Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Adamo by MRS Residence și dedublarea La Fattoria În iulie s-a des...

11832 vizite 5 comentarii

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14937 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3062 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

307 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30488 vizite 6 comentarii

Nunta luxoasa in Vitan Bellagio Villa e un restaurant cu ceva ani i...

2759 vizite

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

25659 vizite 16 comentarii

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

2557 vizite

Bellini Barn. Dar i-au spus, mai poetic, Bellini Garden... Acolo a ...

1916 vizite

Bocca Lupo - Pasiunea pentru detalii ambientale Bocca Lupo e un res...

7478 vizite 3 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui

Cuptorul de pizza din luxoasa casa din PrimaveriiIarasi la Trattoria Buongiorno Primaverii, dupa doi ani. Lumea tot pe terasa ingusta dinspre bulevardul Primaverii, chiar daca o tin inchisa ermetic. Cativa in salonul de la mezanin, la etajele intai si doi pustiu, la fel pe terasa de pe acoperis, care nici macar amenajata nu era. Pacat de ea, mi se pare cel mai interesant loc din tot casoiul acela fara ferestre. Un cuptor mare de pizza chiar la intrare – cred ca face atac de cord arhitectul atat de mandru de casa lui rosie, daca aude.

Toate celelalte la fel ca si data trecuta, nu le mai reiau. Trattoria Buongiorno Primaverii e un restaurant pentru cetele de corporatisti din zona si pentru middle-class-ul bogatului cartier. Asa si-a proiectet Dragos Petrescu  toate restaurantele pe care le are, si si-a facut calculele foarte bine, dupa bine se stie. Cum reuseste el sa faca restaurante populare de succes in palate si cladiri de mare lux, putini inteleg… (GB – iulie 2019)

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu

Trattoria Buongiorno Primaverii se cheama Primaverii pentru ca e pe bulevardul Primaverii. E un alt restaurant mare al lui Dragos Petrescu, care la preluat de la unii care au facut o investitie enorma acolo. A crezut ca vor da lovitura cu un restaurant de lux, dar au pierdut banii. Dragos Petrescu i-a asteptat pana au ajuns la faliment, a preluat spatiul sau afacerea pe mai nimic. Si dupa aceea a reusit sa umple restaurantul, adica exact ceea ce stie el sa faca cel mai bine.

Casa aceea rosie mi se pare oribila, mai ales pe o strada eleganta, cu case mari si vechi. Insa unii o considera ca o mare realizare arhitectonica, cica a luat si un premiu de la nu stiu ce publicatie de arhitectura. Aceea a fost facuta sa fie casa de milionari. Au si locuit acolo directorii generali straini ai Vodafone, la inceputurile telefoniei mobile in Romania. Nu stiu cum or fi reusit, pentru ca ceva mai rece si mai indepartat de ideea de casa, de camin, rar am vazut. Dar poate tocmai de aceea au plecat de acolo si au lasat altora rosia casa…

Brown Sugar

Dupa directorii de la Vodafone a fost deschis acolo un restaurant – club, Brown Sugar. Niste arhitecti buni au reusit sa recupereze spatiul, mult mai potrivit unei astfel de folosiri decat unei case in care sa doarma oameni. Am fost acolo cand au deschis si era destul de impresionant.

Nu stiu daca a mai fost ceva in casa rosie de pe Primaverii intre Brown Sugar si Trattoria Buongiorno Primaverii. Cred ca cea mai mare parte a mobilierului si amenajarilor au ramas in aceeasi formula, nici nu ar fi avut de ce sa le schimbe, pentru ca aratau foarte bine, dupa cum am mai spus.

La inceput, terasa fusese proiectata sa fie pe acoperis. Am uitat sa intreb daca acum mai au ceva si acolo, sus, insa au facut o terasa la parter, destul de reusita, chiar daca e cam inghesuita. E lunga si ingusta, de-a lungul laturii de pe bulevard a casei rosii.

Mancarea…

e rezonabila la Trattoria Buongiorno Primaverii, am mai scris despre ea si la celelalte descrieri ale Trattoriilor Buongiorno. Nu am verificat cu atentie, insa cred ca meniurile sunt identice, la fel si retetele, produsele, furnizorii etc. E bucatarie intaliana clasica, traditionala, cuminte, nimic nou, nimic spectaculos, felurile arhicunoscute de acum bucurestenilor.

Si preturile sunt rezonabile la Trattoria Buongiorno Primaverii. Asta nu inseamna ca sunt mici, dar pentru un restaurant elegant, frumos amenajat, in zona cu cele mai mari chirii din Bucuresti si din tara, sunt OK. Si serviciul e bun la Trattoria Buongiorno Primaverii, asa cum e peste tot la restaurantele lui Dragos Petrescu, fiindca el stie ceva ce alti patroni de restaurante nu stiu, si nici nu inteleg, chiar daca le explica cineva cu fraze scurte si cuvinte simple.

Trattoria Buongiorno Primaverii nu e nici cel mai bun restaurant italian din Bucuresti, nici cel mai ieftin, insa e mai plin decat aproape oricare dintre celelalte… (GB – mai 2017)

Saloanele si terasele Buongiorno Primaverii pe 4 niveluri
Data actualizarii: 23/04/2020

Trattoria Buongiorno Primaverii  - Str. Herastrau, nr. 2 (Piata Ch. de Gaulle)

  • Andries George :

    Super

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close