocracy” pentru restaurantele apreciate de catre noi.

Nu am dat premii pentru categoriile (bucatariile) pentru care sunt prea putine restaurante in Bucuresti spre a putea face un adevarat clasament: bucataria spaniola, cea indiana, thailandeza etc., chiar daca si acestea sunt intre bucatariile mari si reprezentative ale lumii.

La bucataria italiana am facut un premiu doar pentru restaurantele cu bucatarie fina deoarece inca nu am definitivat metodologia de evaluare si de ierarhizare a celor cu bucatarie traditionala, pe care am decis sa le separam de cele cu bucatarie fina, pana la urma, dupa indelungate discutii.

La fel, pentru bucataria romaneasca nu am facut (inca) separarea intre bucataria romaneasca traditionala (taraneasca), cea boiereasca si cea fina – aceasta, ultima, abia aparuta, in urma cu cateva luni! Insa in premiile de anul viitor vor fi trei categorii distincte pentru aceasta bucatarie nationala a noastra.

Dintre bucatariile apropiat-orientale si nord africane, am premiat anul acesta doar pe cea libaneza, care este mult mai bine reprezentata in Bucuresti decat toate celelalte la un loc. Daca vom reusi sa punem la punct un instrumentar de evaluare operational, pe de o parte, si daca vor aparea si mai multe restaurante cu specific distinct in aceasta categorie, vom avea premii separate anul viitor.

Nu am facut, de asemenea, o categorie distincta pentru noile bucatarii creative fine, nouvelles cuisines, moleculare etc., pentru ca inca sunt putine restaurante de acest tip in Bucuresti. Speram sa ajunga si ele anul acesta la un numar care sa permita alcatuirea unui grup distinct.

Anul acesta vom finaliza si mecanismele de repertoriere, descriere si, eventual, evaluare a altor categorii aditionale din zona food & bar (cafenele, ceainarii, berarii, terase, cofetarii si patiserii, localuri boeme etc.), asa ca premiile de la inceputul anului urmator le vor include si pe multe dintre acestea, fara indoiala.

Voi reveni cu niste comentarii pe larg pentru fiecare dintre categoriile de mai jos, in care voi arata ce restaurante am luat in calcul, ce tendinte si trasaturi distinctive am remarcat la restaurantele respective, concluziile pe care le-am tras si diverse alte note si remarci.

Premiile vor fi / au fost inmanate castigatorilor in cadrul unei cermonii care are loc la Locanta Jaristea vineri 2 februarie 2016, un eveniment finantat de catre partenerul nostru Domeniile Bogdan, caruia ii multumesc din nou aici, in public.

Va multumesc dinainte pentru comentariile pe care le veti face in legatura cu aceste clasamente si cu premiile Restocracy!

George Butunoiu
fondator si evaluator principal Restocracy

Premiile Restocracy 2017 – Bucuresti

Restaurantul anului 2017 in Bucuresti – Le Bistrot Francais

Bucatarii nationale si specific dominant

  • Cea mai buna bucatarie frantuzeasca din Bucuresti 2017 – Le Bistrot Francais
  • Cea mai buna bucatarie japoneza din Bucuresti 2017 – Benihana
  • Cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti 2017 – Zexe
  • Cea mai buna bucatarie internationala din Bucuresti 2017 – Joseph
  • Cea mai buna bucatarie italiana fina din Bucuresti 2017 – Poesia
  • Cea mai buna bucatarie libaneza din Bucuresti 2017 – Piccolo Mondo
  • Cea mai buna bucatarie chinezeasca din Bucuresti 2017 – Zen Garden
  • Cea mai buna bucatarie greceasca din Bucuresti 2017 – Amvrosia
  • Cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti 2017 – MA Bistro
  • Cel mai bun sushi bar din Bucuresti 2017 – Ginger Sushi Bar & Lounge
  • Cel mai bun steakhouse din Bucuresti 2017 – JW Steakhouse
  • Cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti 2017 – Mesogios

Cei mai buni Chefs

Premii speciale

  • Cel mai bun restaurant nou deschis in Bucuresti 2017 – MAIZE
  • Cea mai frumoasa gradina a unui restaurant din Bucuresti 2017 – Casa Doina
  • Cel mai original restaurant din Bucuresti 2017 – Piranha
  • Cea mai incantatoare faptura intalnita intr-un restaurant din Bucuresti in 2017 – Alexandra (MAIZE)

Mentiuni – Preferintele Restocracy

Data actualizarii: 19/02/2018

  • Gheorghe ciubotaru :

    E pe bune? Sau pe… Eu, fiind profesionist în materie de alimentație publică, vă contrazic. În special pentru că nu poate nimeni stabili cu certitudine care este cea mai bună ciorbă de pui, de exemplu. „gusturile nu se discută” spune o vorba din bătrâni. Și atunci? Cum puteți voi hotărâ care este cea mai bună bucătărie? Orice fel de bucătărie. Astfel că toate clasamentele voastre sunt subiective.

  • Alecsa :

    De ce articolul foloseste o poza cu baietii de la Mesange Fromagerie cand acest cheese bar nu se regaseste in lista de premiati?

  • Andreea Trifan :

    La Poesia preturile sunt exagerat de mari, iar calitatea nu este intotdeauna aceeasi, nu recomand.

  • Liviu :

    The artist de ce nu e in lista? E totusi nr.1 pe tripadvisor.

    • George Butunoiu :

      1. Sunt prea putine restaurante cu tipul acela de bucatarie in Bucuresti, pentru a forma o categorie si a da un premiu; la fel e cu bucatariile spaniola, thailandeza etc.
      2. Am scris chiar aici un articol despre restaurantul care nu exista, insa care ajunsese No. 1 pe TripAdvisor. Asa ca aceste clasamente trebuie privite si ele cu rezerva cuvenita…
      GB

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.