Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat de luni bune, dupa ce am aflat ca Ici et La al francezului domn Dupre, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, s-a inchis, Cismigiu – Bistro la Etaj le-au luat locul si au deschis chiar la inceputul lui august. Apartin celor care au in grup cateva restarante cunoscute: Stadio, de pe Campineanu, Social 1 de langa Casa Poporului si inaltul Nor Sky, din Floreasca.
Cismigiu – Bistro la Etaj e un restaurant destul de mare, lung. Cu vedere panoramica de jur imprejurul Bucurestiului vechi, spre Regina Elisabeta in fata si spre Constantin Mille in spate, spre Brezoianu cu Palatul Universul si cu toate cladirile interesante dinspre parcul Cismigiu, de la care isi trage si numele.
Cismigiu – Bistro la Etaj e si foarte frumos. Am rasuflat usurat cand am vazut salonul amenajat clasic, in ton cu turnurile fin du siecle ale cladirilor din jur. Mi-era teama sa nu gasesc tencuiala data jos si tubulaturile pe vreun tavan industrial, dupa moda ultimilor ani, de care nu doar eu m-am plictisit. Insa e foarte placut la Cismigiu – Bistro la Etaj, luminos, culori foarte calde, aurii, cu scaune confortabile, demifotolii de plus. Muzica cam agresiva dupa ambianta si dupa conservatoarele mele gusturi.
De-a lungul restaurantului au si o terasa foarte ingusta, terasa de acoperis, cu cateva plante, insa pe care se poate sta doar cand nu bate soarele arzator, neavand vreun acoperis, fie el si o simpla umbrela.
Meniul e bine facut la Cismigiu – Bistro la Etaj, ca si la celelalte restaurante ale lor: putine feluri, bine alese si prezentate. Bucatarie frantuzeasca, nume de mancaruri compuse jucaus, cu niste cuvinte romanesti transpuse fonetic frantuzit.
Au un chef tanar la Cismigiu – Bistro la Etaj, pe Andrei Bogdan Dinca, cel din poza. Talentat si muncitor, sunt sigur ca va ajunge si el departe. Am luat pappardelle cu mult sos, dupa moda bucuresteana, destul de bune, si o rata excelenta, foarte bine facuta, cu piure foarte bun, de asemenea, si cu un surprinzator sos de ciocolata, inovatie pe care nu prea am apreciat-o. Ar fi fost si mai bine daca nu-i lasau zeama sa se scurga in farfurie pana sa ajunga la noi pe masa.
Serviciul a fost foarte bun, cu personal amabil, zambitor si saritor, cu un chelner simpatic si putin peltic, convins ca ne-a servit “parpadele” … 🙂
Preturile sunt foarte rezonabile la Cismigiu – Bistro la Etaj, mai ales pentru o astfel de ambianta in Bucurestiul vechi, cu istorie si cu secrete.
Cismigiu – Bistro la Etaj e un restaurant foarte bine facut, o investitie serioasa, de la ambianta la bucatarie, e o excelenta alegere pentru toti cei din zona, fie ei turisti bezmatici, bucuresteni noi sau vechi. Mai ales ca surprinzator de putine restaurante bune sunt in aglomeratul centru al marelui oras. O sa trec sa gust si celelalte feluri ale talentatului chef, sunt sigur ca vor fi la fel de bune. (GB – august 2018)
Strada Ion Brezoianu si imprejurimile din Centrul Istoric, cu restaurantele Casa Gorjana, Trofic, Energiea, Paine si Vin, Origo, Gambrinus, Vatra, Bistro Cismigiu, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, Cafe Meron vizavi, Palatul Universul si altele, vazute si de sus, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, de pe terasa Cismigiu Bistro
Comentarii (1)
Prietene, arata ca un salon de nunti. Si am intrat aici pt un review obiectiv, nu ma intereseaza de ce te-ai plictisit tu. Poate ca tu si gusturile tale conservatoare nu sunteti potriviti pentru astfel de review-uri… Cat despre mancare… “o rata excelenta cu un piure foarte bun” nu se numeste review de mancare.. sper sa te schimbe, GB sau sa iti gasesti ceva mai potrivit, pacat de ideea site-ului. Eu m-am lamurit de site-ul vostru. Content ff slab. Nu mai vin. Promit!