Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud

Chef Claude Giraud la La Cave de BucarestAm scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune dintre toate, cu orice bucatarie ar fi acestea. Fiindca l-au adus atunci pe Thomas Parnaud, un foarte talentat tanar chef francez de “scoala veche”, La Haute Cuisine Francaise, cea clasica, a marilor fondatori. Dar dupa o vreme a plecat Thomas Parnaud, si ma intrebam cat de la fel a ramas La Cave de Bucarest.

Abia acum am reusit sa ajung pana la ei, fiindca sunt foarte departe de mine. In acest moment merg cu o formula pe care au mai incercat-o si altii, ca bucataria sa fie condusa de la distanta de un mare chef, care sa decida conceptul gastronomic, retetele, ingredientele si produsele, sa pregateasca personalul din bucatarie, sa vina periodic sa vada la fata locului cum merg lucrurile.

La Cave de Bucarest au decis sa faca asta cu marele chef francez cu doua setlute Michelin Claude Giraud, unul dintre cei mai mari chefs din Franta si din lume. Claude Giraud a mai fost de cateva ori in Romania, a pregatit cateva cine speciale la care am fost si eu invitat, am scris despre ele aici, pe site.

La La Cave de Bucarest am regasit un meniu de mare restaurant frantuzesc cu bucatarie fina, La Grande Cuisine: trei antreuri, trei feluri de peste, trei cu carne, trei deserturi si un meniu special pentru copii. O parte dintre ele erau din meniul lui Thomas Parnaud, si pe buna dreptate, erau mancaruri excelente si nu aveau motive sa le schimbe prea curand, mai ales ca bucatarii ajunsesera sa le patrunda multe secrete.

Acum am luat o supa crema de ciuperci cu tartar de ciuperci si sunca spaniola, foarte buna, si un piept de rata, la fel, foarte bun, cu telina buna si cu un sos de mustar de Dijon, asupra caruia m-am contrazis cu o bucatareasa, s-a suparat cand i-am spus ca avea mult prea mult mustar, care acoperea complet toate celelalte ingrediente ale sosului, cu gusturile si aromele pe care chiar as fi vrut sa le gasesc.

In rest, toate la fel la La Cave de Bucarest, inclusiv aceiasi chelneri, despre care am mai scris. Si preturile la fel, destul de mici pentru o asemenea mancare fina si rara, inca, in imensul si pestritul nostru oras. Pentru cei care locuiesc sau lucreaza in Militari, ar trebui sa fie o mare bucurie, insa inca foarte putini dintre ei stiu ce au la doi pasi, se pare… (GB – octombrie 2018)

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari…

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada … (citeste tot)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Chef Claude Giraud la La Cave de Bucarest

Data actualizarii: 25/04/2021

La Cave de Bucarest  - Str. Margelelor, nr. 139-143 (Militari)

  • Anonim :

    buna seara
    am inteles ca domnul Parnaud a plecat de la LaCave……specificul bucătăriei o fi ramas? a lăsat ceva în urma ?

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close