Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

Mancare chinezeasca sub iedera, langa o mare casa... PengYou e un mic...

Voila Bistrot: Neo-boema, versiunea cu investitii minime O sa revin...

De luat in calcul Taverna Sarbului si atunci cand vreti o mancare roam...

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa MA e unul...

Afiseaza
comentarii

Le bistrot des amants (riches)…

Am revenit la MA Bistro la cateva luni de la prima vizita, si de la deschiderea lor, de fapt. Cred ca vazusem si atunci inscriptia cu „le bistrot des amants”, insa nu am luat-o in serios, crezusem ca e asa, de decor, un slogan sugubat al vreunuia dintre numerosii copii cu figuri de intelectuali si de creativi care se tot invart pe acolo. Dar nu, mi-am dat seama ca nu e doar o sclipitoare inspiratie a vreunui copywriter, ci un descriptor in toata regula, si ca eu eram cel prins pe picior gresit si inadecvat in context…

Mancarea la fel, buna si originala, se vede imediat talentul in bucataria aceea mica, dupa cum am spus si data trecuta. Si, intre timp, au primit de la noi si Premiul Restocracy pentru „cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti in 2017”. Nu am mai pus o evaluare noua, fiindca notele de la evaluarea din noiembrie au ramas aceleasi, am schimbat doar data cu cea de acum.

La MA Bistro acum am luat un ceviche, o salata de caracatita cu carnati si un peste foarte bun, peste care a turnat o inutila baltita de ulei dintr-un amestec mult prea iute, care mi-a stricat tot pranzul. E drept, scrisesera in meniu ca e iute, nu m-am uitat eu cum trebuie cand am cerut acel peste, altfel m-as fi suparat pe ei.

Dar pentru amanti cred ca e tocmai bun, acestia trebuie sa manance cat mai iute si cat mai clocotit in fata duduitelor infiorate, ca sa le impresioneze si sa le creasca libidoul – e un mecanism eficient de selectie naturala, bine documentat in manualele de psihologie.

In rest, ramane cum am zis deja, MA Bistro e unul dintre locurile interesante si speciale ale Bucurestiului… (GB – martie 2018)

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa

MA e unul dintre noile bistrouri ale Bucurestiului, din noul val al micilor restaurante si cafenele care nu par sa fie facute de catre meseriasii vechi ai lumii restaurantelor, ci de catre niste copii cu figuri de intelectuali, cu semnele apartenentei la neo-boema la vedere. MA se scrie cu majuscule la ambele litere si cu un accent grav pe A. Daca am retinut eu bine, MA ar insemna „impreuna” in catalana si „mana” in persana”. Daca nu, atunci inseamna altceva…

Meniul, de inspiratie frantuzeasca, e atractiv si incitant, se vad mana si capul unor creativi pe acolo – nu stiu daca al celor trei bucatari cu figuri de personaje de revista, sau ale foarte tinerilor fondatori, o fata si un baiat cu figuri de biblioteca, si care, pusi pe un cantar impreuna, probabil ca nu ar aduna la un loc cate kilograme am ajuns sa am eu, de cand cu Restocracy-ul. Eu nu mananc carne cu paine… (GB – noiembrie 2017) (citeste tot)

MA Bistro, mic restaurant boem la Piata Floreasca in Bucuresti

Terasa MA Bistro

Data actualizarii: 19/01/2019

MA Bistro, martie 2018