Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Afiseaza
comentarii

Cea mai incantatoare faptura dintr-un restaurant bucuresteanIn ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti pe anul care a trecut, pentru cele mai importante bucatarii nationale si specific dominant, cei mai buni bucatari, cateva premii speciale si mentiunile „Preferintele Restocracy” pentru restaurantele apreciate de catre noi.

Nu am dat premii pentru categoriile (bucatariile) pentru care sunt prea putine restaurante in Bucuresti spre a putea face un adevarat clasament: bucataria spaniola, cea indiana, thailandeza etc., chiar daca si acestea sunt intre bucatariile mari si reprezentative ale lumii.

La bucataria italiana am facut un premiu doar pentru restaurantele cu bucatarie fina deoarece inca nu am definitivat metodologia de evaluare si de ierarhizare a celor cu bucatarie traditionala, pe care am decis sa le separam de cele cu bucatarie fina, pana la urma, dupa indelungate discutii.

La fel, pentru bucataria romaneasca nu am facut (inca) separarea intre bucataria romaneasca traditionala (taraneasca), cea boiereasca si cea fina – aceasta, ultima, abia aparuta, in urma cu cateva luni! Insa in premiile de anul viitor vor fi trei categorii distincte pentru aceasta bucatarie nationala a noastra.

Dintre bucatariile apropiat-orientale si nord africane, am premiat anul acesta doar pe cea libaneza, care este mult mai bine reprezentata in Bucuresti decat toate celelalte la un loc. Daca vom reusi sa punem la punct un instrumentar de evaluare operational, pe de o parte, si daca vor aparea si mai multe restaurante cu specific distinct in aceasta categorie, vom avea premii separate anul viitor.

Nu am facut, de asemenea, o categorie distincta pentru noile bucatarii creative fine, nouvelles cuisines, moleculare etc., pentru ca inca sunt putine restaurante de acest tip in Bucuresti. Speram sa ajunga si ele anul acesta la un numar care sa permita alcatuirea unui grup distinct.

Anul acesta vom finaliza si mecanismele de repertoriere, descriere si, eventual, evaluare a altor categorii aditionale din zona food & bar (cafenele, ceainarii, berarii, terase, cofetarii si patiserii, localuri boeme etc.), asa ca premiile de la inceputul anului urmator le vor include si pe multe dintre acestea, fara indoiala.

Voi reveni cu niste comentarii pe larg pentru fiecare dintre categoriile de mai jos, in care voi arata ce restaurante am luat in calcul, ce tendinte si trasaturi distinctive am remarcat la restaurantele respective, concluziile pe care le-am tras si diverse alte note si remarci.

Premiile vor fi / au fost inmanate castigatorilor in cadrul unei cermonii care are loc la Locanta Jaristea vineri 2 februarie 2016, un eveniment finantat de catre partenerul nostru Domeniile Bogdan, caruia ii multumesc din nou aici, in public.

Va multumesc dinainte pentru comentariile pe care le veti face in legatura cu aceste clasamente si cu premiile Restocracy!

George Butunoiu
fondator si evaluator principal Restocracy

Premiile Restocracy 2017 – Bucuresti

Restaurantul anului 2017 in Bucuresti – Le Bistrot Francais

Bucatarii nationale si specific dominant

  • Cea mai buna bucatarie frantuzeasca din Bucuresti 2017 – Le Bistrot Francais
  • Cea mai buna bucatarie japoneza din Bucuresti 2017 – Benihana
  • Cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti 2017 – Zexe
  • Cea mai buna bucatarie internationala din Bucuresti 2017 – Joseph
  • Cea mai buna bucatarie italiana fina din Bucuresti 2017 – Poesia
  • Cea mai buna bucatarie libaneza din Bucuresti 2017 – Piccolo Mondo
  • Cea mai buna bucatarie chinezeasca din Bucuresti 2017 – Zen Garden
  • Cea mai buna bucatarie greceasca din Bucuresti 2017 – Amvrosia
  • Cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti 2017 – MA Bistro
  • Cel mai bun sushi bar din Bucuresti 2017 – Ginger Sushi Bar & Lounge
  • Cel mai bun steakhouse din Bucuresti 2017 – JW Steakhouse
  • Cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti 2017 – Mesogios

Cei mai buni Chefs

Premii speciale

  • Cel mai bun restaurant nou deschis in Bucuresti 2017 – MAIZE
  • Cea mai frumoasa gradina a unui restaurant din Bucuresti 2017 – Casa Doina
  • Cel mai original restaurant din Bucuresti 2017 – Piranha
  • Cea mai incantatoare faptura intalnita intr-un restaurant din Bucuresti in 2017 – Alexandra (MAIZE)

Mentiuni – Preferintele Restocracy

Data actualizarii: 19/02/2018

  • Gheorghe ciubotaru :

    E pe bune? Sau pe… Eu, fiind profesionist în materie de alimentație publică, vă contrazic. În special pentru că nu poate nimeni stabili cu certitudine care este cea mai bună ciorbă de pui, de exemplu. „gusturile nu se discută” spune o vorba din bătrâni. Și atunci? Cum puteți voi hotărâ care este cea mai bună bucătărie? Orice fel de bucătărie. Astfel că toate clasamentele voastre sunt subiective.

  • Alecsa :

    De ce articolul foloseste o poza cu baietii de la Mesange Fromagerie cand acest cheese bar nu se regaseste in lista de premiati?

  • Andreea Trifan :

    La Poesia preturile sunt exagerat de mari, iar calitatea nu este intotdeauna aceeasi, nu recomand.

  • Liviu :

    The artist de ce nu e in lista? E totusi nr.1 pe tripadvisor.

    • George Butunoiu :

      1. Sunt prea putine restaurante cu tipul acela de bucatarie in Bucuresti, pentru a forma o categorie si a da un premiu; la fel e cu bucatariile spaniola, thailandeza etc.
      2. Am scris chiar aici un articol despre restaurantul care nu exista, insa care ajunsese No. 1 pe TripAdvisor. Asa ca aceste clasamente trebuie privite si ele cu rezerva cuvenita…
      GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close