Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Chocolat – Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului

Chocolat de la Atheneu parea sa fie mai mult o cafenea si o cofetarie, dar am descoperit ca se si mananca la ei, si inca destul de bine.

Chocolat Atheneu ocupa coltul unei cladiri vechi din centrul Bucurestiului, cum sunt toate acolo, de altfel. E blocul din stanga Ateneului, cel care are in celalalt capat Le Manoir si noul lor bistrou romanesc de degustare, La Vinuri, si e fata in fata cu Le Bistrot Francais.

Amenajarea e destul de banala la Chocolat, si asa a fost peste tot pe unde au deschis, incepand cu cel din Centrul Istoric, vizavi de CEC-ul mare, in urma cu multi ani. Au avut, sau au un arhitesct sau un decorator, ce o fi el, incepator sau neinspirat, si se incapataneaza sa mearga cu el in continuare. Mai ales acum, ca amenajarile acestea de restaurante au ajuns la Bucuresti la un nivel care ii surprinde pe toti strainii care vin in Romania si care nu vad la ei acasa prea des asa ceva.

Terasa, insa, e frumoasa, e destul de mare. Daca ii vor pune si flori si plante la vara, cred ca va arata si mai bine.

Meniul e international la Chocolat, cu multe trimiteri la bucataria frantuzeasca, asa cum spuneam si la celalalt Chocolat pe care l-am vizitat, cel din Beller. Au avut un chef bun care s-a format in Franta, cred ca el le-a facut meniul. Acum a plecat la alt restaurant, insa presupun ca o parte din contributia lui la Chocolat a ramas.

Aici am luat alte feluri decat la Chocolatul din Beller, ca sa imi fac o idee si mai clara despre cum se mananca la ei. Am mancat semnificativ mai bine aici, la Chocolatul de la Atheneu decat la Chocolat din Beller, dar fiind feluri complet diferite nu cred ca pot spune ca unul dintre Chocolaturi e mai bun decat celalalt.

La Chocolat de la Atheneu am luat un foie gras bun, cu o dulceata de ceapa mult prea dulce si un antricot de vita surprinzator de bun, si chiar bine facut. Painea mi-a placut mai putin la ei. Am mai primit niste cartofi prajiti ciudati, crocanti, dar buni la gust cand dadeam de cate unul mai moale, si o salata care nu prea ar avea ce cauta intr-un restaurant cu pretentii.

Servicul a fost bun la Chocolat Atheneu, cu niste chelneri care se purtau normal, nu erau crispati, nici suparati, ca restul chelnerimii din Bucuresti. Lume era, multi straini, ca e langa marile hoteluri din centru. Vad mereu oameni la Chocolat, cand ma duc si cand ma intorc de la Atheneu, pare sa le mearga foarte bine.

Chocolat de la Atheneu e un restaurant corect (o braserie, mai exact spus, dupa clasificarea frantuzeasca), pus in locul potrivit, cu preturi rezonabile, care e de luat in calcul atunci cand va opriti sa mancati in centru. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 01/08/2025

Chocolat (Atheneu)  - Str. Episcopiei, nr. 6

  • Ioana Carmen :

    Cea mai proasta experienta pe care am avut-o vreodată, am cerut un cocktail daikiri care trebuia sa fie un piure de căpșuni cu alcool și gheata și am primit un pahar plin cu gheata si doua feliuțe de căpșuni am comandat doua prăjituri cel mai prost desert din București. Tarta la coșuleț. Zbura și cuțitul când vroiai sa tai, cu fructe congelate la propriu,o sticlă de un litru cu apa 56 lei ,am luat o mare țeapă de 230 de lei

  • Gabi :

    24 de lei un cappucino cea mai scumpa cafea din Bucuresti !
    Problema ca stai pe trotuar !!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close