Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Bistrou cantina corporatistaBacania Veche din cartierul de afaceri...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Bake a Coffee e o cafenea mica pe strada Polona, aproape de intersecti...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Boema austera scandinava in MatasariBITE e un restaurant constru...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

Afiseaza

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud

Chef Claude Giraud la La Cave de BucarestAm scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune dintre toate, cu orice bucatarie ar fi acestea. Fiindca l-au adus atunci pe Thomas Parnaud, un foarte talentat tanar chef francez de “scoala veche”, La Haute Cuisine Francaise, cea clasica, a marilor fondatori. Dar dupa o vreme a plecat Thomas Parnaud, si ma intrebam cat de la fel a ramas La Cave de Bucarest.

Abia acum am reusit sa ajung pana la ei, fiindca sunt foarte departe de mine. In acest moment merg cu o formula pe care au mai incercat-o si altii, ca bucataria sa fie condusa de la distanta de un mare chef, care sa decida conceptul gastronomic, retetele, ingredientele si produsele, sa pregateasca personalul din bucatarie, sa vina periodic sa vada la fata locului cum merg lucrurile.

La Cave de Bucarest au decis sa faca asta cu marele chef francez cu doua setlute Michelin Claude Giraud, unul dintre cei mai mari chefs din Franta si din lume. Claude Giraud a mai fost de cateva ori in Romania, a pregatit cateva cine speciale la care am fost si eu invitat, am scris despre ele aici, pe site.

La La Cave de Bucarest am regasit un meniu de mare restaurant frantuzesc cu bucatarie fina, La Grande Cuisine: trei antreuri, trei feluri de peste, trei cu carne, trei deserturi si un meniu special pentru copii. O parte dintre ele erau din meniul lui Thomas Parnaud, si pe buna dreptate, erau mancaruri excelente si nu aveau motive sa le schimbe prea curand, mai ales ca bucatarii ajunsesera sa le patrunda multe secrete.

Acum am luat o supa crema de ciuperci cu tartar de ciuperci si sunca spaniola, foarte buna, si un piept de rata, la fel, foarte bun, cu telina buna si cu un sos de mustar de Dijon, asupra caruia m-am contrazis cu o bucatareasa, s-a suparat cand i-am spus ca avea mult prea mult mustar, care acoperea complet toate celelalte ingrediente ale sosului, cu gusturile si aromele pe care chiar as fi vrut sa le gasesc.

In rest, toate la fel la La Cave de Bucarest, inclusiv aceiasi chelneri, despre care am mai scris. Si preturile la fel, destul de mici pentru o asemenea mancare fina si rara, inca, in imensul si pestritul nostru oras. Pentru cei care locuiesc sau lucreaza in Militari, ar trebui sa fie o mare bucurie, insa inca foarte putini dintre ei stiu ce au la doi pasi, se pare… (GB – octombrie 2018)

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari…

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada … (citeste tot)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Chef Claude Giraud la La Cave de Bucarest

Data actualizarii: 25/04/2021

La Cave de Bucarest  - Str. Margelelor, nr. 139-143 (Militari)

  • Anonim :

    buna seara
    am inteles ca domnul Parnaud a plecat de la LaCave……specificul bucătăriei o fi ramas? a lăsat ceva în urma ?

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close