Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Afiseaza

Lucrurile stau cam asa: cei care au si Bamboo, au preluat spatiul dinspre lac de la Bonton Palace, impreuna cu marea terasa cu piscina din Parcul Herastrau.

Bonton Palace au o bucata din Parcul Herastrau, in capatul dinspre Bulevardul Beijing (Ambasada Chinei). La inceput au vrut sa faca ceva unitar, un adevarat complex de agrement, insa dupa o vreme l-au divizat si au inchiriat altora. Cei care au Nuba au luat partea dinspre strada, spre Soseaua Nordului, unde au acum un restaurant bun, Argentine, si unul mediocru, Octopus.

Restul a ajuns acum la cei de la Bamboo, dupa cum am spus, care au facut un restaurant italian in cladirea dinspre lac, Limo Cuisine, si un club, cafenea, lounge sau cum vreti sa o mai numiti, pe ponton, care se cheama Kayo Summer Club Garden. Marea terasa, care are si piscina, e impartita frateste de catre acestea doua, si la fel si terasa de pe acoperisul Limo Cuisine, care e un spatiu cu personalitate proprie, oarecum.

Mi-au spus ca Limo Cuisine, ca restaurant, nu e deschis inca, se mai fac amenajari la salon si la terasa din fata lui. Bucataria e functionala, insa, si poti primi mancare daca stai undeva pe terasa mare. Peste vreo saptamana sau doua vor deschide Limo Cuisine cu totul.

De la Kayo Summer Club Garden poti lua bauturi, fiindca e o terasa de vara de tip cafenea – club. La pranz, cand am ajuns eu, era inchis pontonul, se putea sta numai pe terasa de la piscina. Care terasa nu era inca amenajata asa cum imi inchipui eu ca ar trebui sa arate. Nu par sa fi facut cine stie ce renovari fata de cum stiam eu Bonton Palace-ul, si nici macar maturata nu era. Probabil nu se asteptau sa aiba clienti la pranz, eram singurii nede-ai lor acolo.

Ne-au servit, totusi, si inca foarte amabili. Am vazut niste italieni in bucatarie. Meniul Limo Cuisine e si el din bucataria italiana, un fel de amestec de bucatarie traditionala cu aspiratii catre cea fina. Pranzul a inceput foarte bine la Limo Cuisine, cu o caracatita bine rumenita, buna la gust, si cu un piure de cartofi foart bun si el. Insa orezul negru cu legume si creveti a fost destul de mediocru, Bibanul de mare a fost putintel mai bun, insa nu cine stie ce, iar sparanghelul nu a fost curatat de tepi!

Serviciul a fost amuzant, cu un chelner, barman, sef de terasa su manager, ce o fi fost, foarte vesel, cu chef de vorba si de glume, ne-a placut sa facem conversatie. Nu stia el cateva lucruri elementare, insa nu te poti supara, mai ales cand esti deja intr-o dispozitie de vacanta pe o astfel de terasa cu piscina si cu lac.

Preturile sunt mari la Limo Cuisine, si era de asteptat sa fie astfel. O masa in doi iti scoate repede 500 de lei de pe card si ii transfera la Bamboo, daca iei vinul mai ieftin. Daca iei unul mai scump, e mai scump…

Limo Cuisine, impreuna cu Kayo Summer Club Garden, cu terasele lor si cu piscina sunt acum cel mai mare restaurant de vara din Parcul Herastrau, daca le luam impreuna, su unul dintre cele mai mari din Bucuresti. Sa vedem ce va fi la iarna…

Cat despre mancare, bun, am inteles ca Limo Cuisine nu s-a deschis inca, faceau inca teste si ne-au nimerit tocmai pe noi cobai. Ca nu le-a iesit mancarea asa cum au prezentat-o, poti intelege, ca de aceea se numeste experiment, insa in loc sa ne plateasca ei pe noi pentru asta, ne-au luat noua o gramada de bani. O sa revin in caurand la Limo Cuisine, cand va fi in intregime operational, sa vad daca va fi o alta mancare. Deocamdata nu i-am pus in lista restaurantelor cu bucatarie fina. Sunt foarte curios daca vor ajunge pana la urma acolo… (GB – iulie 2018)

Data actualizarii: 16/07/2018