Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

Afiseaza

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat de luni bune, dupa ce am aflat ca Ici et La al francezului domn Dupre, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, s-a inchis, Cismigiu – Bistro la Etaj le-au luat locul si au deschis chiar la inceputul lui august. Apartin celor care au in grup cateva restarante cunoscute: Stadio, de pe Campineanu, Social 1 de langa Casa Poporului si inaltul Nor Sky, din Floreasca.

Cismigiu – Bistro la Etaj e un restaurant destul de mare, lung. Cu vedere panoramica de jur imprejurul Bucurestiului vechi, spre Regina Elisabeta in fata si spre Constantin Mille in spate, spre Brezoianu cu Palatul Universul si cu toate cladirile interesante dinspre parcul Cismigiu, de la care isi trage si numele.

Cismigiu – Bistro la Etaj e si foarte frumos. Am rasuflat usurat cand am vazut salonul amenajat clasic, in ton cu turnurile fin du siecle ale cladirilor din jur. Mi-era teama sa nu gasesc tencuiala data jos si tubulaturile pe vreun tavan industrial, dupa moda ultimilor ani, de care nu doar eu m-am plictisit. Insa e foarte placut la Cismigiu – Bistro la Etaj, luminos, culori foarte calde, aurii, cu scaune confortabile, demifotolii de plus. Muzica cam agresiva dupa ambianta si dupa conservatoarele mele gusturi.

De-a lungul restaurantului au si o terasa foarte ingusta, terasa de acoperis, cu cateva plante, insa pe care se poate sta doar cand nu bate soarele arzator, neavand vreun acoperis, fie el si o simpla umbrela.

Meniul e bine facut la Cismigiu – Bistro la Etaj, ca si la celelalte restaurante ale lor: putine feluri, bine alese si prezentate. Bucatarie frantuzeasca, nume de mancaruri compuse jucaus, cu niste cuvinte romanesti transpuse fonetic frantuzit.

Au un chef tanar la Cismigiu – Bistro la Etaj, pe Andrei Bogdan Dinca, cel din poza. Talentat si muncitor, sunt sigur ca va ajunge si el departe. Am luat pappardelle cu mult sos, dupa moda bucuresteana, destul de bune, si o rata excelenta, foarte bine facuta, cu piure foarte bun, de asemenea, si cu un surprinzator sos de ciocolata, inovatie pe care nu prea am apreciat-o. Ar fi fost si mai bine daca nu-i lasau zeama sa se scurga in farfurie pana sa ajunga la noi pe masa.

Serviciul a fost foarte bun, cu personal amabil, zambitor si saritor, cu un chelner simpatic si putin peltic, convins ca ne-a servit “parpadele” … 🙂

Preturile sunt foarte rezonabile la Cismigiu – Bistro la Etaj, mai ales pentru o astfel de ambianta in Bucurestiul vechi, cu istorie si cu secrete.

Cismigiu – Bistro la Etaj e un restaurant foarte bine facut, o investitie serioasa, de la ambianta la bucatarie, e o excelenta alegere pentru toti cei din zona, fie ei turisti bezmatici, bucuresteni noi sau vechi. Mai ales ca surprinzator de putine restaurante bune sunt in aglomeratul centru al marelui oras. O sa trec sa gust si celelalte feluri ale talentatului chef, sunt sigur ca vor fi la fel de bune. (GB – august 2018)

Cismigiu - Bistro la Etaj, restaurant la ultimul nivel al Hotelului Cismigiu

Cismigiu - Bistro la Etaj, restaurant la ultimul nivel al Hotelului Cismigiu

Data actualizarii: 05/08/2018

  • Adrian :

    Prietene, arata ca un salon de nunti. Si am intrat aici pt un review obiectiv, nu ma intereseaza de ce te-ai plictisit tu. Poate ca tu si gusturile tale conservatoare nu sunteti potriviti pentru astfel de review-uri… Cat despre mancare… “o rata excelenta cu un piure foarte bun” nu se numeste review de mancare.. sper sa te schimbe, GB sau sa iti gasesti ceva mai potrivit, pacat de ideea site-ului. Eu m-am lamurit de site-ul vostru. Content ff slab. Nu mai vin. Promit!