Restaurante si localuri cu alte feluri de muzica decat cea populara si de petrecere

Ord. dupa

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutului Cine ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

Din marile hotspot-uri ale neo-boemei bucurestene Deschis Gastrobar...

eVarza Pub, perfect pentru cei care cauta mancarea ieftina, socializar...

Boema la scara industriala Fabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

Ground Zero este o berarie artizanala, bar, mic bistrou si club boem s...

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

Cotroceniul ar merita mai mult Stiu restaurantul acesta, Jazz Book,...

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud Am scris d...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

Alt loc cu farmec al Bucurestiului vechi Cred ca Luna Cafe & Bi...

O fi un loc cu adevarat boem, sau doar unul pentru dat muzica la maxim...

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

Trattoria Il Calcio H, cea mai proasta mancare dintre toate cele vreo ...

Ansamnlu de bucatarii internationala si romaneasca iti ofera posibilit...

Afiseaza

La Cave de Bucarest: exista viata si dupa Thomas Parnaud

Chef Claude Giraud la La Cave de BucarestAm scris despre La Cave de Bucarest ca e unul dintre cele mai bune restaurante frantuzesti din Bucuresti, si chiar printre cele mai bune dintre toate, cu orice bucatarie ar fi acestea. Fiindca l-au adus atunci pe Thomas Parnaud, un foarte talentat tanar chef francez de “scoala veche”, La Haute Cuisine Francaise, cea clasica, a marilor fondatori. Dar dupa o vreme a plecat Thomas Parnaud, si ma intrebam cat de la fel a ramas La Cave de Bucarest.

Abia acum am reusit sa ajung pana la ei, fiindca sunt foarte departe de mine. In acest moment merg cu o formula pe care au mai incercat-o si altii, ca bucataria sa fie condusa de la distanta de un mare chef, care sa decida conceptul gastronomic, retetele, ingredientele si produsele, sa pregateasca personalul din bucatarie, sa vina periodic sa vada la fata locului cum merg lucrurile.

La Cave de Bucarest au decis sa faca asta cu marele chef francez cu doua setlute Michelin Claude Giraud, unul dintre cei mai mari chefs din Franta si din lume. Claude Giraud a mai fost de cateva ori in Romania, a pregatit cateva cine speciale la care am fost si eu invitat, am scris despre ele aici, pe site.

La La Cave de Bucarest am regasit un meniu de mare restaurant frantuzesc cu bucatarie fina, La Grande Cuisine: trei antreuri, trei feluri de peste, trei cu carne, trei deserturi si un meniu special pentru copii. O parte dintre ele erau din meniul lui Thomas Parnaud, si pe buna dreptate, erau mancaruri excelente si nu aveau motive sa le schimbe prea curand, mai ales ca bucatarii ajunsesera sa le patrunda multe secrete.

Acum am luat o supa crema de ciuperci cu tartar de ciuperci si sunca spaniola, foarte buna, si un piept de rata, la fel, foarte bun, cu telina buna si cu un sos de mustar de Dijon, asupra caruia m-am contrazis cu o bucatareasa, s-a suparat cand i-am spus ca avea mult prea mult mustar, care acoperea complet toate celelalte ingrediente ale sosului, cu gusturile si aromele pe care chiar as fi vrut sa le gasesc.

In rest, toate la fel la La Cave de Bucarest, inclusiv aceiasi chelneri, despre care am mai scris. Si preturile la fel, destul de mici pentru o asemenea mancare fina si rara, inca, in imensul si pestritul nostru oras. Pentru cei care locuiesc sau lucreaza in Militari, ar trebui sa fie o mare bucurie, insa inca foarte putini dintre ei stiu ce au la doi pasi, se pare… (GB – octombrie 2018)

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Militari…

Auzisem despre restaurantul La Cave de Bucarest de aproape cinci ani, de cand s-a deschis in Militari, am si fost acolo mai demult, insa nu am stiut ca si-au pus in minte sa-l faca unul dintre cele mai bune din Bucuresti, aducand aici un chef francez de mare clasa.

Nu stiu ce calcule si-a facut domnul Focsa (asa am dedus ca-l cheama pe patron) de a inceput o astfel de investitie in Militari, si nici macar in partea cartierului plina de lume, ci pe o strada … (citeste tot)

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, etapa de preselectie Foie Gras

Chef Claude Giraud la La Cave de Bucarest

Data actualizarii: 10/07/2019

La Cave de Bucarest

  • Anonim :

    buna seara
    am inteles ca domnul Parnaud a plecat de la LaCave……specificul bucătăriei o fi ramas? a lăsat ceva în urma ?

  • Lasă un răspuns la Anonim Anulează răspunsul