Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat de luni bune, dupa ce am aflat ca Ici et La al francezului domn Dupre, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, s-a inchis, Cismigiu – Bistro la Etaj le-au luat locul si au deschis chiar la inceputul lui august. Apartin celor care au in grup cateva restarante cunoscute: Stadio, de pe Campineanu, Social 1 de langa Casa Poporului si inaltul Nor Sky, din Floreasca.

Cismigiu – Bistro la Etaj e un restaurant destul de mare, lung. Cu vedere panoramica de jur imprejurul Bucurestiului vechi, spre Regina Elisabeta in fata si spre Constantin Mille in spate, spre Brezoianu cu Palatul Universul si cu toate cladirile interesante dinspre parcul Cismigiu, de la care isi trage si numele.

Cismigiu – Bistro la Etaj e si foarte frumos. Am rasuflat usurat cand am vazut salonul amenajat clasic, in ton cu turnurile fin du siecle ale cladirilor din jur. Mi-era teama sa nu gasesc tencuiala data jos si tubulaturile pe vreun tavan industrial, dupa moda ultimilor ani, de care nu doar eu m-am plictisit. Insa e foarte placut la Cismigiu – Bistro la Etaj, luminos, culori foarte calde, aurii, cu scaune confortabile, demifotolii de plus. Muzica cam agresiva dupa ambianta si dupa conservatoarele mele gusturi.

De-a lungul restaurantului au si o terasa foarte ingusta, terasa de acoperis, cu cateva plante, insa pe care se poate sta doar cand nu bate soarele arzator, neavand vreun acoperis, fie el si o simpla umbrela.

Meniul e bine facut la Cismigiu – Bistro la Etaj, ca si la celelalte restaurante ale lor: putine feluri, bine alese si prezentate. Bucatarie frantuzeasca, nume de mancaruri compuse jucaus, cu niste cuvinte romanesti transpuse fonetic frantuzit.

Au un chef tanar la Cismigiu – Bistro la Etaj, pe Andrei Bogdan Dinca, cel din poza. Talentat si muncitor, sunt sigur ca va ajunge si el departe. Am luat pappardelle cu mult sos, dupa moda bucuresteana, destul de bune, si o rata excelenta, foarte bine facuta, cu piure foarte bun, de asemenea, si cu un surprinzator sos de ciocolata, inovatie pe care nu prea am apreciat-o. Ar fi fost si mai bine daca nu-i lasau zeama sa se scurga in farfurie pana sa ajunga la noi pe masa.

Serviciul a fost foarte bun, cu personal amabil, zambitor si saritor, cu un chelner simpatic si putin peltic, convins ca ne-a servit “parpadele” … 🙂

Preturile sunt foarte rezonabile la Cismigiu – Bistro la Etaj, mai ales pentru o astfel de ambianta in Bucurestiul vechi, cu istorie si cu secrete.

Cismigiu – Bistro la Etaj e un restaurant foarte bine facut, o investitie serioasa, de la ambianta la bucatarie, e o excelenta alegere pentru toti cei din zona, fie ei turisti bezmatici, bucuresteni noi sau vechi. Mai ales ca surprinzator de putine restaurante bune sunt in aglomeratul centru al marelui oras. O sa trec sa gust si celelalte feluri ale talentatului chef, sunt sigur ca vor fi la fel de bune. (GB – august 2018)

Cismigiu - Bistro la Etaj, restaurant la ultimul nivel al Hotelului Cismigiu

Cismigiu - Bistro la Etaj, restaurant la ultimul nivel al Hotelului Cismigiu

Data actualizarii: 05/08/2018

  • Adrian :

    Prietene, arata ca un salon de nunti. Si am intrat aici pt un review obiectiv, nu ma intereseaza de ce te-ai plictisit tu. Poate ca tu si gusturile tale conservatoare nu sunteti potriviti pentru astfel de review-uri… Cat despre mancare… “o rata excelenta cu un piure foarte bun” nu se numeste review de mancare.. sper sa te schimbe, GB sau sa iti gasesti ceva mai potrivit, pacat de ideea site-ului. Eu m-am lamurit de site-ul vostru. Content ff slab. Nu mai vin. Promit!

  • Dă-i un răspuns lui Adrian Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close