Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in Regie Restaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

5 comentarii
Afiseaza
comentarii

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua

Gargantua KSLF e un restaurant deschis chiar la inceputul lui 2017 in casa in care a fost cativa ani restaurantul Collage, cel mai bun restaurant din Bucuresti pentru o vreme, cat l-au avut pe Roberto dal Seno chef, un mare, foarte mare bucatar!

Sunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii – Mavrogheni si de bulevardul Kiselev, de la care se trage bucata de nume KSLF (Kiseleff, pe frantuzeste), fara indoiala. Chiar in spatele lui e un alt restaurant italian, mult mai cunoscut, fiind si mai vechi, Osteria Gioia.

Collage avea toata casa, destul de mare, ce ajunge pana in bulevardul Ion Mihalache, insa acum o vad impartita intre mai multe magazine si ce o mai fi prin ea, Gargantua KSLF avand doar fostul club al lui Collage si terasa din fata lui. Partea aceea de constructie pare sa fi fost facuta mult mai tarziu, seamana cu un fel de hala, fara geamuri, insa cu un perete de sticla catre terasa.

Era vara cand am fost eu la Gargantua KSLF, chiar in ultimele zile din august, insa abia acum am reusit sa ajung cu scrisul la ei, din pacate, asa ca scriu doar dupa cateva notite luate in fuga, nu si din memorie.

Fara notite, de Gargantua KSLF imi aduc doar aminte ca terasa arata bine, erau si niste flori, si ca mesele erau foarte, mult prea apropiate.

Meniul e foarte lung, cu de toate, fara vreo logica aparenta, preponderent bucatarie italiana clasica, populara, felurile arhicunoscute de mancare, multe fara nume, sau, mai bine zis, cu numele format direct din produsele si ingredientele de baza din care sunt facute.

Am luat o supa crema de broccoli la Gargantua KSLF, surprinzator de buna, si ar fi fost si mai buna daca nu era atat de sarata. Nu era ca piureul de broccoli pe care ti-l dau aproape toti la restaurantele bucrestene, sonsistenta era numai buna si avea si cateva bucatele intregi si crocante de broccoli, foarte bune. Si nu era nici clocotita! Mai scrie in notite ca am mancat niste calamari cu un pane mult prea uscat, dar buni si ei la gust, legume asa si asa, spanac prost facut, pui cu piure destul de comune. Si un fel de sos de apa (sau vin) fara niciun gust.

Serviciul cam mecanic si impersonal la Gargantua KSLF, lenti, dar nu de mirare, pentru ca terasa era plina si faceau si ei cat puteau. Preturile cam mari pentru o mancare mai degraba mediocra.

Nu am scris lucruri prea bune despre celelalte restaurante Gargantua, Gargantua In The Park, de la Gradina Icoanei, si Gargantua d’Oro (Pantagruel), de la Piata Dorobantilor, insa au ajuns, totusi, in Lista Restocracy pentru ca sunt bine amenajate si in parcuri frumoase, asta le-a ridicat mult nota. Si Gargantua KSLF e cam in aceeasi linie, dupa cum se vede… (GB – august 2017)

Data actualizarii: 31/10/2018

Gargantua KSLF, august 2017  - Str. Monetariei, nr. 14 (Piata Victoriei)

  • Florea Anda :

    Mancarea a fost acceptabila, surpriza a fost pretul imens al apei plate de 750 ml, apa chioara, a costat 29 de lei.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close