Restaurantele, cafenelele si alte localuri din centrele istorice ale marilor orase

Ord. dupa

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Intocmai ca şi pâinea, vinul este parte din viaţa, tradiţiile şi ...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Caru cu Bere, o minune logistica Nu merg des la Caru cu Bere, desi il...

Ideea barului de vinuri CORKS a plecat de la tine, consumatorul de vi...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in targetIata, do...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazulForever Young e...

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

Spectacol trist cu chelneri batraniNu aveam de gand sa merg sa man...

Din 2008 suntem cunoscuti pentru ca transmitem atmosfera creata de cei...

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turisticHanu' lui Manuc e H...

Oferind prin pozitionare posibilitatea de a lua pulsul Centrului Vechi...

Industry Wine Bar este un local pe str. Sepcari, nr. 19 din Centrul Is...

Fuck you, dear clients!In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

La 100 de Beri este o carciuma unde poti gasi peste o suta de beri, s...

Poftesti la povesti cu mancaruri romanesti sau la bucate din bucatarii...

“Am plecat de la o idee si de la o dorinta. Doream sa mananc bine, d...

Un restaurant trist si depasit de vremuriRestaurantele La Mama au ...

La Maison du Gout este o cofetarie si cafenea situata pe Calea Victori...

La Placinte, cantina noastra nationalaBasarabenii care au adus res...

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

Le Jardin des Artistes este un local situat pe Splaiul Independentei, ...

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

Maimuca, unul dintre cele mai scumpe restaurante din BucureștiE b...

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

Mint & Ivy este un local cu bucatarie urbana situat pe Cale Victor...

MOM este un bistrou cu bucătărie urbană, situat în Centrul Vechi a...

NOA Restoclub - O alta vizita...Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

Nomad - Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci d...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Oktoberfest sau “sarbatoarea lui octombrie” cum spune traducerea a...

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noiPasta ...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

O bucată din București transformată în tărâm turcesc. Regal de g...

Pentru o iesire cu prietenii, o seara cu muzica live si o portie de co...

Sindbad: preturi mari pentru mancare submediocra, pentru turistii bezm...

Singurul pub din Romania construit dupa adevaratul concept de Irish Pu...

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

The Drunken Lords este un pub si night club in Centrul Vechi al Bucure...

Nu gesesc cei de la Toan’s Viet Nam un asiatic sa puna in sala, in t...

Afiseaza

Caru cu Bere, o minune logistica

Caru cu Bere, restaurant turistic Nu merg des la Caru cu Bere, desi il consider un restaurant traditional romanesc bun, in general, daca e sa-l masor cu altele cu specific romanesc din Bucuresti. E ingrozitor de aglomerat tot timpul, inainte de toate, si apoi nu-mi place ce au facut in fata, terasa aceea acoperita foarte urata. Dar functionala pentru un asemenea puhoi de lume, nimic de zis…

Am luat cateva feluri de mancare la intamplare. Cand vine vorba despre mancare traditionala romaneasca, nu am preferinte bine conturate, mananc orice. E greu de crezut ca poate cineva sa faca mancare destul de buna pentru sute de oameni simultan, si dintr-un meniu nu tocmai scurt. Si totusi, Dragos Petrescu si Dan Mischie reusesc asta. Si nu e o intamplare, in toate restaurantele lor cu specific traditional romanesc le iese la fel de bine, am vazut de fiecare data cand am trecut pe acolo.

Si mai mult decat atat, serviciul a fost rapid la Caru cu Bere si destul de eficient. Ca erau osteniti bietii copii, e normal, nimeni nu ar astepta altceva intr-un loc in care alti 499 de clienti infuleca in jurul tau si le fac semne chelnerilor sa le aduca una sau alta.

De ce se duc turistii straini la Caru cu Bere e clar. De ce se duc bucurestenii neturisti in numar atat de mare, intr-o asemenea multime, e mai putin evident. Insa nu prea conteaza, sunt sigur ca marea majoritate pleaca multumiti de acolo. (GB – august 2019)

Terasa de la Caru cu Bere, tumoarea de pe fatada marii cladiri de langa Manastirea Stavropoleos

Tumoarea de pe strada StavropoleosCaru cu Bere e perla coroanei lui Dragos Petrescu, poate cel mai spectaculos exemplu de ce poate sa faca un management bun dintr-o afacere care a fost moarta ani, sau chiar zeci de ani. Nu mai scriu acum, nici despre Dragos Petrescu, nici despre restaurantele lui si cum a reusit sa le umple el. E un local imens, are vreo 500 de locuri, si cred ca e plin in permanenta. Ba, mai mult, sta lumea si la coada ca sa apuce vreun loc.

E foarte frumos inauntru, intr-adevar, e de ajuns sa te uiti la poze ca sa te lamuresti repede. In fata au construit o monstruozitate, nu stiu cum de le-au dat voie sa faca asa ceva. Nu au stricat doar cladirea istorica, ci toata strada. Insa lumea se inghesuie sa stea sub mosntruozitate, dupa cum am spus.

Mancarea e asemanatoare cu cea de la Hanul Berarilor (Hanurile Berarilor, mai bine spus, pentru ca sunt doua). Nu e rea deloc, dar nici cine stie ce iesit din comun. Nici nu ar avea cum, de altfel, la un asemenea volum si cu un trafic mai mare decat cel al Garii de Nord.

Serviciul e surprinzator de bun, totusi, destul de rapid, cu copii buni, inimosi, dar cam extenuati de atata efort. Preturile sunt rezonabile.

Sunt oameni carora le place sa manance in harmalaie, alaturi de altii 499. Sa le fie de bine, si norocul lui Dragos Petrescu, acvest geniu al managementului care a stiut cum sa-i gaseasca si cum sa ii aduca la Caru cu Bere. (GB – mai 2017)

Marele salon Caru cu Bere

Terasa Caru cu Bere

 

Save

Data actualizarii: 23/04/2020

Caru cu bere  - Str. Stavropoleos, nr. 5 (Centrul Vechi)

  • Eliza :

    Pacat de locatie pentru ca cu siguranta nu voi reveni prea curand. Am rezervat o masa pentru 7 persoane cu o săptămana inainte. Am specificat clar ca doresc o masa la fereastra. Bineinteles, domnisoarele erau nedumerite de ce masa care ar fi trebuit sa imi fie mie alocata este ocupata. M-au trimis la o masa in capatul restaurantului, intr un loc inghesuit. A trebuit sa ma intorc la ele si sa le cer explicatii ca sa imi spuna intr un tarziu ca niste persoane au ocupat masa random. Si asta nu e nimic… dupa 2 ore si jumătate si o nota de aproape 1800 lei a venit managerul asistent sa ne spuna ca masa este alocata pentru 2 ore si jumătate, ca ar fi trebuit sa stim asta si ca el are o rezervare de 12 persoane si ca ar trebui sa plecam. Incredibil. Nimic altcevan.

  • Suzana :

    O legenda frumoasa, o poveste de neuitat despre cavaleri si berari, un loc fara de care Bucurestiul nu ar avea radacini si parfum. Mancarea a fost delicioasa! Despre lautari si atmosfera, numai de bine!

  • Alexandru Gavril :

    Capcana de turisti.

  • Gigi :

    Din cauza fluxului de clienti preparatele la gratar de la fripturi pana la mititei, inainte de aglomeratie se da o față la gratar dupa care se pun deoparte si cand vine comanda atunci se reîncălzesc la gratar de accea mititeii dumneavoastra erau jumatate reci si jumatate calzi si mai sunt multe aspecte neplacute si anormale despre felul in care se pregatesc produsele acolo.
    Vis a vis de Mr GB nu va faceti prea mari iluzii, este omul din umbra a lor si a multor patroni de restaurante pentru a le face imagine si reclama buna si invers pentru a denigra si strica imaginea concurentei la ‘’comanda’’

    • Cristian :

      N-as crede. Ceea ce scrie GB am gasit la fata locului. Ba chiar de vreo 2 ori, am facut eu niste recomandari (la comentarii) si ulterior, dupa ce a vizitat locatiile, a fost de aceiasi parere.

      Singura opinie unde nu ne-am inteles (si alti cititori fideli de-ai lui au fost tot in dezacord cu el) a fost Jaristea. Pt GB este un exemplu de bucatarie boiereasca, pt mine (si altii) un exemplu de toparlanie tipica anilor 1990, extrasa direct din „Filantropica”.
      Acum deh…nimeni nu-i perfect, exista mereu posibilitatea subiectvismului. Chiar si asa, GB a fost onest si a recunoscut ca fiind client cunoscut acolo (la Jaristea), probabil se ocupa de el altfel decat de restul clientilor buni de jumulit si de scuipat seminte in capul lor.

  • Maxime Bernier :

    Premiu? Domnu Butunoiu, vorbiti serios? Cea mai mare tzeapa pe care am luat-o in 2018. Ciorba de burta era cam ca dupa ce fusese la regim si gym, nu prea avea burta si mititeii erau reci, dar numai jumate din ei :-))) . Ceilalti erau calzi. Hahaha… Recunosc, chiar cu un an inainte erau mai decenti si locatia adauga la farmec. Dar e si plin de tzoparlani din Europa, un spaniol incepuse sa strige la altii d’ai lui, de parca era la el in tzoparlanie, sa-mi sparga timpanele.

  • Cristi :

    Sunt renumiti pe piata ca isi bat joc de angajati si nu exista respect, de asta multi ii evita…

  • Zatara :

    Micromanagementul defectuos, lipsa inovatiei si a schimbarilor, blocarea pe un singur post, (exista si avansarea in cazul beneficiilor intime) imposibilitatea de a avansa pentru cei care merita cu adevarat, de cele mai multe ori lipsa de respect, lipsa de siguranta a jobului sau lipsa de incredere in conducerea companiei.
    Nu este un mediu de lucru placut .
    Se creaza prea mult marketing fals.

  • John Doe :

    Hai sa fim seriosi si sa uitam tot lantul City Grill sau cum se mai numeste, genialitatea sta in cum sa reusesti sa ocolesti toate aceste restaurante unde nu faci decat sa te enervezi…

  • Răspunde-i lui Cristi Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close