Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti.

Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale.

Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple „care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in Delta merge asa, iei legumele direct din gradina sau pestele din balta sau din Dunarea din spatele casei, le pui repede in oala, intregi sau aproape intregi, si ies o supa sau un ratatouille foarte bune. Insa, nu stiu cum se face ca in mijlocul Bucurestiului nu vor deloc mancarurile astea sa arate la fel si sa aiba acelasi gust, chiar daca le pui tot intregi in oala… 🙁

La Cava Bistro am luat o supa de peste si fructe de mare, care era o fiertura de vietati marine si cam atat. Nici ratatouille nu a fost cine stie ce. Parmigiana di zucchini a fost ceva mai bun, pulpa de rata cu piure bunicica, dar nimic deosebit. Cafeaua foarte buna. Preturile nu sunt de bistrou, sunt mai mari, insa raman accesibile. O masa in doi, cu un vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei si ceva.

Cu serviciul am avut o surpriza la Cava Bistro. Au fost foarte amabili, zambitori, s-au straduit sa faca tot ce trebuie. Nu stiau ei prea bine ce ar trebui unor oameni care mananca intr-un loc publoc, insa cand le spuneai ce, rezolvau imediat. Surpriza despre care ziceam a fost nu numai ca nu ne-au intrebat ce vin bem, ci nu ne-au intrebat deloc, adica nici macar daca vrem sa bem vin! Nu mai spun ca sa ne si recomande ceva… Nu am cerut vin, desi am fi baut cateva pahare, la ce mancare luaseram, am asteptat pana la sfarsit sa vedem ce vor face. Cum nu au facut nimic, dupa cum si banuiam, i-am iscodit eu, de curiozitate, de ce nu ne-au intrebat si de vin. Replica chelnerului, combinata cu uluirea de pe chipul lui, a fost de o inocenta dezarmanta: „Am crezut ca vreti sa beti doar apa!” Ca sa nu mai spun si ca aveau doar un singur vin la pahar, desi in meniu sunt trecute vreo patru sau cinci.

Cava Bistro e, asadar, un bistrou frumos, facut cu multa munca si cu o investitie consistenta. Inca nu mi-e clara daca e doar bistrou, sau un winebar-bistrou. Sa vedem daca se vor putea descurca cu riscul pe care si l-au asumat venind cu un concept culinar si cu un meniu greu de vandut in mijlocul Bucurestiului… (GB – noiembrie 2017)

CAVA Bistro

CAVA Bistro

CAVA Bistro, restaurant si wine bar la Piata Floreasca in Bucuresti

Data actualizarii: 13/07/2018

CAVA Bistro, noiembrie 2017  - Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close