Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contributie

Mahala din Palatul Bragadiru e unul dintre restaurantele in voga in acest moment, si pe buna dreptate, pentru ca au acolo un chef bun, creativ, care stie bune cum stau lucrurile intr-o bucatarie si care a reusit sa umple restaurantul nu stiu cu ce clienti, pentru ca nu au aproape pe nimeni in jur, care sa poata veni pe jos pana la ei.

Mahala e primul din seria de restaurante ale Palatului Gragadiru, cum vii dinspre Bulevardul Libertatii. Amenajarea iti sare in ochi, e drept, insa nu toturor in felul in care si-a propus arhitectul care s-a ocupat de amenajare sa se intample. Mie si lui Cristi, invitatul meu, ni s-a parut fortat, fara prea multa noima, dar nu conteaza asta, fiindca toata lumea vorbeste despre mancarea de la Mahala, nu despre pereti.

Care mancare e destul de originala, un fel de bucatarie urbana mai elaborata, muncita bine la retete si in bucatarie. Noi am luat niste flori de dovlecel cu urda, cred ca asa se numeau (au trecut cateva saptamani de atunci), destul de bune, momite de vitel, bune acestea, un pate de casa, ca amuse bouche, foarte bun, intr-adevar, calcan, bun, dar nimic special cu el, cartofi zdrobiti buni, o plpa de rata asa si asa, o mamaliga excelenta si o spuma de castraveti oribila, cu atata otet in ea incat presupun ca a fost un sabotaj al cuiva, sau ceva supranatural s-a intamplat acolo, nu pot crede ca cheful de la Mahala a putut concepe si pune de bunavoie in meniu asa ceva.

Portii mici, preturi destul de mari la Mahala, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate repede 3-400 de lei de pe card.

Serviciul a fost bun, foarte rapizi, o surpriza de proportii aceasta. Un chelner foarte stapan pe situatie, sigur pe el si greu de prins pe picior gresit, care s-a prins repede ca cel de dinaintea lui nu intelege mare lucru din ce i se intampla si l-a trimis la alta masa.

Clienti destul de multi, micul restaurant Mahala era aproape plin cat am fost noi acolo, spre diferenta de data trecuta, cand eram aproape singuri. Poate de aceea si-au si dat acum silinta mai mult, prima data presupun ca nici nu era cheful prin preajma.

Mahala e un restaurant serios si bun, cu un chef talentat, de viitor, care poate ajunge mult mai departe de atat, presupun. Iti dai seama repede, de la inceput, de cand citesti meniul, chiar inainte sa ajunga mancarea pe masa, ca acolo e un om care stie si care intelege mai multe decat altii. Mahala e unul dintre cele mai bune restaurante din partea aceea de Bucuresti amestecat, vechi cu nou, in care greu gasesti vreun restaurant mai acatarii. Nu as merge atat de departe incat sa-i trimit la Mahala pe cei care ar face un ceas cu masina pana in Rahova, insa pe cei care stau sau lucreaza mai aproape ii indemn sa guste mancarurile de la Mahala. Dar sa vedem ce mai scriu si altii despre acest mic restaurant original si creativ… (GB – noiembrie 2017)

O nepotrivire

Mahala e unul dintre cele patru sau cinci restaurante de la Palatul Bragadiru, din Rahova, in spatele cladirii Academiei Romane, si e chiar primul, pe coltul palatului, cum vii dinspre Rondul Cosbuc. Spre diferenta de celelalte, care sunt amenajate asemanator, intr-un stil clasic, de inceput de secol trecut, Mahala are un design ceva mai modern, mai tineresc. Nu e mare, dimpotriva, cred ca e cel mai mic dintre cele de acolo.

Cititnd meniul de pe site-ul lor, mi s-a parut evident ca e un bucatar talentat acolo, nu multi ar fi in stare sa conceapa un asemenea meniu, si cu atat mai putin sa-l puna si in farfurie. Un meniu creativ, bucatarie urbana (ei ii spun contemporana pe site, ceea ce e cam acelasi lucru), bine prezentat. Insa mancarea a fost destul de obisnuita, nimic special, cu atat mai mult cu cat te duci cu asteptari mari la Mahala. Poate ca la pranz nu-si dau silinta la fel de mult, erau putini clienti, intr-adevar. Insa am auzit ca e un loc in care se aduna lumea, o clientela bine conturata si definita, asa ca poate ca atunci cand vin aceia au norocul sa manance altfel.

Cu siguranta, deci, ca va trebui sa revin la Mahala pentru o analiza mai amanuntita, mi-e greu sa cred ca bucatarul care a facut acel meniu face in fiecare zi mancarea asa cum am primit-o noi… (GB – martie 2017)

 

Data actualizarii: 26/08/2018

Mahala, noiembrie 2017  - Calea Rahovei, nr. 147-153 (Palatul Bragadiru)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close