Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Afiseaza
comentarii

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti.

Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale.

Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple „care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in Delta merge asa, iei legumele direct din gradina sau pestele din balta sau din Dunarea din spatele casei, le pui repede in oala, intregi sau aproape intregi, si ies o supa sau un ratatouille foarte bune. Insa, nu stiu cum se face ca in mijlocul Bucurestiului nu vor deloc mancarurile astea sa arate la fel si sa aiba acelasi gust, chiar daca le pui tot intregi in oala… 🙁

La Cava Bistro am luat o supa de peste si fructe de mare, care era o fiertura de vietati marine si cam atat. Nici ratatouille nu a fost cine stie ce. Parmigiana di zucchini a fost ceva mai bun, pulpa de rata cu piure bunicica, dar nimic deosebit. Cafeaua foarte buna. Preturile nu sunt de bistrou, sunt mai mari, insa raman accesibile. O masa in doi, cu un vin bun, te duce pe la vreo 300 de lei si ceva.

Cu serviciul am avut o surpriza la Cava Bistro. Au fost foarte amabili, zambitori, s-au straduit sa faca tot ce trebuie. Nu stiau ei prea bine ce ar trebui unor oameni care mananca intr-un loc publoc, insa cand le spuneai ce, rezolvau imediat. Surpriza despre care ziceam a fost nu numai ca nu ne-au intrebat ce vin bem, ci nu ne-au intrebat deloc, adica nici macar daca vrem sa bem vin! Nu mai spun ca sa ne si recomande ceva… Nu am cerut vin, desi am fi baut cateva pahare, la ce mancare luaseram, am asteptat pana la sfarsit sa vedem ce vor face. Cum nu au facut nimic, dupa cum si banuiam, i-am iscodit eu, de curiozitate, de ce nu ne-au intrebat si de vin. Replica chelnerului, combinata cu uluirea de pe chipul lui, a fost de o inocenta dezarmanta: „Am crezut ca vreti sa beti doar apa!” Ca sa nu mai spun si ca aveau doar un singur vin la pahar, desi in meniu sunt trecute vreo patru sau cinci.

Cava Bistro e, asadar, un bistrou frumos, facut cu multa munca si cu o investitie consistenta. Inca nu mi-e clara daca e doar bistrou, sau un winebar-bistrou. Sa vedem daca se vor putea descurca cu riscul pe care si l-au asumat venind cu un concept culinar si cu un meniu greu de vandut in mijlocul Bucurestiului… (GB – noiembrie 2017)

CAVA Bistro

CAVA Bistro

CAVA Bistro, restaurant si wine bar la Piata Floreasca in Bucuresti

Data actualizarii: 13/07/2018

CAVA Bistro, noiembrie 2017  - Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piata Floreasca)

cava-bistro-noiembrie-2017-restocracy