Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa

MA e unul dintre noile bistrouri ale Bucurestiului, din noul val al micilor restaurante si cafenele care nu par sa fie facute de catre meseriasii vechi ai lumii restaurantelor, ci de catre niste copii cu figuri de intelectuali, cu semnele apartenentei la neo-boema la vedere.

MA se scrie cu majuscule la ambele litere si cu un accent grav pe A. Daca am retinut eu bine, MA ar insemna „impreuna” in catalana si „mana” in persana”. Daca nu, atunci inseamna altceva…

MA locieste intr-o camera mica de la parterul unei case de pe Aricescu, la Piata Floreasca, alaturi (in aceeasi casa, mai precis spus) de o minuscula cafenea, Two Minutes. E bine amenajat, cu bucataria deschisa, pe jumatate din spatiu, si cateva mese aliniate de-a lungul peretelui. Au banchete pe o parte, par confortabile, insa scaunele sunt cam incomode. Muzica stridenta si data tare, deranjanta pentru noi, probabil ca nu si pentru altii.

Meniul, de inspiratie frantuzeasca, e atractiv si incitant, se vad mana si capul unor creativi pe acolo – nu stiu daca al celor trei bucatari cu figuri de personaje de revista, sau ale foarte tinerilor fondatori, o fata si un baiat cu figuri de biblioteca, si care, pusi pe un cantar impreuna, probabil ca nu ar aduna la un loc cate kilograme am ajuns sa am eu, de cand cu Restocracy-ul…

Eu nu mananc carne cu paine, niciodata sandviciuri, iar hamburgeri nici atat. Insa au fost atat de insistenti cu sandviciul lor cu rata confiata si dulceata de ceapa, incat am cedat. Era cu confit de rata gatit 16 ore, gorgonzola, dulceata de ceapa fiarta 12 ore, cheddar maturat, rucola, coriandru, morcovi murati, mustar Dijon Maille, focaccia prajita in grasime de rata. Am mai luat Somon Glazurat cu Miso, adica somon marinat 3 zile in miso, servit pe pat de quinoa bio, castravete, avocado, coriandru, ceapa verde, alge, si niste paste de post, cu legume, pe care nu cred ca le au in meniu, le-au facut asa, ad-hoc.

Cu multa jena trebuie sa recunosc ca mi-a placut foarte tare sandviciul, l-am mancat pe tot, si chiar cu pofta. Si somonul si pastele au fost bune, insa nu la fel ca sandviciul. Cafeaua au adus-o de alaturi, de la Two Minutes.

Serviciul a fost foarte bun la MA Bistro, cu niste oameni zambitori de la natura, deschisi si saritori. Preturile nu sunt mici, insa raman rezonabile. Sandviciul meu a fost 40 de lei, somonul aproape 50. Probabil, asadar, ca poti manca bine cu vreo 100 de lei, ceea ce e OK, mancarea fiind chiar buna.

MA Bistro e un reprezentant tipic al noului val de localuri boeme, cafenele, bistrouri sau berarii mai mici dar mai originale, cu meniuri creative, cu oameni care arata altfel in bucatarie si in sala. Cheful e talentat, poate chiar mai mult decat cred eu acum, si se poate la fel de bine ca toata echipa lor fotogenica din bucatarie sa fie talentata. Cu siguranta, aceasta este noua generatie de bucatari de succes, diferita de cele de dinainte din multe puncte de vedere. Sper sa le mearga bine, pentru ca inca de cand am inceput sa scriu despre restaurante i-am indemnat pe cei care vor sa deschida localuri sa ia serios in calcul acest concept si acest fel de a face lucrurile. (GB – noiembrie 2017)

MA Bistro, mic restaurant boem la Piata Floreasca in Bucuresti

Data actualizarii: 26/08/2018

MA Bistro, noiembrie 2017  - Str. Constantin Aricescu, nr. 50A (Piata Floreasca)