Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1515 vizite

Pizza Mamizza...Când au deschis prima dată pe strada Tunari, a a...

1650 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3372 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29700 vizite 3 comentarii

Fork Ana Tower, cea mai spectaculoasă deschidere de anul acesta...

11927 vizite 3 comentarii

Din surpriză în surpriză la Tuya bucureșteanăA fost un restau...

9899 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7889 vizite

Raionul Floreasca, restaurantul cu cea mai adorabilă proprietăreasă...

22171 vizite 8 comentarii

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

23165 vizite 5 comentarii

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

7364 vizite

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & SeafoodPrimul Prime (ὠ...

13350 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13642 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

10681 vizite 6 comentarii

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

10315 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5652 vizite

Ferma Baciu, o steak-house pe măsura așteptărilor bogaților locata...

3648 vizite 1 comentarii

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3824 vizite

Draft Pub Tankeria Ursus, una dintre marile berării ale Bucureștiulu...

15812 vizite 14 comentarii

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din BucurestiA...

12019 vizite 1 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7055 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14222 vizite 3 comentarii

Champagne & More Lounge este un restaurant cu specific internațio...

219 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28565 vizite 12 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9816 vizite

POT și inovațiile sale... :(Ambianța plăcută, aerisită, foar...

12642 vizite 2 comentarii

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7298 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10210 vizite

Cină la Savart cu femei frumoase, care mănâncă și beau mult... ...

10798 vizite 2 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20890 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac...Dar nici nu...

7571 vizite 3 comentarii

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8642 vizite 1 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49780 vizite

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

3012 vizite 3 comentarii

Totul bine și frumos la Studio 80. Bani destui să ai...Am fost ...

6867 vizite 1 comentarii

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46806 vizite 4 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2537 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8728 vizite 1 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7836 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19820 vizite 2 comentarii

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

6620 vizite 2 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5267 vizite 1 comentarii

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3414 vizite

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34039 vizite 5 comentarii

White Horse e la fel de când îi știu eu, adică de mulți ani.C...

6223 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6231 vizite 7 comentarii

Telefonul chelnerului de la Tasting Room Am revenit la Tasting Room d...

3660 vizite

Social 1 - Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky ...

5366 vizite 1 comentarii

Gargantua KSLF - Cred ca ar merita un chef mai talentatAm revenit ...

6320 vizite 3 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe ...

3294 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai BravuDa...

3753 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Chocolat – Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului

Chocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si inca destul de bine.

Chocolat Atheneu ocupa coltul unei cladiri vechi din centrul Bucurestiului, cum sunt toate acolo, de altfel. E blocul din stanga Ateneului, cel care are in celalalt capat Le Manoir si noul lor bistrou romanesc de degustare, La Vinuri, si e fata in fata cu Le Bistrot Francais.

Amenajarea e destul de banala la Chocolat, si asa a fost peste tot pe unde au deschis, incepand cu cel din Centrul Istoric, vizavi de CEC-ul mare, in urma cu multi ani. Au avut, sau au un arhitesct sau un decorator, ce o fi el, incepator sau neinspirat, si se incapataneaza sa mearga cu el in continuare. Mai ales acum, ca amenajarile acestea de restaurante au ajuns la Bucuresti la un nivel care ii surprinde pe toti strainii care vin in Romania si care nu vad la ei acasa prea des asa ceva.

Terasa, insa, e frumoasa, e destul de mare. Daca ii vor pune si flori si plante la vara, cred ca va arata si mai bine.

Meniul e international la Chocolat, cu multe trimiteri la bucataria frantuzeasca, asa cum spuneam si la celalalt Chocolat pe care l-am vizitat, cel din Beller. Au avut un chef bun care s-a format in Franta, cred ca el le-a facut meniul. Acum a plecat la alt restaurant, insa presupun ca o parte din contributia lui la Chocolat a ramas.

Aici am luat alte feluri decat la Chocolatul din Beller, ca sa imi fac o idee si mai clara despre cum se mananca la ei. Am mancat semnificativ mai bine aici, la Chocolatul de la Atheneu decat la Chocolat din Beller, dar fiind feluri complet diferite nu cred ca pot spune ca unul dintre Chocolaturi e mai bun decat celalalt.

La Chocolat de la Atheneu am luat un foie gras bun, cu o dulceata de ceapa mult prea dulce si un antricot de vita surprinzator de bun, si chiar bine facut. Painea mi-a placut mai putin la ei. Am mai primit niste cartofi prajiti ciudati, crocanti, dar buni la gust cand dadeam de cate unul mai moale, si o salata care nu prea ar avea ce cauta intr-un restaurant cu pretentii.

Servicul a fost bun la Chocolat Atheneu, cu niste chelneri care se purtau normal, nu erau crispati, nici suparati, ca restul chelnerimii din Bucuresti. Lume era, multi straini, ca e langa marile hoteluri din centru. Vad mereu oameni la Chocolat, cand ma duc si cand ma intorc de la Atheneu, pare sa le mearga foarte bine.

Chocolat de la Atheneu e un restaurant corect (o braserie, mai exact spus, dupa clasificarea frantuzeasca), pus in locul potrivit, cu preturi rezonabile, care e de luat in calcul atunci cand va opriti sa mancati in centru. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 22/05/2021

Chocolat (Atheneu)  - Str. Episcopiei, nr. 6

  • Ioana Carmen :

    Cea mai proasta experienta pe care am avut-o vreodată, am cerut un cocktail daikiri care trebuia sa fie un piure de căpșuni cu alcool și gheata și am primit un pahar plin cu gheata si doua feliuțe de căpșuni am comandat doua prăjituri cel mai prost desert din București. Tarta la coșuleț. Zbura și cuțitul când vroiai sa tai, cu fructe congelate la propriu,o sticlă de un litru cu apa 56 lei ,am luat o mare țeapă de 230 de lei

  • Gabi :

    24 de lei un cappucino cea mai scumpa cafea din Bucuresti !
    Problema ca stai pe trotuar !!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close